FB pixel TP pixel
Nejočekávanější válečný film roku přichází na Netflix. Z traileru jde mráz po zádech © Netflix

Nejočekávanější válečný film roku přichází na Netflix. Z traileru jde mráz po zádech

Týden před premiérou očekávaného válečného trháku Na západní frontě klid vyrukoval Netflix s definitivní upoutávkou, která vás prostě donutí si 28. října streamovací službu zapnout. Ze zobrazovaného násilí a dopadů války vám nebude dobře.

21. 10. 2022 17:30 | Filmové novinky

Netflix si týden před premiérou Na západní frontě klid dovolil ještě jeden velkolepý trailer a v podstatě jen utvrzuje v přesvědčení, že nás 28. října čeká jedna z největších filmových událostí tohoto roku. Upoutávka totiž nemá slabé místo a ukazuje drastické válečné výjevy s dopadem na hrdiny bojující v zákopech. Zároveň jasně poukazuje na vystřízlivění z války a snahu nestrhnout za žádných okolností prst z tepu literární předlohy, která patří mezi totální antiválečné klasiky. Příjemné navíc je, že spokojené jsou i recenze.

Režisér Edward Berger, který doposud nejvíce zaujal sériemi Patrick Melrose nebo Your Honor, podle dosavadních reakcí natočil výjimečný film, který v komerčním válečném žánru nemá za poslední roky obdoby a hravě strká do kapsy třeba 1917 Sama Mendese. Velkou chválu film získává za zobrazení války jako něčeho absolutně příšerného, z čehož nemůže ve finále vyjít žádný vítěz, jen naprosto zbytečné utrpení. Akční scény jsou podle reakcí naprosto brutální a nesmlouvavé, snímek za to ale dostává body k dobru, protože se nejedná o adoraci násilí, ale důležitý střípek do mozaiky válečných krutostí, jež nakonec vede k devastující emocionální katarzi. Rozhodně se tedy máme na co těšit.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová česká komedie dobývá Netflix. Daří se i dalšímu tuzemskému hitu
Nová česká komedie dobývá Netflix. Daří se i dalšímu tuzemskému hitu
20.10.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Režisér Jiří Havelka si po megahitu Vlastníci vyšlápl na jinou komediální jízdu z uzavřeného prostředí. Tentokrát sledujeme osudy vlakových cestujících, kteří čerstvě vtrhli na Netflix a hned obsadili první příčku sledovanosti.

Kritici se vysmáli novému fantasy Netflixu. Pokus o dalšího Pottera krutě nevyšel
Kritici se vysmáli novému fantasy Netflixu. Pokus o dalšího Pottera krutě nevyšel
20.10.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Od středy je v katalogu Netflixu k dispozici výtvarně oslňující a hvězdně obsazené akční fantasy Škola dobra a zla. Bohužel to dle prvních kritických reakcí vypadá, že o mnoho více toho nový netflixovský spektákl nenabídne.

Netflix chystá návrat akčních hitů. Nové trailery jsou plné monster a adrenalinu
Netflix chystá návrat akčních hitů. Nové trailery jsou plné monster a adrenalinu
19.10.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Na listopad si Netflix připravil návrat svých dvou úspěšných akčních franšíz. V právě vydaných vysokoktanových trailerech streamer láká na druhou řadu akční fantasy a na pokračování francouzského akčního krimi hitu.

Nový Rocky přichází. Emocemi a akcí nabušený trailer ale řadu lidí zklame
Nový Rocky přichází. Emocemi a akcí nabušený trailer ale řadu lidí zklame
19.10.2022 11:15:00 | Filmové novinky

Série Rocky pokračuje už svým devátým dílem. Tentokrát se Adonis Creed bude muset vyrovnat se svým nejhorším soupeřem, na dveře mu totiž zaklepe jeho vlastní temná minulost. A on má doopravdy co ztratit.