FB pixel TP pixel
Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí © TMDB

Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí

Zatímco řada byznysů v časech koronaviru krachuje, nebo je alespoň ve vážných potížích, Reed Hastings a další borci z Netflixu bouchají šampaňské. Uzavření diváků v domácnostech totiž přineslo rekordních 16 milionů nových předplatitelů. A to opravdu nikdo nečekal.

Streaming novinky

Rekordní nárůst předplatitelů kvůli koronaviru

Nejdříve pozitivní zprávy. Netflix před časem investorům sliboval, že očekává nárůst nových předplatitelů v prvním čtvrtletí roku 2020 v oblasti cca 7 milionů. Tyto odhady byly ještě v časech před koronavirem a tudíž v situaci, kdy spousta lidí tříštila svou pozornost i na jinou zábavu, než vysedávání před televizní obrazovkou. Nyní Netflix oznámil, že překonal jakékoli odhady a koronavirová opatření mu nahnala 15,77 milionů nových předplatných, což je nový rekord ve čtvrtletních přírůstcích. Mluvíme zde samozřejmě o globálním nárůstu, kdy Netflix velmi dobře dlouhodobě těží ze své expanze na mezinárodní trhy. Celkově nyní Netflix hlásí krásných 182,9 milionů předplatitelů celosvětově. Zástupci Netflixu nicméně zůstávají obezřetní.

Opoždění nových produkcí a oslabení měn

Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí © TMDB

Netflix v dopise investorům upozorňuje, že dojde k opoždění investic do nového obsahu, neboť veškeré produkce byly do zrušení koronavirových opatření pozastaveny. Připomeňme, že se to týká i opravdu velkých seriálů jako Stranger Things nebo Zaklínač, jejichž natáčení bylo v plném proudu, když se začaly globálně uzavírat hranice. Investice nicméně budou postupně využity, horší je to v případě uvedení nových pořadů, kdy přes veškerá dřívější ujišťování Netflix přiznává, že dojde s největší pravděpodobností k odsunu řady projektů o minimálně jedno čtvrtletí. Netflix rovněž není úplně nadšen z oslabování měn vůči americkému dolaru, což snižuje jeho mezinárodní obrat a přiznává, že situací utrpěla i jeho uživatelská podpora. Zde už by ale mělo být vše v pořádku.

V druhém čtvrtletí dojde k poklesu

Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí © TMDB

Netflix nezastírá, že aktuální čísla předplatitelů jsou výjimečná a do budoucna je nepůjde udržet. Ostatně hezky to reflektuje i trh s akciemi, kde Netflix vylétl o téměř pět procent, aby se nakonec ustálil na růstu o klasické 1 procento. Pro druhý kvartál Netflix původně předpokládal další nárůst v podobě 7,5 milionů předplatitelů, s vyhlídkami na zvládnutí pandemie však očekává, že by čísla mohla být i horší, neboť řada lidí zruší předplatné a začne svou pozornost opět tříštit do více směrů. Nesmíme navíc zapomínat, že se blíží konkurence v podobě HBO Max, jež dorazí do USA již 27. května, a hezká čísla vykazuje i Disney+.

Netflix má spoustu nových hitů

Streamovací služba rovněž zveřejnila údaje o svých nejúspěšnějších pořadech, které jsou založené na nově zavedených pravidlech, kdy se sledovanost počítá již po dvou minutách sledování daného pořadu. Velkým úspěchem je trochu překvapivě novinka Marka Wahlberga Spravedlnost podle Spensera, kterou si ke sledování vybralo 85 milionů domácností. Včetně autora tohoto článku. Netflix zaúřadoval i s Pánem tygrů, který zaujal 64 milionů domácností, Papírovým domem (65 milionů domácností), reality show Láska je slepá (30 milionů) či návratem krimi Ozark , jež zaujala 29 milionů rodin.

 1 025 zobrazení   30 se líbí
Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění.
Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění.
22.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Do streamovacích válek se již zanedlouho pustí další velký hráč. S nabitou knihovnou velkých filmových a seriálových hitů se co největší počet diváků pokusí získat WarnerMedia se svou novou slibovanou službou HBO Max.

Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč?
Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč?
17.04.2020 | Streaming novinky

Přestože se může jednat jen o chvilkový stav, v Netflixu určitě musí slavit. Streamovací gigant je totiž na trhu v tuto chvíli cennější než jejich největší rival Disney, když ve středu dosáhl maximální celkové hodnoty 187,3 miliard dolarů.

Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
15.04.2020 | Streaming novinky

Kvůli světové pandemii se studio Universal rozhodlo vedle omezeného uvedení v kinech svůj rodinný animák Trollové: Světové turné uvést současně digitálně na VOD platformách. A masivní čísla prodejů jim určitě udělala radost.

WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
14.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Častou obavou filmových fanoušků váhajících nad přechodem z fyzických nosičů na streamovací služby, je strach, že nebudou mít své oblíbené filmy vždy dostupné a navíc ne v podobě, kterou mají rádi. Teď tyto obavy potvrdil Disney.