FB pixel TP pixel
Netflix spouští hry v rámci vlastní aplikace. Aktuálně probíhá testování © Netflix / Microsoft

Netflix spouští hry v rámci vlastní aplikace. Aktuálně probíhá testování

Zprávy o vstupu Netflixu na videoherní trh dostávají stále konkrétnější podobu. Streamovací gigant totiž začal v Polsku testovat integraci herní nabídky do své aplikace.

Streaming novinky

Již několikrát jsme informovali o tom, že se Netflix velmi intenzivně snaží mimo klasickou filmovou a seriálovou nabídku zpestřit své služby i o sekci videoher. Nedávno v Netflixu přivítali na pozici viceprezidenta pro vývoj her Mikea Verdu, který se podílel na vývoji mobilních verzí her jako Plants vs. Zombies, The Sims pro herní studio Electronic Arts, nebo vedl vývoj flashové hry Farmville. Nyní tak dostáváme první odpovědi na otázky, jakou cestou se chce Netflix vydat při svém vstupu do herního byznysu. Internetový streamer totiž právě uvedl svou herní sekci, kterou integroval do své aplikace a kterou právě testuje v Polsku. Rozšíření je nyní dostupné pouze na operačním systému Android, uživatelé systému iOS od Applu by se ho ale měli v brzké době také dočkat.

Netflix spouští hry v rámci vlastní aplikace. Aktuálně probíhá testování © Netflix

Polští sousedé, kteří si předplácí Netflix, si tak mohou zkusit zahrát dvě mobilní hry. Jsou jimi Stranger Things 1984 a Stranger Things 3, tedy hry spjaté se seriálem, jenž je vlajkovou lodí této online televize a které byly již dříve vydány jak pro Apple App Store, tak pro Google Play. Nyní již ale pro běžné uživatele v nabídce těchto obchodů nejsou. Ačkoli jsou hry nabízeny předplatitelům přímo v mobilní aplikaci Netflixu, uživatelé budou přesměrováni do obchodu Google Play a vyzváni, aby si hru nainstalovali do svých zařízení. Pro následné hraní budou muset předplatitelé potvrdit své přihlašovací údaje k Netflixu. Tímto způsobem budou hry dostupné zákazníkům Netflixu zdarma, bez reklam či bez dodatečných in-app plateb. Netflix při uvedení herního rozšíření nicméně upozorňoval, že jde opravdu o velmi ranou fázi testování a vývoje a expanze do celého světa bude ještě určitě nějakou dobu trvat. Netflix se vyjádřil, že cílem testu je lépe pochopit, jaký ohlas budou mít mobilní hry u předplatitelů, a zjistit, jaká další vylepšení bude muset společnost v rámci celkové funkčnosti provést.

 1 138 zobrazení  
Nechcete čekat na Disney+ další rok? Pojďme to společně změnit
Nechcete čekat na Disney+ další rok? Pojďme to společně změnit
24.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Všichni jsme byli zaskočeni tím, že Disney před týdnem oznámil posun spuštění Disney+ v Česku až na rok 2022. Nás upřímně tento krok inspiroval k tomu, abychom sepsali petici adresovanou studiu Disney a požadující, aby se spuštění urychlilo. Pojďte nám pomoci!

Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí
Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí
22.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Netflix se rozhodl posvítit si na porušování svých pravidel a hodlá trestat uživatele, kteří využívají služeb VPN. Sledování Netflixu jiných zemí se tak nemusí vyplatit.

Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
19.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Ještě jsme se nestačili vzpamatovat ze zklamání z odsunu HBO MAX a Disney+ v Česku na rok 2022 a máme tu další změnu v plánech velkých služeb. Paramount+ ani Peacock se k nám jako samostatné značky nevypraví. Místo toho se dočkáme nové spojené služby SkyShowtime. Co to pro nás znamená?

Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
17.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Už se zdálo, že pandemie je na ústupu a filmový svět se vrací do normálních kolejí, tedy nejdříve kino a pak až streaming. Studio Sony ale nyní překvapivě prodává svoji podzimní hitovku Hotel Transylvánie 4.