FB pixel TP pixel
Doják roku přichází. Trailer rozbrečí i cyniky, kritici jsou nadšení © A24

Doják roku přichází. Trailer rozbrečí i cyniky, kritici jsou nadšení

Produkční společnost A24 nám neustále dokazuje, proč je momentálně nejprestižnější filmovou firmou na světě. Nově se nám rozhodla vytřít zrak dojemnou romancí, která sbírá naprosto nadšené ohlasy a je mnohými s předstihem považována za nejromantičtější biják letošního roku.

1. 3. 2023 15:20 | Filmové novinky

Jestli se na prestižním filmovém festivalu Sundance mluvilo o jednom filmu, tak to byla novinka ze stáje A24, celovečerní debut Céline Song Minulé životy. Citlivý a neskutečně empatický snímek se teď představuje v první filmové ukázce s českými titulky. Příběh dvou odloučených duší, které si k sobě znovu nalézají cestu po více než dvaceti letech, spojuje atraktivní prostředí tak trochu neznámé a tajemné Asie s tepem velkoměsta, vzpomenout se dají filmy jako Minari nebo Malá lež s Awkwafinou v hlavní roli.

Nejlepší romance letoška

Naše redakce už měla příležitost film na berlínském filmovém festivalu vidět a můžeme vám říct, že se máte opravdu na co těšit. Korejsko-americké režisérce se totiž povedlo skvěle vykreslit drobné vztahové nuance a odpozorovat ty nejčistší a nejlidštější momenty v mezilidské komunikaci. Film připomene takové perly jako je “Before trilogie” nebo 500 dní se Summer. Do českých kin film uvede distribuční společnost Aerofilms již 27. července. K vidění ale film bude s předstihem i na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Film je podle reakcí zahraničních kritiků zcela pohlcující, velmi emotivní, zároveň ale není patetický. Alex Billington z FirstShowing.net vůbec nešetří chválou a polemizuje nad tím, jak je vůbec možné zachytit ve slovech všechny city a emoce, které k sobě lidé vyzařují. Sám si pak odpovídá, že něco takového dokáže jen filmový jazyk. Další recenze jeho chválu jen podtrhují, když mluví o vrstevnatém, dokonale vybalancovaném, skromném, ale zároveň působivém filmu, který se zařezává hluboko do srdce. Není divu, že film má aktuálně na Rotten Tomatoes 97 procent pozitivních reakcí.

Zdroj: Rotten Tomatoes

 14 736 zobrazení   56 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
01.03.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Zatímco Brendan Fraser zažívá velkolepý comeback kvůli svému hereckému výkonu v dramatu Velryba, v nedávném interview prozradil, že při natáčení dobrodružné Mumie málem přišel o život.

Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
28.02.2023 17:15:00 | Filmové novinky

O odprodeji seriálů HBO konkurenci SkyShowtime již nějakou dobu víme. Nyní jsme se však konečně dozvěděli, kdy se seriály jako Spolu a Hladoví nebo Bez vědomí dočkají uvedení v novém streamovacím domově. Ten navíc odhalil i další zajímavé novinky hlavně pro hororové nadšence.

Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
28.02.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Komiksový obr Marvel dostal dlouho očekávanou facku od diváků. Jeho poslední blockbuster Ant-Man a Wasp: Quantumania zaznamenal příšerný propad tržeb, který přepisuje rekordy nejen v rámci samotného Marvel Cinematic Universe, ale i komiksových filmů vůbec.

Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
28.02.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci hororů, zvláště těch exorcistických, se mohou těšit na novinku Papežův vymítač, v níž si hlavní roli střihl držitel Oscara Russell Crowe. Vydaný trailer láká na znepokojivá posednutí, rozhovory s démonem či děsivá vatikánská tajemství.