FB pixel TP pixel
20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man? © Marvel Studios

20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man?

Neexistuje snad lepší místo na hledání vašeho oblíbeného filmu než Google. Na nejpopulárnějším vyhledávači lidé denně hledají různé filmy, seriály, ba dokonce franšízy. My pro vás zjistili, který film se stal vůbec nejvyhledávanějším za rok 2021.

19. 1. 2022 13:00 | Streaming novinky

Možná byste řekli, že Google má poptávku po filmech a seriálech perfektně změřenou. A měli byste pravdu! Tím vůbec nejvyhledávanějším termínem se stal v loňském roce Harry Potter. Nutno zmínit, že do vyhledávání se počítají také knihy, divadelní hry a samotné jméno této postavy. Potter však sklízel úspěch i na streamovací službě HBO Max, kde se čarodějnická sága stala jedním z nejsledovanějších pořadů. A to se navíc na službě objevila i soutěž Harry Potter: Bradavický turnaj čtyř kolejí a v novém roce i speciál k výročí premiéry prvního dílu Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic.

Harry Potter porazil Michaela Myerse

Harry Potter sdílel svůj úspěch s Halloweenem. Již několikátý návrat ikonického zabijáka Michaela Myerse nepochybně tomuto termínu přidal plusové body. Nicméně nesmíme zapomínat na fakt, že Halloween je sám o sobě také úspěšný svátek. Třetímu místu kraluje Pokémon, což je termín, pod kterým bychom také našli mnohem víc než jen film. Pokémoni zasahují do seriálové tvorby, videoherního průmyslu a spousty dalších produktů spojených s touto značkou. Pravdou ale je, že také velmi často trendují i na Netflixu. Pikachu zkrátka pořád žije! Na čtvrtém a pátém místě najdeme Venoma a Mortal Kombat. Venomovi jistě velmi pomohl i poslední Spider-Man, Mortal Kombat pak slavil úspěch nejen s jedenáctým dílem herní série, ale byl ve streamingu i velmi úspěšný s novým filmem.

Mortal Kombat porazil dokonce Godzillu, která skončila na šestém místě. Následovala sága Star Wars a Iron Man, dost možná aktuálně dva největší Disneyho poklady. Dále tu máme dětmi milovanou Barbie a Tlapkovou patrolu, které dohání Avengers, Sebevražedný oddíl a Rychle a zběsile. Tyto tituly se ale na rozdíl od nich do top 10 nedostaly. Překvapením se stala Wonder Woman a Thor, které najdeme docela vysoko, dokonce výš než Jamese Bonda, Supermana, Hulka, Aquamana či Black Panthera. Třešničkou na dortu je pak John Wick, který o chlup převyšuje Matrix. Níže se můžete podívat na žebříček 20 nejvyhledávanějších titulů, kompletní žebříček s detailními čísly najdete na naší datové platformě FlixPatrol.

Nejvyhledávanější tituly roku 2021

  1. Harry Potter
  2. Halloween
  3. Pokémon
  4. Joker
  5. Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu
  6. Venom
  7. Chirurgové
  8. Přátelé
  9. Stranger Things
  10. Lucifer
  11. Mortal Kombat
  12. Riverdale
  13. Yellowstone
  14. Hra o trůny
  15. Godzilla
  16. Star Wars
  17. Tlapková patrola
  18. Barbie
  19. Iron Man
  20. Suicide Squad


Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
16. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

I když má zaklínač Geralt obrovskou armádu oddaných fanoušků, zaznamenal začátek druhé série o něco vlažnější start, než se očekávalo.

Hollywoodská revoluce: Elita dá do kin komiksy a sci-fi, zbytek online
Hollywoodská revoluce: Elita dá do kin komiksy a sci-fi, zbytek online
14. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Před několika dny jsme přinesli přehled loňských i letošních filmů, které bojovaly o pozornost v kinech, na streamingu či na obou polích zároveň. Filmová distribuce se prudce mění a změny můžeme kvůli neustále se měnícímu rozsahu pandemie čekat i letos.

Hollywoodská revoluce přichází. Tyhle filmy už letos v kinech neuvidíte
Hollywoodská revoluce přichází. Tyhle filmy už letos v kinech neuvidíte
11. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Brzy vstoupíme do třetího roku, kdy pandemie převrátila filmovou distribuci a hollywoodská studia musela reagovat stahováním, posouváním či přesouváním filmů. Jak se jim loni dařilo, které filmy šly nakonec do kin a uspěly, které šly na streaming a jak to bude vypadat v letošním roce?

Vysmívaný film Netflixu s DiCapriem láme rekordy sledovanosti
Vysmívaný film Netflixu s DiCapriem láme rekordy sledovanosti
7. 1. 2022 18:00:00 | Streaming novinky

V Netflixu si pomalu zvykají, že pokud se recenzentům nějaký film nelíbí, obvykle to znamená, že se bude jednat o masivní megahit. Po akci Red Notice se nyní dočkal i Leonardo DiCaprio.