FB pixel TP pixel
Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů! © TMDB

Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů!

Často se od diváků Netflixu dozvídáme, že nabízí titulů s českým jazykem příliš málo na to, aby se jim vyplatilo si ho předplácet. Inu, podívali jsme se do statistik a nezdá se, že by nabídka byla zrovna malá. Jen letos Netflix nabídne zhruba 500 nových filmů a seriálů s podporou mateřštiny.

České novinky

Netflix je v Česku oficiálně již rok

Neflix začal ohledně české podpory přidávat na obrátkách již před loňským říjnem, kdy oficiálně vstoupil do České republiky tím, že přeložil uživatelské prostředí a začal účtům nastaveným na český jazyk nabízet výhradně filmy a seriály, u nichž je dostupná tuzemská lokalizace. Tato nabídka přitom neustále narůstá, neboť Netflix záhy zjistil, že jazyková výbava je pro české publikum zcela zásadní. A to hlavně z pohledu mluvené řeči, neboť řada diváků dodnes vyžaduje dabing, případně oceňuje české filmy, kvůli kterým Netflix opakovaně uzavřel dohody s největšími zdejšími distributory, které mu každý týden zaručují nový balíček zdejších snímků.

Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů! © TMDB

Jak si vede Netflix jen v letošním roce? Opravdu úctyhodně! Pokud totiž budeme brát v potaz pouze letošní novinky, nabídl jich zatím 449 s českými titulky, přičemž 58 titulů má rovněž český dabing. Znovu opakuji, že mluvíme pouze o filmech, seriálech, dokumentech a dětských pořadech, které dorazily v roce 2020 a jedná se o zcela nové tituly, u nichž je dnes pro Netflix automatické, že je nabízí s českou lokalizací. Netflix rovněž masivně doplňuje podporu u svých dříve vydaných pořadů. I z toho důvodu tak statisticky vychází rok 2019 ještě lépe. Dabovaných titulů z loňského roku totiž je celkem 92 a titulky se jich může pochlubit 508! Za rok 2018 už množství titulků výrazněji klesá, když tituly z tohoto roku mají české titulky už jen zhruba u třístovky případů. Dabovaných kousků se ale sešlo i zde přes 60. Pokud tedy provedeme hrubý součet za poslední tři roky, vyjde nám, že Netflix za tříleté období uvedl přes 200 titulů s dabingem a přes 1200 s českými titulky.

Netflix aktuálně nabízí přes 2100 titulů s češtinou

Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů! © TMDB

Povětšinou se navíc jedná o původní pořady Netflixu, nikoli licencované tituly. Hezky je tudíž vidět množství obsahu, které Netflix na diváky bez ustání valí. Mimochodem snímků s letošním rokem vzniku zatím Netflix uvedl přes 200. Obdobné množství pak tvoří seriály. A v nabídce je jen za letošek o 100 nových dokumentů a dokumentárních seriálů více než před rokem. Celkově na Netflixu najdete přes 6000 titulů, z toho přes 2100 titulů je dostupných, pokud máte nastavený český profil, neboť tyto filmy a seriály obsahují alespoň české titulky.

A co česká produkce? Ta je na Netflixu aktuálně dostupná v podobě více než 230 titulů, přičemž většinu tvoří logicky filmy. Těch je na Netflixu aktuálně 218. Seriály najdeme jen dva, V nabídce je pak 14 dokumentárních snímků. Ze Slovenska je u nás dostupných zatím pouze 6 snímků.

 6 504 zobrazení   238 se líbí
Netflix kontruje HBO a přidává 7 českých filmových hitů!
Netflix kontruje HBO a přidává 7 českých filmových hitů!
05.11.2020 10:00:00 | České novinky

Pokud českých filmů na Netflixu stále nemáte dost, pak pro vás máme dobrou zprávu. Streamovací služba opět zalovila v českých vodách a přináší hned sedmičku snímků, které patří stále do kategorie přírůstků novějšího data vzniku.

Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení
Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení
04.11.2020 10:00:00 | České novinky

Od 1. listopadu je spuštěna online platforma Film Naživo, na které si diváci mohou pustit divadelní představení, která převážně během první vlny pandemie získala filmovou podobu.

Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
03.11.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix od loňského listopadu velmi výrazně zabral v přidávání českého obsahu. Patří mezi něj samozřejmě i české filmy, kterých je již přes 200. Reakce nyní přichází od HBO, které v listopadu přidalo do nabídky 18 českých snímků prvotřídní kvality.

Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora
Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora
28.10.2020 9:00:00 | České novinky

Spolupráce Adama Sandlera a Netflixu se dále rozrůstá. Kromě připravované basketbalové komedie Hustle, se nyní potvrdily zprávy, že dalším společným snímkem bude ambiciózní adaptace sci-fi románu Kosmonaut z Čech od českého autora žijícího v USA Jaroslava Kalfaře.