FB pixel TP pixel
Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl © Amazon Prime Video

Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl

Verneovky ještě nevymřely. Přesvědčit se o tom můžete v novém traileru na seriál Nautilus, který – jak název naznačuje – vypráví příběh Kapitána Nema a jeho ikonického podmořského plavidla. Čeká nás lavina dobrodružství a samozřejmě i podvodní monstra.

Filmové novinky 15. 10. 2024 18:15 | Filmové novinky

Od napsání slavného příběhu 20 000 mil pod mořem z rukou Julese Vernea sice uběhlo již více než 150 let, přesto dobrodružství Kapitána Nema a jeho plavidla Nautilus fascinují filmové a seriálové tvůrce. Nejnověji se o adaptaci pokusili Britové vedení Jamese Dormerem. Ten si dal za úkol vytvořit desetidílné dobrodružné vědecko-fantastické drama, které představí divákům zrod legendárního bojovníka a mořeplavce. Seriál byl dokončen již v srpnu 2023, jenže pak se tvůrci dočkali nemilé zprávy, že o jejich dílo nestojí studio Disney. To totiž v té době přehodnocovalo schválené projekty a rozhodlo se, že Nautilus spolu s jinými projekty, jako Kronika rodu Spiderwicků, není dostatečně atraktivní na uvedení na Disney+. Projekt šel tudíž do prodeje.

Seriál je aktuálně uváděn pozvolna na různých trzích. Již v červnu letošního roku ho mohli vidět diváci ve Švédsku. Televizní práva v USA a Kanadě nakonec zakoupila stanice AMC. O britská a Irská práva se nakonec postarala streamovací služba Amazon Prime Video. A právě ta přinesla velkolepou a hlavně dobrodružstvím nasáklou upoutávku, ve které nechybí akce a samozřejmě i mořské příšery. Dosud ovšem není známé, zda se seriálu dočkáme i v Česku. V hlavní roli Kapitána Nema se objeví Shazad Latif, v dalších rolích uvidíme Georgii Flood, Thierryho Frémonta nebo Pachara Mzembeho.

Zdroj: Amazon

Reklama  307 zobrazení   38 se líbí
Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
15.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Fanoušci vetřelčí série mohou slavit. Nejnovější návrat legendární franšízy se totiž po úspěšné cestě kiny vydává konečně do míst, kde se rozhodně nemusíte bát křičet. Vetřelec: Romulus je totiž aktuálně dostupný online pro přehrávání i u vás doma. Dokonce je i dostupný v rámci jednoho předplatného.

Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
15.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Jak známo, očekávaný spin-off Johna Wicka s názvem Ballerina se kvůli dotáčkám o rok opozdí. Nové informace však odhalují, že tyto přetáčky pod taktovkou Chada Stahelskiho byly mnohem rozsáhlejší, než se původně předpokládalo.

Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
14.10.2024 17:25:00 | Filmové novinky

Výtečné sci-fi společnosti Apple se vrací už po roce od odvysílání první řady. Znovu se podíváme do ochranného Sila, kde zbytky lidstva doufají v lepší zítřky. Venkovní prostor však možná není tím, čím se zdá být.

Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
14.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti získáme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce a jejich filmy. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.