FB pixel TP pixel
Netflix nás opět nešetří. Jeho filmová nabídka na rok 2020 je masivní © TMDB

Netflix nás opět nešetří. Jeho filmová nabídka na rok 2020 je masivní

V minulosti se největší placená streamingová videoslužba nijak zvlášť nesnažila lákat na své tituly ve velkém předstihu a často vydala trailer jen pár týdnů před premiérovým uvedením na svou platformu. Tato strategie se ovšem mění.

Filmové novinky

Netflix totiž na svém twitterovém účtu vydal téměř kompletní seznam všech svých filmových premiér, které hodlá v příštím roce vydat a dodal k nim i krátké synopse. Dohromady jich nyní představil 29 s příslibem, že to samozřejmě ještě není všechno. A my se i letos můžeme těšit na hereckou a režisérskou extratřídu. Například David Fincher stojí za projektem Mank, který se točí kolem procesu psaní scénáře jednoho z nejuznávanějších filmů historie Občana Kanea, v hlavní roli s Gary Oldmanem. Britský režisér neobvyklých thrillerů a hororů Ben Wheatley znovu zadaptuje román Živá a mrtvá spisovatelky Daphne du Maurier, který již v roce 1940 pod názvem Rebecca převedl Alfred Hitchcock. David Harbour a Chris Hemsworth si pak zahrají v akčním thrileru Out of the Fire o záchraně syna uneseného bangladéšského obchodníka. Ryan Murphy pak sám zrežíruje adaptaci brodwayského muzikálu The Prom, v němž si zahrají legendy Meryl Streep a Nicole Kidman.

Netflix nás opět nešetří. Jeho filmová nabídka na rok 2020 je masivní © TMDB

Spike Lee ve svém novém dramatu Da 5 Bloods sleduje čtveřici amerických veteránů, kteří se vrací do Vietnamu, aby našli ostatky svého velitele a pokusili se nalézt zakopaný poklad. V komedii Eurovision muzikanti Lars (Will Ferrell) a Sigrit (Rachel McAdams) dostanou šanci reprezentovat svou zemi v největší písničkové soutěži na světe. Amy Adams se pod taktovkou Rona Howard objeví v dramatu Hillbilly elegy, adaptaci slavné knihy J. D. Vance o problémech bílé dělnické třídy v Americe. I’m thinking of Ending Things je zase roadtrip v režii Charlieho Kaufmana v hlavní roli s Jesse Plemonsem, Toni Collette a Davidem Thewlisem. Režisérka Dee Rees (Mudbound) si pak do svého politického thrileru The Last Thing He Wanted pozvala Anne Hathaway, Willema Dafoea a Bena Afflecka. The Old Guard je akční novinka a komiksová adaptace s Charlize Theron o nesmrtelné válečnici. Peter Berg a Mark Wahlberg opět spojí své síly v mysteriozním dramatu Spenser Confidential. Celý seznam dosavadních oznámených filmů naleznete níže. Netflix však slibuje, že se rozhodně nejedná o všechny trumfy, jež má v rukávu.

  • THE OLD GUARD: Režíruje Gina Prince-Bythewood, Charlize Theron a Kiki Layne vedou skupinu nesmrtelných žoldáků, kterým jde po krku skupina s nadpřirozenými schopnostmi.
  • MISS AMERICANA: Režíruje Lana Wilson, syrový portrét zpěvačky Taylor Swift.
  • MANK: Režíruje David Fincher, příběh o tom, jak vznikl nejlepší film všech dob - Občan Kane. V hlavních rolích Gary Oldman, Amanda Seyfried, Charles Dance a Lily Collins.
  • UNCORKED: Režijní debut Prentice Penny. Elijah se touží stát světově uznávaným sommeliérem, jeho otec však chce, aby převzal rodinné BBQ bistro. Hrají Mamoudou Athie, Courtney B. Vance a Niecy Nash.
  • REBECCA: Režíruje Ben Wheatley, který se pokusí o novou adaptaci knihy od Daphne du Maurier, kterou v roce 1940 nesmrtelně zfilmoval Alfred Hitchcock. V hlavních rolích Lily James a Armie Hammer jako manželský pár, jenž musí řešit smrt manželovy předchozí manželky.
  • HILLBILLY ELEGY: Režíruje Ron Howard, příběh tří generací apalačské rodiny, který zaznamenává moderním způsobem fenomén amerického snu. Hrají Amy Adams, Glenn Close a Gabriel Basso.
  • THE BOYS IN THE BAND: Adaptace divadelní hry o skupině gay přátel, kteří se sejdou, aby oslavili narozeniny jednoho z nich. Klidný večer však nabere nečekaný směr. Produkuje Ryan Murphy.
  • TO ALL THE BOYS: P.S. I LOVE YOU: Lara Jean (Lana Condor) a Peter (Noah Centineo) to konečně dali dohromady. Jenže záhy se objeví další vlastník jejích dopisů.
  • EUROVISION: Když hudebníci Lars (Will Ferrell) and Sigrit (Rachel McAdams) dostanou možnost účastnit se soutěže Eurovision, konečně mají příležitost dokázat, že za každý sen se vyplatí bojovat.
  • I’M THINKING OF ENDING THINGS: Novinka Charlieho Kaufmana, jež je zvráceným mixem napětí, psychologie a teroru. Hrají Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette a David Thewlis.
  • ALL THE BRIGHT PLACES: Režíruje Brett Haley, adaptace příběhu Violet Markey a Theodora Fincher, jejichž setkání změní jejich životy. Hrají Elle Fanning a Justice Smith
  • THE LAST THING HE WANTED: Režíruje Dee Rees, příběh zkušené novinářky, která se zamotá do svého vlastního příběhu kvůli svému otci. V hlavní roli Anne Hathaway.
  • A FALL FROM GRACE: Seriózní novinka komika Tylera Perryho o odevzdané ženě, kterou nakopne nový vztah, aby záhy zjistila, že je plný tajemství. To ji nasměruje na cestu násilí.
  • TIGERTAIL: Příběh tajwanského dělníka, který zkouší nový život v Americe. Zápolí však s novými povinnostmi i vlastní rodinou.
  • THE WILLOUGHBYS: Děti rodiny Willoughbyů se domnívají, že jim bude bez rodičů lépe, vymyslí tudíž plán, který je pošle na dovolenou. Brzy však zjišťují, co to znamená být rodina.
  • DA 5 BLOODS: Novinka Spika Lee o afroamerickém veteránovi, který se vrací do Vietnamu kvůli ostatkům velitele svého bývalého pluku a příslibu zakopaného pokladu. V hlavní roli Chadwick Boseman z Black Panthera.

