FB pixel TP pixel
Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku! © TMDB

Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku!

Překvapivé oznámení proběhlo v těchto dnech: na Netflixu se objeví první seriál s výraznou českou stopou. Jmenuje se Haunted a lidé si v něm budou vyprávět strašidelné historky. Na Netflixu se objeví už 19. října v rámci říjnové “strašidelné nabídky”.

Filmové novinky

O seriálu Haunted se toho zatím moc nevědělo, dokonce nemá ani svůj pořádný záznam na IMDB, ale na pár vteřin jste ho mohli zahlédnout v říjnovém promo traileru na novinky Netflixu. Teď jsme se konečně dozvěděli více - a je to pecka. Haunted je šestidílný seriál, který režíroval a také částečně napsal český tvůrce Jan Pavlacký. Ten doteď má za sebou jen krátký film BKA 49-77, asisovatel také u několika hollywoodských produkcí natáčených v Praze.

Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku! © TMDB

Seriál se natáčel počátkem roku 2018 v České republice - ve filmových studiích v Praze, ve vybydlených vesnických vilách nebo na hradě Okoř. V každém dílu si bude partička lidí vyprávět strašidelné příběhy ze své minulosti. Podle tvůrců to budou zážitky na pomezí hororu, sci-fi a thrilleru, některé příběhy budou obsahovat více nadpřirozených záhad, některé méně. Každý ze šesti příběhů bude mít uzavřený děj.

Ve filmu hrají čeští herci a herečky jako Eliška Křenková (Pustina), Kamila Trnková či Oskar Hes (Dukla 61). Produkci také dělali Češi, konkrétně Tomáš Krejčí a Radomír Dočekal, ale hlavním producenty seriálu jsou lidé, kteří stojí za seriálem Lore nebo hororovu sérií Očista. Tím se dostáváme k jedné důležité věci, seriál není úplně tak úplně český, byl primárně natáčen pro americké publikum, lokace se tváří jako americké, herci mluví anglicky a zdá se, že podle všeho nebude mít seriál na Netflixu české titulky. Ostatně čeští herci zde nehrají hlavní role, těmi jsou zahraniční (ne) herci jako Jason Shawn Alexander, Brandon Holt nebo Jim Mahfood. Podobně to takto fungovalo i u seriálu Lore, se kterým má Haunted docela podobnou zápletku (vyprávění o nočních můrách) a také se natáčel pro americké publikum v Praze. Vidět ho můžete aktuálně pro změnu na Amazon Prime.

Jak moc se povedl, uvidíme už příští pátek na Netflixu. Mezitím se můžete třeba o své strašidelné zážitky ze své minulosti na Redditu, kde Netflix pro účely propagace založil diskuzní vlákno. Mimochodem, tento pátek startuje na Netflixu tématicky podobný, ale mnohem dražší hororový seriál The Haunting of Hill House.

 600 zobrazení   77 se líbí
Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
11.10.2018 9:00:00 | Filmové novinky

Již v létě se objevovaly zprávy, že streamovací gigant má zájem o Soderberghův poslední projekt a jak se nyní ukázalo, zájem to byl upřímný, protože Netflix nyní oficiálně potvrdil, že bude film Laundromat (Prádelna) financovat a uvádět.

FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
10.10.2018 12:30:00 | Filmové novinky

Příští pátek nás čeká premiéra třetí řady superhrdinské komiksovky Daredevil a my můžeme z vypuštěných trailerů a fotek odhadovat, co tak asi můžeme očekávat, které postavy se objeví a jakým směrem se bude dále příběh vyvíjet.

Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový
Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový
09.10.2018 8:20:00 | Filmové novinky

Na newyorském Comic-Conu byly režisérem Louisem Lettierem a televizní producentkou Lisou Henson představeny první záběry a detailnější informace z připravovaného fantasy seriálu ze světa filmového hitu z osmdesátých let Temný krystal. A z reakcí publika se zdá, že seriál svou atmosférou bude navazovat na svého předchůdce.

Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
05.10.2018 18:00:00 | Filmové novinky

Je vidět, že komerční i kritický úspěch seriálu HBO Hra o trůny nedá jeho soupeřům spát a v poslední době tak nastal boj o práva k slavným fantasy příběhům. Krátce po oznámení Amazonu o zadaptování ságy Kolo času Roberta Jordana trumfuje Netflix zakoupením práv k slavné sérii Letopisy Narnie.