FB pixel TP pixel
Netflix natáčí v Česku válečnou klasiku s hvězdou od Marvelu © TMDB

Netflix natáčí v Česku válečnou klasiku s hvězdou od Marvelu

Slavné meziválečné dílo německé literatury Na západní frontě klid se dočká nové adaptace. Tu se rozhodl produkovat Netflix, který využije české lokace.

Filmové novinky

Jak jsme již upozorňovali v nedávném článku Netflix a spol. se vrací do Česka, streamovacímu gigantu se u nás líbí. Využije totiž místních lokací k natočení nejdražší netflixovské produkce vůbec - akčního thrilleru The Gray Man - s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, za který streamer plánuje utratit přes 200 milionů dolarů. Dále zde příznačně zfilmuje i celovečerní sci-fi podobenství Kosmonaut z Čech, kde k nám vedle režiséra Černobylu Johana Rencka zavítají i hvězdy jako Adam Sandler, Carey Mulligan nebo Paul Dano. Vedle těchto megaprodukcí u nás navíc v tuto chvíli natáčí i adaptaci slavného válečného románu Na západní frontě klid s Danielem Brühlem v hlavní roli. Natáčecí štáb využije lokací v Praze, Roudnici nad Labem či Ralsku.

Netflix natáčí v Česku válečnou klasiku s hvězdou od Marvelu © TMDB

Slavný román Ericha Marii Remarquea z roku 1929 vykresluje popisným reportážním stylem boj německých vojáků v první světové válce, když vyjevuje nesmyslnost a tragiku celého konfliktu. Vypravěčem líčícím krutost války je voják Pavel Bäumer, kterého v nové adaptaci sehraje slavný Daniel Brühl. Ten si zahrál například v Tarantinových Hanebných panchartech, zazářil v automobilovém dramatu Rivalové nebo si nedávno zopakoval roli barona Zema v marvelovském seriálu The Falcon and the Winter Soldier, jenž je právě k vidění na Disney+. Nová adaptace Remarqueova románu má rozpočet 20 milionů dolarů, čímž se zařadí mezi nejdražší německé snímky vůbec. První adaptace knihy z roku 1930 vznikla v Hollywoodu a odnesla si dva Oscary za nejlepší film a režii. Film se bude určitě snažit využít období první světové války, které z nedávných filmů vykresluje ceněný 1917 Sama Mendese nebo komerčně úspěšná první Wonder Woman.

 1 037 zobrazení   58 se líbí
Protein bude! Internetový hit Lajna dostane 3. řadu a míří do televize
Protein bude! Internetový hit Lajna dostane 3. řadu a míří do televize
09.05.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Diváci mající rádi drsný humor seriálu Lajna se mohou těšit na další příval přisprostlých hlášek Jířího Langmajera alias trenéra Luboše Hrouzka, protože Televize Seznam se dohodla se slovenskou TV Joj na 3. řadě.

Netflix se loučí: Kominského metoda i Castlevania lákají na velká finále
Netflix se loučí: Kominského metoda i Castlevania lákají na velká finále
07.05.2021 14:15:00 | Filmové novinky

Na své tři velké květnové hity láká Netflix v nových trailerech. Dva seriály - Kominského metoda a Castlevania - zakončí svá putování finálními řadami a minisérie Halston pak láká na vzestup a pád slavného návrháře ztělesněného Ewanem McGregorem.

Netflix ruší jednu ze svých největších fantasy novinek a fanoušci smutní
Netflix ruší jednu ze svých největších fantasy novinek a fanoušci smutní
06.05.2021 18:50:00 | Filmové novinky

Netflix už dávno není tím milým streamerem, který prodlužuje seriály, které nikde jinde nechtějí. Pokud něco negeneruje dostatečný zájem, musí to obratem skončit. A nyní padla sekera na jednu z letošních očekávaných novinek.

Stranger Things 4: Netflix láká na očekávané pokračování novou ukázkou
Stranger Things 4: Netflix láká na očekávané pokračování novou ukázkou
06.05.2021 16:45:00 | Filmové novinky

Netflix stále čtvrtou řadu svého nejpopulárnějšího seriálu současnosti nedotočil. To mu ale nebrání na ni lákat alespoň krátkým trailerem, který nás zavádí do záhadné laboratoře.