FB pixel TP pixel
Aktuálně nejsledovanější seriál na Netflixu láme rekordy. Skoro nikdo ho nezná © Netflix

Aktuálně nejsledovanější seriál na Netflixu láme rekordy. Skoro nikdo ho nezná

S koncem března se můžeme ohlédnout za uplynulými týdny a zhodnotit, kterým seriálům se na Netflixu dařilo nejvíce. Statistiky streamovací služby přitom ukazují minimálně jedno velké překvapení, které v Česku proplouvá doslova pod radarem.

2. 4. 2023 19:10 | Streaming novinky

Bojíte se, že Netflix zruší jeden z vašich oblíbených seriálů? Pojďme se podívat na největší globální hity posledních 4 týdnů. Pokud mezi nimi váš oblíbenec nebude, měli byste se začít bát, v opačném případě můžete být v naprostém klidu. Některé seriály již dokonce mají pokračování potvrzené.

Jihokorejci se úspěšně mstí

Hned na první příčce je největší překvapení měsíce, kterým je jihokorejský thriller o pomstě Sláva. Ten vtrhl na Netflix jako uragán a zatímco v Česku se udržel v TOP 10 jen několik dní (přesto to u nás dotáhl v rámci března na celkovou devátou příčku sledovanosti), ve zbytku světa se mu daří výborně. USA sice hází těžkou ignoraci, nicméně Jižní Amerika, Afrika a samozřejmě Asie (včetně islámských zemí) čísla táhnou razantně nahoru, což jen v posledním týdnu stačilo na nejvyšší sledovanost mezi neanglicky hovořícími seriály, když si Sláva připsala téměř 50 milionů zhlédnutých hodin. To by jí i při zařazení do anglických titulů stačilo na skvělou třetí příčku. Aktuálně seriál přepočítává během 28 dní od premiéry celkem 413 milionů zhlédnutých hodin, což ho řadí v historických tabulkách na šestou pozici neanglických titulů Netflixu hned za třetí část Papírového domu.

Druhé místo překvapením rozhodně není. I u nás populární thriller TY se drží v netflixovském TOP 10 už šestý týden a streamer dokonce oznámil i pátou a definitivně poslední řadu. Ještě aby ne, když se charismatickému vrahovi s tváří Penna Badgleyho daří od Austrálie po Spojené státy. Další hitovkou, která je populární i v Česku, je erotické drama Sex/Život, jehož 2. řada válcuje mnoho konkurenčních titulů už čtvrtý týden. Tady pokračování odsouhlasené ještě není, ale Netflix by byl sám proti sobě, když druhá řada razantně zvedla zájem i o řadu první, kterou očividně mnoho diváků svého času přehlédlo. S pokračováním ale mohou počítat i fanoušci dobrodružné jízdy Outer Banks a fantasy Světlo a stíny, když první zmíněný počin má schválenou další řadu a u druhého se už pracuje dokonce i na spin-offech. Sága Leigh Bardugo sice neláme historické rekordy a vlastně dělá pouze solidní žánrová čísla, zdá se však, že je Netflix s vynaloženými náklady spokojený a hodlá v carským Ruskem ovlivněném kouzlení nadále pokračovat.

Vztahové reality show Netflix zatím nezklamaly

Jistotu pokračování ale mají i true-crime projekty či reality show, protože se v březnu dařilo i vcelku průměrné dokumentární sérii MH370: Ztracené letadlo a poněkud toxické reality show Jako ulití, v níž se objevily hvězdy vztahovek Too Hot to Handle, Láska je slepá a The Circle. Popularitu tohoto typu pořadů ostatně podtrhuje i aktuální úspěch další řady Láska je slepá, takže pokud máte rádi obličej moderátora Nicka Lacheye (obviously!), můžete si být jisti, že on a jeho žena Vanessa z obrazovek streamera jen tak neslezou. Naopak pokračování u nás velmi trendující survival reality-show Outlast je spíše nejisté, protože globálně již po pár dnech napříč globálními trhy vyklidila pozice. Vše tak bude vycházet z nákladů, které pro Netflix tahle šílená show, v níž se ostatním týmům pálí tábory a lidé se uprostřed Aljašky chovají jako zvířata, představuje. Na Netflixu se naopak stále daří Španělům, kteří v březnu uspěli s vcelku nenápadnou druhou řadou seriálu Wrong Side of the Tracks neboli Entrevías. Ta aktuálně trenduje sice již jen ve španělsky hovořících zemích, v globálu ale na Netflixu trendovala alespoň týden.

Další řady se pak dočká i u nás velmi populární dokumentární série Formule 1: Touha po vítězství, která sice v USA se svou pátou řadou dokonale propadla, zájem především v Evropě je ale mohutný, takže se Netflixu vyplatí v tomhle efektním promu věhlasných závodních značek a jejich pilotů pokračovat.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix TOP 10

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Postaví se Netflixu Czechflix? Jsme mu nejblíž za posledních 6 let
Postaví se Netflixu Czechflix? Jsme mu nejblíž za posledních 6 let
27.03.2023 14:50:00 | Streaming novinky

O národní streamovací platformě označované jako Czechflix se mluví už několik let. Má však podobný projekt šanci na realizaci? Ve skutečnosti už tak trochu vzniká, i když neoficiální cestou.

Češi se učí platit za Netflix a spol. Za Evropou podle nových dat stále silně zaostáváme
Češi se učí platit za Netflix a spol. Za Evropou podle nových dat stále silně zaostáváme
27.03.2023 14:10:00 | Streaming novinky

Český statistický úřad dodal nová zajímavá data týkající se sledování placených streamovacích služeb. Z nich vyplývá, že platformy jako Netflix, HBO či Voyo i v loňském roce v Česku významně rostly.

Streamovací obři narvou filmy za miliardy do kin. Online exkluzivita se rozpadá
Streamovací obři narvou filmy za miliardy do kin. Online exkluzivita se rozpadá
26.03.2023 14:10:00 | Streaming novinky

Zatímco v době covidové zažívaly streamovací služby ohromné žně, když jim předplatitelé narůstali v podstatě za nic, nyní se musí znovu snažit. Nestačí však jen zvedat množství předplatitelů, a tak největší giganti znovu objevili zlatou husu, kterou celé roky pohrdají. Tradiční kina však mají pomoci nejen s příjmy.

Nejsledovanější film na Netflixu byste neuhádli. Češi prokázali i zálibu v pornu
Nejsledovanější film na Netflixu byste neuhádli. Češi prokázali i zálibu v pornu
24.03.2023 18:15:00 | Streaming novinky

Nic není zajímavějšího než vkus tuzemských diváků. Alespoň tak můžeme soudit při pohledu na aktuálně nejsledovanější snímky na Netflixu. Češi totiž na jednu stranu milují animáky, na druhou si ale užijí i nechutnosti a zákulisí pornografie.