FB pixel TP pixel
Nejabsurdnější výmluvy stahovačů a milovníků ilegálního sledování filmů © TMDB

Nejabsurdnější výmluvy stahovačů a milovníků ilegálního sledování filmů

S koncem celé řady ilegálních streamovacích webů typu TopSerialy.to se opět vyrojila otázka, proč by měli diváci za televizní a filmový obsah platit. Prolezli jsme temná zákoutí internetů a našli nejabsurdnější výmluvy, proč lidé nechtějí za obsah platit.

Streaming novinky

Staré české filmy a seriály nejsou nikde dostupné a bez nich platit nebudu.

Světe div se, za staré české filmy a seriály ani ve spoustě případů platit nemusíš a můžeš je dokonce sledovat zcela legálně. Aktuálně lze zdarma zhlédnout přes 1200 českých titulů. Pro opravdové fajnšmekry doporučujeme sledovat kanál Česká filmová klasika (několik desítek titulů), který ve spolupráci s dalšími partnery provozuje Národní filmový archiv. Četnou knihovnu (okolo 500 titulů) starších projektů má i iVysílání české filmy České televize. Například slavné Chalupáře.

Proč mít HBO GO, když je všechno na Ulož.to?

Zkus si najít na Ulož.to všechny díly Hry o trůny s českou podporou, pak všechny díly Bratrstva neohrožených a pak všechny díly Teorie velkého třesku a také všechny díly Rodiny Sopránů. A pak nám řekni, jestli je na Ulož.to opravdu všechno.

Předplácet si streamovací služby mi přijde zbytečné a dost velké utrácení peněz.

Nejabsurdnější výmluvy stahovačů a milovníků ilegálního sledování filmů © TMDB

A opravdu je problém se jednou za čas rozhodnout, že si zaplatím jednu službu, podívám se na to, co chci vidět, a pak přejdu na jinou? Aneb proč platit za streamování a nechat tak vydělat tvůrcům filmů, když můžu chodit na stránky pirátů a nechám tak z reklamy vydělat akorát majitelům stránky. Kdo příště pro tebe natočí pokračování seriálu? Tvůrce a nebo ten pirátský web?

Kdysi se filmy nahrávaly na videokazety a nikomu to nevadilo, tak proč teď?

Pakliže se bavíme o situaci s ilegálními videokazetami z konce 80. let, pak ano, i tehdy to autorům práv nepochybně vadilo, když se na piráty dokonce dělaly zátahy. Ale videokazetoví piráti to měli oproti těm dnešním těžší – kvalita po třetí kopii už byla k nekoukání.

Kdyby byly na HBO novější filmy, nebo i starší, tak si to rád předplatím, ale bohužel.

Toto je vskutku zlatý grál absurdních výroků, ačkoli by se mohlo zdát, že jsme si ho vymysleli sami, neboť popírá sám sebe. HBO GO samozřejmě nabízí jak řadu starších titulů, tak pravidelné novinky.

Proč mám platit za službu, kde nemají, co hledám.

Za službu, kde nemají, co hledáš, samozřejmě neplať. Neříkej nám ale, že žádná z dostupných streamovacích služeb nenabízí alespoň část toho, co chceš vidět.

Abych mohl sledovat vše, musel bych zaplatit Netflix, HBO GO, Amazon, Disney+ a další služby naráz.

Nejabsurdnější výmluvy stahovačů a milovníků ilegálního sledování filmů © TMDB

Nemusel. Stačí si na čas předplatit jen pár služeb a pak mrknout na jiné. Nebo musíš mít všechny filmy a seriály světa dostupné neustále?

Proč neudělají něco jako TopSeriály celosvětově? Za to bych klidně platil.

Apple se snaží s podobným konceptem agregátoru přijít skrze službu Apple TV Channels, ale zklameme tě, neboť například Netflix součástí podobné nabídky být nechce. Obecně může být podobná platforma užitečná především pro menší streamovací služby. Je to však běh na dlouhou trať.

Ale můj oblíbený seriál XY není legálně ke zhlédnutí. Proč bych měl tedy někomu platit?

Je to stejné jako například s vybranými restauracemi. Pravou italskou pizzu také nedostaneš v centru Českých Budějovic. Daný seriál nemusí být dostupný například kvůli licenčním podmínkám.

Když žádná služba nenabízí můj seriál, to na něj nemám koukat?

Když mi žádná holka nenabídla, že se mnou půjde na rande, to na ní nemám sahat?

