FB pixel TP pixel
Na Netflix dorazily Hunger Games. Všechny díly série mají nyní češtinu © TMDB

Na Netflix dorazily Hunger Games. Všechny díly série mají nyní češtinu

Fanoušci Jennifer Lawrence, Young Adult knih a hlavně série Hunger Games by měli zbystřit. Na Netflixu je totiž nyní dostupná kompletní čtyřdílná sci-fi série Hunger Games, a to nově včetně českých titulků.

Tipy na film

Obstojí Katniss po 5 letech od konce série?

Od finále "hladových her" uběhlo už pět let, což je možná ideální chvíle připomenout si s chladnou hlavou, jak tahle série po roce 2010 zamávala se světem filmu. Ideální příležitost nabízí Netflix, jenž v uplynulých dnech přidal do své nabídky všechny čtyři části filmové série vycházející z knižní předlohy Suzanne Collins. Některé z filmů byly již dříve na Netflixu dostupné, je to však poprvé, co jsou na streamovací službě dostupné všechny části, a to včetně českého jazyka. Netflix totiž všechny díly doplnil alespoň o české titulky.

Na Netflix dorazily Hunger Games. Všechny díly série mají nyní češtinu © TMDB

Pokud jste před 5 lety žili v jeskyni, připomeňme si, že Hunger Games vypráví distopický příběh Katniss Everdeen. Mladé dívky, která žije v chudé oblasti, která se stejně jako jiné, bohatší části země, každý rok účastní tzv. "hladových her". Hry jsou postaveny na jednoduchém principu, kdy jsou vybráni dva zástupci z každé oblasti a ti pak bojují o život v po zuby ozbrojené aréně pro pobavení davů. Aneb takoví novovodobí sci-fi gladiátoři. Zatímco jiní účastníci jsou motivování slávou a na hry se dokonce i připravují, Katniss je motivována záchranou své mladší sestry, jež je na hry vybrána a kterou se Katniss dobrovolně rozhodne nahradit. Její oběť a následně výkon v aréně posléze odstartují revoltu vůči politické garnituře, která se v pozdějších dílech snaží Katniss usmrtit.

Lepší, než si myslíte?

Ačkoli v době vzniku nebyla série kvůli svému teenagerskému zaměření přijata bůhvíjak pozitivně, musí se jí uznat, že se z ní po osočeních z hollywoodské limonády ve stylu Twilightu a uhlazené vykrádačky geniálního Battle Royale vyklubala série, která dokázala překvapit mnohými twisty, zábavnou akcí a především hlubšími tématy, které byste od série cílené primárně na mladší publikum možná nečekali. Rozhodně jí tedy dejte na Netflixu šanci. S odstupem několika let a bez mediálního hypeu se možná budete bavit víc, než byste čekali. Obzvlášť druhý film dodnes patří mezi velmi zábavné žánrové zástupce, když dokázal ve všem překonat poměrně laciný původní film a nasměrovat sérii k už trochu uloudanému (rozdělení na dva filmy hodně škodí tempu), byť stále uspokojivému završení.

 2 043 zobrazení   31 se líbí
10 novinek (nejen) na Netflixu, které o víkendu nesmíte minout
10 novinek (nejen) na Netflixu, které o víkendu nesmíte minout
12.06.2020 12:00:00 | Tipy na film

Další víkend před námi a tentokrát se Netflix i další služby vytasili s hodně služnými novinkami. Všemu samozřejmě vévodí potenciální oscarovka od Spikea Lee Bratrstvo pěti. Máme tady ale i novou kriminálku a najdeme i zábavu pro děti.

Jaké seriály byly minulý měsíc nejsledovanější na HBO GO?
Jaké seriály byly minulý měsíc nejsledovanější na HBO GO?
10.06.2020 | Tipy na film

Podobně jako v dubnu, ani v květnu nesledovali diváci HBO GO moc novinek a spíše se soustředili na dohánění starých prověřených pecek z oblasti sitcomu či fantasy. Čemu jste dali přednost vy?

14 filmů po roce 2000 s absolutně nezapomenutelným koncem
14 filmů po roce 2000 s absolutně nezapomenutelným koncem
09.06.2020 | Tipy na film

V uplynulých týdnech jste se s námi mohli ohlédnout za nezapomenutelnými konci z poslední dekády, z 90. let a dokonce i z legendárních osmdesátek. A teď vyplňujeme mezeru bijáky, jejichž konce nás zasáhly začátkem nového tisíciletí. Jako obvykle čekejte masivní spoilery, duh.

10 důvodů, proč si Netflix zaplatit i v červnu
10 důvodů, proč si Netflix zaplatit i v červnu
08.06.2020 11:50:00 | Tipy na film

Venkovní teploty začínají pomalu a jistě stoupat a panika z koronaviru je ta tam. Nejvyšší čas dohnat absenci vitamínu D z karantény a vyrazit na slunce. Ale nezapomeňte si i v červnu na večer naplánovat klasický Netflix and chill. Jako vždy bude z čeho vybírat.