FB pixel TP pixel
Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později © Netflix

Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později

Netflix minulý týden v centru nápovědy aktualizoval podmínky sdíleného používání účtu a konkretizoval svůj boj s takzvanými příživníky. Nyní tvrdí, že nová pravidla byla zveřejněna omylem.

6. 2. 2023 17:45 | Streaming novinky

Minulý týden jsme v našem článku informovali, jakým způsobem chce Netflix bojovat s neoprávněným sdílením hesel mezi uživateli. Se zprávou přišel server Streamable, který zjistil, že Netflix aktualizoval podmínky sdíleného používání účtu v centru nápovědy své platformy. Hned druhý den ale streamovací gigant tuto sadu nových kroků ze svých stránek odstranil a přes svého mluvčího sdělil, že pravidla byla zveřejněna omylem. Mluvčí upřesnil, že tato pravidla sice stále platí, ale pouze pro vybrané jihoamerické země zahrnuté do testovacího programu: „Na krátkou dobu se včera v centru nápovědy objevil článek obsahující informace, které platí pouze pro Chile, Kostariku a Peru.“

Netflix prostřednictvím svého mluvčího navíc potvrdil, že nebude zavádět opatření v tak širokém měřítku, dokud nebude své předplatitele o takto radikálním kroku informovat s dostatečným předstihem. Zatím se tedy žádné změny v rámci sdílení hesel nekonají, je ovšem pouze otázkou času, než k nim Netflix oficiálně přistoupí. Ve zkratce můžeme shrnout, že nová pravidla si vyžádají zvolení hlavní domácnosti. Každý přístroj, na němž bude chtít zákazník Netflix využívat, se pak musí k Wi-Fi hlavní domácnosti alespoň jednou za 31 dní připojit, čímž se odblokuje a stane takzvaným důvěryhodným zařízením.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
02.02.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Během loňského roku Netflix svými kroky jasně naznačoval, že si došlápne na neoprávněné sdílení hesel mezi uživateli. Nyní představil sadu opatření, kterými hodlá proti této praxi bojovat.

SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
31.01.2023 10:20:00 | Streaming novinky

Nový domov pro filmy studií Paramount a Universal zná konečně datum spuštění v Česku. Už za dva týdny se dočkáme poslední velké chybějící služby na našem trhu. Vstupuje však do trhu, který je už hodně nasycený, v době nastupující krize a hlavně s parametry, které určitě část lidí nepotěší.

Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
30.01.2023 16:50:00 | Streaming novinky

Pořádně se připoutejte, čeká nás roadtrip, v němž půjde o všechno a naši hrdinové narazí na dosud nejhorší nepřátele, kteří se je budou snažit zabít. Po mimořádně vydařené příběhové odbočce v třetím díle láká The Last of Us v novém traileru na další várku násilí a zoufalého boje o život.

Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
27.01.2023 12:45:00 | Streaming novinky

Sezóna výročních zpráv začíná a brzy budeme znát všechny výsledky za uplynulý kalendářní rok pro velké filmové hráče. Netflix už se s výsledky vytasil, růst 8 miliónů předplatitelů za kvartál byl větší, než se čekalo. Teď přichází na řadu Peacock a celá mediální skupina NBC Universal.