  • THE KISSING BOOTH 2: Elle a Noah měli právě nejlepší romantické léto vůbec. Ale s Noahovým odchodem na Harvard je nutné vyrovnat se se vztahem na dálku a nejen s ním.
  • THE HALF OF IT: Režíruje Alice Wu, příběh premiantky, která pomáhá místnímu nafrněnci získat nejpopulárnější dívku na škole. Dívka zároveň zjišťuje, že má k této školní favoritce své vlastní city.
  • DICK JOHNSON IS DEAD: Nápaditá osobní zpověď, ve které se režisérka Kirsten Johnson snaží skrze fantazii zachovat svého 86letého otce navždy. Skrze vztah otce a dcery tak zpracovává otázku nevyhnutelnosti smrti.
  • THE PLATFORM: V dystopii budoucnosti jsou vězni umístěni do vertikálních cel, do kterých je shora posíláno jídlo. Tím vznikají společenské rozdíly, neboť krmeni jsou primárně jen ti z horních pater, zatímco ve spodních celách vznikají rozepře v důsledku hladu.
  • CRIP CAMP: Film o revolučním letním táboře pro děti s postižením. Produkují manželé Obamovi.
  • SPENSER CONFIDENTIAL: Mark Wahlberg a režisér Peter Berg znovu spolupracují v příběhu bývalého policisty, který společně s MMA bojovníkem řeší dvojitou vraždu.
  • SERGIO: Wagner Moura a Ana de Armas v dramatu o diplomatu Sergio Vieirovi zasazeném po událostech americké invaze do Iráku.
  • OVER THE MOON: Animovaný muzikál o dívce, která se snaží prokázat, že na měsíci žije Měsíční bohyně.
  • COFFEE & KAREEM: Detroitský policista se spojí s 11letým synem své přítelkyně, aby očistil své jméno a lapil místního zločince. Hrají Ed Helms a Taraji P. Henson.
  • THE PROM: Ryan Murphy režíruje příběh mladé lesbičky, které je zakázáno účastnit se večírku s její přítelkyní. To vyvolá bouři v LGBTQ komunitě, která se vydává do maloměsta sjednat nápravu. Hrají Meryl Streep, James Corden a Nicole Kidman.
  • OUT OF THE FIRE: Tyler Rake (Chris Hemsworth) je žoldák, který nemá co ztratit poté, co musí své schopnosti použít pro záchranu uneseného syna mezinárodního zločince.
  • LOST GIRLS: V příběhu inspirovaném skutečnými událostmi se matka vydává pátrat po své dceři kvůli nečinnosti policie. Pátrání ji zavede k případu zavražděných prostitutek.
  • JINGLE JANGLE: Režíruje David E. Talbert, vánoční muzikál o hračkáři, jeho rodině a kouzelném vynálezu v hlavních rolích s Forestem Whitakerem, Keegan-Michael Key Madelen Mills.

 10 299 zobrazení   93 se líbí
Noční král Vladimír Furdík už nebude připravovat souboje pro Zaklínače
Noční král Vladimír Furdík už nebude připravovat souboje pro Zaklínače
03.01.2020 | Filmové novinky

Slavný slovenský kaskadér, příležitostný herec a choreograf bojových scén Vladimír Furdík, který je místnímu publiku znám především rolí Nočního krále z fantasy fenoménu Hra o trůny, překvapil fanoušky prohlášením, že na druhé řadě Zaklínače již nebude pracovat.

Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things
Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things
30.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Byť se nejnovější fantasy pokus Netflixu u kritiků nesetkal s vysloveně vřelým přijetím, je zájem o seriál Zaklínač enormní a řadě fanoušků se očividně zatraceně líbí. Bílý vlk se totiž zařadil mezi nejžádanější seriály napříč streamovacími platformami.

2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie
2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie
29.12.2019 | Filmové novinky

S premiérou závěrečné části o udatném lovci odměn z předaleké galaxie se na Twitter přiřítil tvůrce série Jon Favreau, aby potvrdil to, co se neoficiálně již dávno ví. Mandalorian se vrátí.

Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
25.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínače máte úspěšně za sebou? Nebojte, o napínavý hororový příběh ani do budoucna nepřijdete. Již 4. ledna totiž Netflix uvede novou adaptaci slavného Draculy od Brama Stokera.