FB pixel TP pixel
Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií © TMDB

Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií

Netflix musí být opět velmi spokojený. Jeho zveřejněná čísla sledovanosti napovídají, že se mu s dramatickou minisérií Dámský gambit povedlo zasáhnout široký okruh diváků, navíc jej většinově všichni chválí za jeho kvality.

Streaming novinky

Podle pozvolně stupňujícího ohlasu v médiích a na sociálních sítích bylo poměrně jasné, že Netflix v minisérii Dámský gambit vytvořil svůj další velký divácký hit. Ten dokázali tvůrci namixovat z relativně neoriginální a předvídatelné historky o šachistce postupně stoupající za světovým titulem, okořenili jej však oku ladící výpravou a padnoucím soundtrackem, šarmantní hlavní hrdinkou ztvárněnou Anyou Taylor-Joy a v neposlední řadě i rytmicky dobře vystavěným vyprávěním. Tyto faktory a narůstající šeptanda spokojených diváků pomohly Dámskému gambitu stát se nejsledovanější hranou minisérií v historii Netflixu. Streamer totiž právě odhalil čísla sledovanosti a šachové drama zhlédlo v měřených 28 dnech od premiéry 62 milionů domácností.

Letošním nejsledovanějším hraným seriálem bylo dosud drama Ratchedová o nechvalně známé zdravotní sestře se 48 miliony diváky, Gambit jej tak předstihl, na loňského rekordního Zaklínač, kterého za shodné období zhlédlo 76 milionů předplatitelů, to ale stále nestačilo. V rámci kategorie netflixovských minisérií je před Dámským gambitem jen letošní nečekaný dokumentární hit Pán tygrů, který během prvních 28 dní vidělo 64 milionů domácností. Netflix také prozradil, že se seriál v jejich top tenu umístil v 92 zemích, včetně 63, v nichž se dostal na první pozici, což naznačuje, že se seriálu podařilo široce kulturně rezonovat. Za sedmidílnou minisérií stojí v roli režiséra a scénáristy Scott Frank (Godless, Logan: Wolverine), který zadaptoval stejnojmenný román Waltera Travise z roku 1983. Ten se po uvedení seriálu vrátil po letech na seznam bestsellerů, dodejme, že seriál stojí také za obrovským zvýšením pozornosti o šachy, například aukční web eBay hlásí nárůst zájmu o šachovnice o 250 %.

 1 258 zobrazení   305 se líbí
Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+
Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+
23.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Disney se na posledních setkáních s investory netajil rozhodnutím, že minimálně v blízké budoucnosti hodlá hodně sázet na svou streamovací službu Disney+. A podle hollywoodských insiderů už se zvažuje, které další filmy vynechají kina ve prospěch sledování online.

Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
20.11.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Hollywoodské studio Universal po uzavření dohody s řetězci kin AMC sjednalo podobné podmínky i s dalším velkým americkým provozovatelem multikin Cinemark. Většina filmů studia by tak měla být dostupná online již 17 dnů po premiéře.

Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
19.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Plnotučné oznámení si přichystalo studio Warner Bros., které po dlouhém čekání nevyřklo další odložení očekávané Wonder Woman 1984 na příští rok, ale premiéru na streamovací službě HBO Max a v dostupných kinech ve stejný den.

Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
13.11.2020 7:00:00 | Streaming novinky

Aktuálně ohlášené kvartální výsledky studia Disney přinesly očekávané zprávy o pokračujícím růstu předplatitelů služby Disney+ či velké ztráty v oblasti provozu parků či kinodistribuce. Pro nás nejzajímavější zprávy - tedy kdy bude Disney+ v Česku - jsme se stále nedočkali.