FB pixel TP pixel
AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou © TMDB

AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou

Se zavřením kin a zrušením festivalů se očekává přesun zájmu diváků lačnících po nových filmech a seriálech směrem k online sledování. Dobrou zprávou je, že už první weby na tuto nenadálou situaci reagují. Na Dafilms najdete nově filmy ze zrušeného festivalu Jeden svět. Kuki zase zpřístupňuje svoje dětské pořady zdarma. Reaguje také O2.

České novinky

DaFilms + Jeden svět 2020

Filmové premiéry, festivaly a další kulturní akce se ve velkém ruší s tím, jak se rozšiřují bezpečnostní opatření kvůli koronaviru. Jedním z postižených je i festival Jeden svět, který se měl začít už tento týden v Praze a poté se přesunout do dalších 35 měst celé České republiky. V nabídce byly různorodé společenské filmy a dokumenty na téma “Až naprší a uschne” věnované aktuálním palčivým otázkám okolo změny klimatu. To vše nyní padá. Tedy alespoň v kinech. Pořadatelé se totiž rozhodli ve spolupráci s webem DaFilms nabídku hlavních titulů přesunout online. Nejen na Oscara nominovaný dokument Země medu či světovou premiéru filmu Psí láska si tak budete moci na Dafilms přehrát za 59 Kč. Pořady si však budete moci přehrát jen do 22. března, takže příliš dlouho neotálejte.

Kuki + FilmBox

Speciální nabídku, která reaguje na aktuální karanténu, také přináší televizní platforma Kuki. Pro všechny klienty na měsíc zdarma nabízí prémiové filmové kanály Filmbox Extra a Filmbox Premium. Děti a jejich rodiče ocení rozhodně druhou zajímavou nabídku a to zpřístupnění zdarma zhruba 50 seriálů jako Sofie první, Doktorka Plyšáková, Kačeří příběhy, O krtkovi či Ovečka Shaun. Toto jsou všechno pořady, které se berou z televizního vysílání, a je třeba mít aktivované odpovídající kanály, ze kterých se pořad vysílá. Výhodou je, že oproti běžnému vysílání si je můžete na Kuki pouštět kdykoliv a odkukoliv.

13.3.2020: O2TV + HBO

Mobilní operátor O2 dnes zveřejnil nové nabídky, které mají pomoci lidem v karanténě. Většina se týká volání a neomezených dat, jedna část však také cílí na fanoušky filmů a seriálů. K dispozici je nový balíček O2TV HBO a Sport Pack, který obsahuje hlavní sportovní kanály, všechny tři kanály HBO a také dětské stanice jako Déčko či Nickelodeon. První měsíc stojí pouze 1 Kč, další měsíc už platíte standardních 299 Kč. Pokud už O2TV máte a to v nejmenších tarifech (bronzová a stříbrná), můžete si nově k němu na 1 měsíc pořídit všechny prémiové kanály HBO a to na jeden měsíc zcela zdarma. Více na webu O2. Právě včas, když začíná nová řada Westworld!

 1 618 zobrazení   7 se líbí
Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
13.03.2020 11:00:00 | České novinky

V České republice platí stav nouze, který de facto zakazuje jakékoli šrocování lidí na jednom místě ve větším počtu než 30 osob. Zatímco většina kin na měsíc zavřela své brány, Cinema City doluje peníze.

PODCAST: Koronavirus a jeho dopady na filmový byznys a diváky
PODCAST: Koronavirus a jeho dopady na filmový byznys a diváky
12.03.2020 14:00:00 | České novinky

Koronavirová situace je nově označená za pandemii a dopad na denní život i ekonomiku začíná být masivní. V novém podcastu jsme se na obě tyto strany mince podívali a rozebrali, jaký dopad má koronavirus na filmový byznys a životy filmových diváků.

Kde si můžete přehrát vítěze Českých lvů? My to víme
Kde si můžete přehrát vítěze Českých lvů? My to víme
08.03.2020 15:00:00 | České novinky

Je dobojováno a Český lev za rok 2019 ohlásil jako vítěze primárně Nabarvené ptáče Václava Marhoula. Drsné válečné drama získalo většinu sošek a ovládlo tak slavnostní večer českých filmových cen.

Na které ambiciózní české filmy se můžeme v nejbližší době těšit?
Na které ambiciózní české filmy se můžeme v nejbližší době těšit?
04.03.2020 | České novinky

V bilanční zprávě pro rok 2019 Národní fond kinematografie zveřejnil nejen v jaké kondici se nachází český film a kterým snímkům se dařilo finančně i umělecky, ale podal informace o filmových projektech, které můžeme v nejbližší době očekávat.