FB pixel TP pixel
Netflix slaví neočekávaně vysoký nárůst předplatitelů. Potvrdil největší kvartálové hity © Netflix

Netflix slaví neočekávaně vysoký nárůst předplatitelů. Potvrdil největší kvartálové hity

Další kvartál za námi a s ním i pravidelné výsledky velkých streamovacích služeb pro akcionáře. První jako vždy odšpuntuje svoje výsledky Netflix, což je symbolické, protože se jedná o neochvějnou jedničku a všichni za ním většinou v následujících reportech jen ztěžka funí. A ani tentokrát to nebude jiné.

Streaming novinky 18. 10. 2024 14:00 | Streaming novinky

Akcionáři Netflixu mohou být opět spokojeni, roste se ve všech směrech a více než se čekalo. Za období červenec až září 2024 Netflix celosvětově přidal více než 5,1 milionů předplatitelů a upevnil si tak pozici streamovací jedničky s celkovým číslem 282,7 milionů účtů. A do aktuálního kvartálu vstupuje ještě s větším očekávaním, tříměsíční tržby by mohly poprvé překonat hranici 10 miliard dolarů, tentokrát skončily jen o 200 milionů níže. Meziroční růst činí 15 %, marže dosahuje okolo 30 % a vůbec z hlediska čísel není možné Netflixu prakticky nic vytknout. Litovat můžeme jen dříve ohlášeného kroku, kdy už jsme jen jeden kvartál od situace, kdy Netflix přestane čísla předplatitelů sdílet úplně a zůstane pouze u tržeb.

Změna v poskytování informací

Jedním z hlavních důvodů, proč tak Netflix činí, je že nepovažuje předplatitele za objektivní položku, když nabízí několik verzí předplatného. Hlavně ti, kteří si pořídili ve vybraných zemích Netflix za levnou s reklamou, už mají jiný status než standardní či prémioví klienti a jinou výnosnost. Podle Netflixu se právě nejlevnější předplatné s reklamou podílí na nových smlouvách ve vybraných zemích už z poloviny a procento pravidelně roste. U nás zatím na levný tarif čekáme, ale Netflix slibuje výrazné rozšíření do dalších zemí v roce 2025. Ostatně, kde je předplatné dostupné, tam se obecně roste rychleji, dle regionů se nejvíce přidávalo v Evropě, Středním východu a Africe (+ 2,1 milionu) a roste i jinak už nasycený trh severoamerický trh (+0,7 milionu), naopak pokud se jen zdražilo a nezavedl reklamní tarif, tak se dokonce klesalo - viz Latinská Amerika (-0,1 milionu). Mimo tabulky je region Asie a Pacifiku, kde je pořád obrovský prostor pro růst jako takový a hlavně Jižní Korea či jihovýchodní Asie přisypávají ve velkém (+ 2,3 milionu).

Netflix se ve zprávě poplácal za úspěšné filmy a seriály uvedené v posledním kvartálu, řadí tam hlavně Policajt v Beverly Hills: Axel F, Rebel Ridge, Emily in Paris či Cobra Kai. A do konce roku si ještě přichystal pár triumfů, jako je nová řada Hra na oliheň či přímý přenos z očekávaného boxerského souboje mezi Mike Tysonem a Jake Paulem.

V následujících týdnech můžeme čekat také reporty od Warnerů (HBO/Max), Universalu (Peacock), Paramountu (Paramount+) či Disney (Disney+, Hulu), ale nečekejte, že to bude kromě Maxu nějaký zásadní skok a něco se změní v pořadí streamovacích hráčů. Pozice Netflixu dál zůstává neotřesitelná.

Zdroj: Netflix / Deadline

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 2 se líbí
Netflix už o Zaklínače nestojí. Seriál dotočí neskutečně rychle, Cavillův náhradník knihy nečetl
Netflix už o Zaklínače nestojí. Seriál dotočí neskutečně rychle, Cavillův náhradník knihy nečetl
09.10.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Netflix se nijak netají tím, že nad ambicí vytvořit si vlastní veleúspěšnou sérii o Zaklínači už definitivně zlomil hůl. Poslední pátá řada by se tak měla začít natáčet téměř ihned poté, co skončí produkce té čtvrté. Nový představitel Geralta Liam Hemsworth nyní odhalil, jak velká pauza ho ve skutečnosti čeká.

Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz
Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz
08.10.2024 16:45:00 | Streaming novinky

S překvapivou novinkou přijde od 29. října ve všech svých evropských zemích streamovací služba SkyShowtime. Nabídne nový tarif, který bude umět opravit dlouho kritizovanou vlastnost stávající knihovny - 4K kvalitu pro vybrané tituly.

Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
26.09.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus po vzoru Netflixu zahájila tažení proti sdílení hesel. Akce se právě rozběhla ve Spojených státech, Česko by mělo následovat v nebližší době.

YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
22.09.2024 12:45:00 | Streaming novinky

Po streamovacích službách Netflix, Disney Plus, SkyShowtime nebo Max zdražuje i platforma YouTube. Její předplatné Premium zdraží v základu téměř o 20 procent, navýšení ceny však dosahuje i téměř 50 procent.