FB pixel TP pixel
Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali © Apple TV+

Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali

Ridley Scott nakonec překvapivě splnil svůj slib a přináší divákům prodlouženou verzi svého historického spektáklu Napoleon, jenž odkrývá nové detaily Bonapartova příběhu. Režisérský sestřih, který je nyní dostupný na Apple TV+, nabízí 48 minut zcela nových scén.

Filmové novinky 30. 8. 2024 15:00 | Filmové novinky

Před vstupem historického eposu Napoleon do kin sliboval jeho režisér Ridley Scott, že se – podobně jako u jiných jeho snímků – máme těšit i na rozšířený režisérský sestřih. Zatímco kinoverze čítající 154 minut byla od 1. března k vidění na Apple TV+, rozšířená verze až dosud na platformě chyběla. Podle nejrůznějších vyjádření tvůrců to dokonce vypadalo, že se režisérského sestřihu nikdy nedočkáme. Ridley Scott ale nakonec splnil svůj slib a prodloužená verze Napoleona je nyní dostupná na Apple TV+.

Historický velkofilm s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli přináší 48 minut zcela nových scén, čímž jeho délka vzrostla na 205 minut, tedy téměř 3 a půl hodiny. Původně však Scott avizoval, že režisérský sestřih bude přesahovat čtyři hodiny. Prodloužená verze se hlouběji zabývá příběhem Josefínina původu a obsahuje extravagantnější kostýmy, nové kulisy a dosud nezveřejněnou scénu bitvy u Marenga. Diváci se také dozví více podrobností o Napoleonově skonu, od pokusu o atentát až po neúspěšnou invazi do Ruska. Napoleon nakonec v kinech vydělal 221 milionů dolarů a odnesl si tři nominace na Oscara.

Zdroj: Apple TV+

Akční nářez Netflixu vyzve Johna Wicka. Trailer je plný krvavého vraždění
Akční nářez Netflixu vyzve Johna Wicka. Trailer je plný krvavého vraždění
29.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila akční trailer na chystanou novinku Shadow Strays. Ta nás zavede do světa nájemných zabijáků a na první pohled působí jako svět, v němž by se neztratil ani John Wick. A milovníci drsného násilí rozhodně nebudou ochuzeni o lámání rukou a řadu vražedných bitek.

Nový Predátor už se točí. Slibuje netradiční příběh z budoucnosti
Nový Predátor už se točí. Slibuje netradiční příběh z budoucnosti
29.08.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Chystaný film ze série Predátor s názvem Badlands poodhalil kvůli nepřímému úniku informací první detaily o zápletce a postavách. Příběh, který se bude odehrávat v blízké budoucnosti slibuje netradiční pojetí, kde bude kladen důraz na vztah dvou sester.

Za vše mohou nenávistní fanatici. Hvězda zrušených Star Wars našla viníka svého neúspěchu
Za vše mohou nenávistní fanatici. Hvězda zrušených Star Wars našla viníka svého neúspěchu
29.08.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Herečka Amandla Stenberg, která si v propadáku Star Wars: Akolytka střihla hlavní dvojroli, na sociálních sítích prohlásila, že jí zrušení seriálu příliš nepřekvapilo. Odkázala přitom na „hyperkonzervativní fanatismus a jízlivé poznámky“, jež od fanoušků sci-fi franšízy následovaly už po oznámení obsazených herců.

Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury
Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury
28.08.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste se náhodou obávali, že by režisér Ridley Scott mohl vyměknout a v případě druhého Gladiátora naservírovat zábavu pro teenagery, ve které nebude k nalezení žádná krev a usekané končetiny, můžete si oddechnout. Druhý Gladiátor je totiž certifikovaný jako násilný biják s velkou porcí krve.