FB pixel TP pixel
Nový drsňák Marvelu trumfuje kolegy. Sledovanost nepřekonala jen jediný seriál © Marvel Studios

Nový drsňák Marvelu trumfuje kolegy. Sledovanost nepřekonala jen jediný seriál

Marvel si podle všeho může gratulovat k dalšímu velkému úspěchu. Pro mainstreamové publikum neznámý hrdina Moon Knight totiž překonal mimo jiné seriál Hawkeye.

5. 4. 2022 15:00 | Filmové novinky

Marvel se svými seriály neustále překvapuje nejrůznějšími experimenty napříč žánry. WandaVision byl sitcom, který skrze různá období zkoumal téma bolestivé ztráty bližního. The Falcon and the Winter Soldier zase nabídl špionážní akční thriller, během něhož se řešil přetrvávající rasismus v Americe. Hawkeye byl zase akční vánoční komedií s rodinnými hodnotami. A pak je tu Moon Knight, psychologický thriller o antihrdinovi Marcu Spectorovi a jeho rozpolcené osobnosti, do které je zamíchaná i egyptská mytologie, která z něj činí drsného superhrdinu.

Pro Marvel se jednalo o další zkoušku diváckého zájmu o méně atraktivního hrdinu, jenž má úzkou čtenářskou základnu. Nicméně jak ukazují čísla z dílny SambaTV, která sleduje okolo 3 milionů domácností v USA, ani Moon Knight se u diváků neztratil a zařadil se mezi doposud největší úspěchy v rámci seriálové frakce Marvel Cinematic Universe. Celkem za pět dní od premiéry zaznamenal zásah do krásných 1,8 milionů domácností, což o 300 tisíc překonává již zmíněného Hawkeye i WandaVision. V rámci marvelovských debutů nepřekonal pouze seriál Loki, který měl ale již ustavenou diváckou základnu fanoušků a fanynek Toma Hiddlestona. Atraktivitu Moon Knighta potvrzují i data od platformy FlixPatrol, která eviduje, že se nový hrdina ujal po nasazení první příčky na Disney+ ve 47 zemích, kde je služba aktuálně dostupná.

Zdroj: FlixPatrol

 281 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová Hvězdná brána je na spadnutí. Seriál by mohl dorazit už příští rok
Nová Hvězdná brána je na spadnutí. Seriál by mohl dorazit už příští rok
05.04.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce všech tří seriálů ze světa Hvězdné brány, které spadají do tzv. kánonu, v posledních letech láká diváky na pokračování. Nový projekt chystá již od roku 2018.

Natáčení 3. řady Zaklínače odstartovalo. Mrkněte na první fotku a příběh
Natáčení 3. řady Zaklínače odstartovalo. Mrkněte na první fotku a příběh
04.04.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Necelé 4 měsíce od premiéry druhé řady Zaklínače se kamery znovu roztáčí a Geralt z Rivie míří již do svého třetího pokračování. Podívat se můžete na první zveřejněnou fotku i nástin příběhu.

Potvrzeno: HBO přišlo o filmové megahity od Disneyho i Pixaru
Potvrzeno: HBO přišlo o filmové megahity od Disneyho i Pixaru
04.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

S koncem března čekalo řadu diváků HBO Max nepříjemné překvapení. Z nabídky totiž zmizely filmy studií Pixar a Disney. Ty se totiž již v červnu na 99 procent přestěhují ke streamovací službě Disney Plus. Zmizení bylo překvapením hlavně kvůli tomu, že HBO o zmizení titulů aktuálně neinformuje.

Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají
Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají
03.04.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Premiéra seriálu Obi-Wan Kenobi nakonec nestihne pětačtyřicetileté výročí od debutu Nové naděje. Nedávný oslavenec Ewan McGregor potvrdil, že nový seriál dorazí na obrazovky Disney+ až 27. května. Fanouškům to ale moc vadit nemusí.