FB pixel TP pixel
Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě © TMDB

Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě

Světově známé a populární knihy spisovatele Roalda Dahla jako Karlík a továrna na čokoládu, Obr Dobr či Matylda dostanou novou tvář v animovaném zpracování od streamovací služby Netflix.

Filmové novinky

Tuto informaci včera Netflix vydal v patnáctisekundové upoutávce, která symbolicky znázorňuje otevírající se čokoládu se zlatým kupónem, známou z Karlíka. Potvrdila to i Story Company Roalda Dahla, která drží práva k pozůstalosti slavného spisovatele. Příběhy by se měly držet ducha a tónu knih, ovšem pravděpodobně nepůjde o přímé adaptace, ale o vytvoření dahlovského světa, který budou obývat postavy z jeho knih a vyprávět za jejich známý rámec. Netflix se v poslední době výrazněji zaměřuje na segment rodinné zábavy, čímž se patrně připravuje na rozchod se studiem Disney, které plánuje svou streamovací platformu. Nedávno byla mezi jinými ohlášena stop-motion adaptace Pinocchia od Guillerma del Tora či adaptace dětské knihy “The Willoughbys,” od autorky Lois Lowry pod vedením Krise Pearna (Zataženo, občas trakaře 2).

Roald Dahl byl britským spisovatelem norského původu. Nejprve sloužil jako pilot, později se živil psaním románů, povídek a scénářů. Zemřel v roce 1990, celosvětově bylo dosud prodáno přes 250 milionů výtisků jeho knih. Mezi nejznámější filmové adaptace patří Karlík a továrna na čokoládu v režii Tima Burtona s Johnnym Deppem v roli majitele továrny Willyho Wonky. Toho si zahrál i Gene Wilder v adaptaci Pan Wonka a jeho čokoládovna z roku 1971. Jako nepříliš povedená je brána Matilda v režii Dannyho DeVita z roku 1996. V posledních letech vznikla i stop-motion verze Fantastického pana Lišáka od Wesse Andersona či Spielbergův Obr Dobr Netflix by měl vytvořit univerzum kolem knih Karlík a továrna na čokoládu, Matylda, Obr Dobr, Prevítovi či Jirkova zázračná medicína. Chybět by měl Fantastický pan Lišák či Jakub a obří broskev.

 58 zobrazení  
Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
27.11.2018 16:00:00 | Filmové novinky

Z noci na dnešek se v americkém New Yorku udílely nezávislé filmové ceny Gotham. Několik želízek mezi nominanty měly i streamovací služba Netflix a HBO, ty však nakonec vyšly naprázdno. Hlavní cenu si odnesl britský seriál Na mušce (Killing Eve), který ale u nás také najdete online.

Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
26.11.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Příjemný předvánoční dárek si budou moci od 14. 12. rozbalit ve vybraných kinech i čeští diváci. Velmi očekávaná novinka Alfonse Cuarona se totiž kromě mateřského Netflixu objeví po limitovaném nasazení v USA také v českých kinech.

Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
20.11.2018 13:00:00 | Filmové novinky

Z dnešního pohledu to tak nemusí vypadat, ale streamovací společnost Netflix se schválením výroby seriálu Stranger Things pouštěla do velkého finančního rizika, které bylo tehdy poměrně odvážným krokem s nejistým výsledkem.

Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
15.11.2018 15:50:00 | Filmové novinky

Přestože televizní stanice HBO nikdy neměla s vyobrazením nahoty a sexu problémy, a explicitní scény se prakticky staly jejím trademarkem, ztvárnění sexuálního styku v první epizodě Sally4Ever posunuje hranice opět o něco dále.