Kdyby byly všechny filmy a seriály na jednom místě a stálo předplatné 50 Kč, nebylo by co řešit.

A kdyby stály 50 Kč, nebylo by to na tebe nakonec taky moc? Když si zaplatíš Netflix, HBO a Amazon, nebude tě to stát víc než 500 Kč za měsíc. A dostaneš za to cca 5.000 filmů a 2.500 seriálů. I kdyby si každý den v měsíci spal jen 6 hodin a nechodil do práce nebo do školy, zvládl bys za 30 dní vidět jen 240 filmů nebo nějakých 900 epizod (či v průměru 90 seriálů). Opravdu potřebuješ vidět všechno, co kdy bylo natočené?

Seriál si stáhnu, protože ze streamovacích služeb průběžně mizí.

Vyjmenuj nám 10 známých a populárních seriálů, které na streamovacích službách v Česku byly a teď tam nejsou. Ano, u seriálů se něčeho podobného prakticky vůbec nedočkáš, seriály buď na službě zůstávají a nebo se občas přesunou na jinou. Když zmizí ze streamovacích služeb film, můžeš si ho v 99% najít na iTunes, kde se prodávají po kusech.

Ale HBO nebo Netflix za hranicemi ČR nefungují.

Toto pro HBO již delší dobu neplatí a Netflix odjakživa podporoval přehrávání mimo domovskou zemi. Podle nařízení EU pak nyní musí v členských zemích EU nabízet přímo obsah z registrované země. Pokud tedy s českým předplatným vyrazíš například do Německa či Francie, budeš mít stejnou nabídku jako doma. Pokud Netflix v USA nabízí i shodné tituly s českým Netflixem, můžeš si i tam pustit filmy a seriály s českou podporou. Docela fajn, ne?

Na HBO a Netflixu je jen zlomek obsahu s českým dabingem a titulky.

HBO má v češtině naprosto vše. Netflix všechny novinky a dennodenně doplňuje i starší katalog. Ještě nějaký argument?

Když se platí OSA za nosiče, autoři poplatek stejně dostávají, tak proč bych měl ještě platit.

Nejabsurdnější výmluvy stahovačů a milovníků ilegálního sledování filmů © TMDB

A kdy jsi naposledy koupil CDčko, abys splnil svou účast za stahování?

Chtěl jsem si HBO GO zaplatit, ale lze platit pouze kartou.

Ano, protože když jsme se koukali do kalendáře, bylo 21. století. Složenky a SMSky používají jen naše babičky.

Proč to nefunguje jako Spotify, kde je všechno a navíc ještě zadarmo?

Ze stejného důvodu, jako když jdeš do KFC a nemají tam Double Cheese a v Burger Kingu nemají Twistera. Nebo, když si chceš zahrát Uncharted na PC. Nebo když si chceš přečíst placený článek na Deník N a pak na Hospodářkách a pokaždé to po tobě chce další předplatné. Po světě najdeš víc příkladů služeb, kde si prostě platíš jen část nabídky, než služeb, které ti za jednu cenu nabídnou všechno.

 2 998 zobrazení   37 se líbí
Programový šéf Apple TV+ končí po neuspokojivém startu služby
Programový šéf Apple TV+ končí po neuspokojivém startu služby
13.11.2019 | Streaming novinky

I když Apple chvíli po ostrém vstupu své nové streamovací služby Apple TV+ schválil druhé řady svých čtyř seriálových taháků, vlažné recenze nakonec pravděpodobně rozhodly o tom, že programový ředitel Kim Rozenfeld po necelých dvou týdnech svou pozici opouští.

Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů
Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů
12.11.2019 14:45:00 | Streaming novinky

Disney zdá se podcenil přípravu a ačkoli omezil spuštění své streamovací služby jen na pár vybraných zemí, nedokáže alespoň zatím zajistit adekvátní kvalitu přehrávání.

Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
12.11.2019 13:00:00 | Streaming novinky

V USA a Kanadě se dnes oficiálně spouští dlouho očekávaná a hlasitě ohlašovaná streamovací služba Disney+. O jejím testovacím provozu jsme již psali před pár týdny, pojďme se podívat blíže, co její spuštění znamená pro filmový a seriálový svět, zda má šanci porazit Netflix a kdy se jí dočkáme u nás.

Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
11.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Již zítra startuje nová (ano, další) streamovací služba Disney+, která přinese milované dětské pořady, marvelovky, Star Wars a pohádky na jednom místě. Jenže třeba novinku Mandalorian si mimo vyhraněné regiony nepustíte.