FB pixel TP pixel
Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu © TMDB

Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu

Pro mnohé seriálové diváky se adaptace románu Shirley Jackson o strašidelném domě překvapivě stala jedním z nejlepších seriálů loňského roku. Čísla sledovanosti to Netflixu potvrdila, protože se s režisérem Flanaganem domluvila na pokračování.

Filmové novinky

Čtyři měsíce po uvedení autoři seriálu Mike Flanagan a Trevor Macy ohlásili, že po domluvě s Netflixem pracují na druhé sérii. Nepůjde ovšem o klasické pokračování. Seriál bude antologií, kdy budeme v druhé řadě sledovat osudy jiných postav v kompletně novém příběhu. Pokračování má už i název: The Haunting of Bly Manor. Tentokrát se jedná o adaptaci gotického hororu slavného americko-britského spisovatele a kritika Henryho Jamese. Bly Manor je sídlo známé z jeho románu Utažení šroubu (Turn of the Screw) z roku 1898. Ten vypráví příběh mladé vychovatelky, která zjistí, že její dva svěřenci mluví s mrtvými. Sama pak neví, jestli je dům strašidelný nebo sama přichází o rozum. Její činy však neúmyslně způsobí tragédii. To by mohlo napovídat, že se těžiště přesune z rodinného dramatu k psychologickému thrilleru.

V první sezoně jsme sledovali rodinu Crainových ve třech časových liniích, v nichž se rozvíjely jejich osudy po útěku ze strašidelného domu, ve kterém jejich matka spáchala sebevraždu. Neočekává se, že by se někdo z původního hereckého týmu objevil i v nové řadě, autoři považují osudy rodiny Crainových za uzavřené. Režisér Mike Flanagan a producent Trevor Macy již spolupracovali na několika projektech, pro Netflix v roce 2017 natočili adaptaci románu Stephena Kinga Geraldova hra. Oba pak podepsali s Netflixem exkluzivní víceletou smlouvu na několik dalších projektů. Na seriál The Haunting of Bly Manor se můžeme těšit někdy během roku 2020.

 347 zobrazení   53 se líbí
Veleúspěšné čínské sci-fi The Wandering Earth bude na Netflixu
Veleúspěšné čínské sci-fi The Wandering Earth bude na Netflixu
21.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix zakoupil mezinárodní práva k překvapivému čínskému sci-fi hitu The Wandering Earth, který je nyní v tamních tabulkách nejvýdělečnějších filmů na druhém místě.

Kevin Costner a Woody Harrelson budou na Netflixu chytat Bonnie a Clydea
Kevin Costner a Woody Harrelson budou na Netflixu chytat Bonnie a Clydea
20.02.2019 20:00:00 | Filmové novinky

Dvě hollywoodské legendy se sejdou na Netflixu ve filmu Highwaymen, ve kterém se budou snažit dopadnout nechvalně proslulou zločineckou dvojici Bonnie Parkerovou a Clydea Barrowa.

Tvůrci Hry o trůny přiznali, že Cersei zabila jednu z milovaných postav
Tvůrci Hry o trůny přiznali, že Cersei zabila jednu z milovaných postav
19.02.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Ne, úmrtí v seriálů Hra o trůny není nikdy dost, obzvláště způsobených zápornými postavami. Cersei Lannister při své cestě na Železný trůn provedla řadu neslýchaných věcí. Jedna z nich však podle tvůrců byla přes čáru tak moc, že ji nebylo možné odvysílat na televizních obrazovkách.

Pán prstenů pod taktovkou Amazonu nabídl fanouškům první teaser, zve na průzkum Středozemě
Pán prstenů pod taktovkou Amazonu nabídl fanouškům první teaser, zve na průzkum Středozemě
19.02.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Amazon se konečně rozhodl pošťouchnout fanoušky Pána prstenů, kteří pravděpodobně umírají touhou dozvědět a něco víc o chystaném seriálu. Tvůrci toho moc neodhalili, ale je to dost na to, aby internet zaplavily desítky různorodých teorií a domněnek.