FB pixel TP pixel
Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat © TMDB

Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat

Netflix zahájil testování, kdy některým uživatelům vyskakuje na obrazovkách televizí informační hláška, že budou muset účet ověřit skrze SMS nebo e-mail, neboť panuje podezření, že je jejích účet sdílen s více lidmi.

Streaming novinky

Sdílení jednoho účtu ve více domácnostech se stalo jakýmsi evergreenem pro spoustu uživatelů. Ostatně proč si platit individuální účet, když se můžu podílet na platbě s kamarádem a mít na jeho účtu svou vlastní záložku, díky níž nikoho neruším svým výběrem filmů a seriálů. Takové užívání Netflixu se ale zástupcům streamovací služby vůbec nelíbí, neboť tím logicky přichází o peníze. A ačkoli se Netflix několikrát vyjádřil v tom smyslu, že o praxi ví a zatím ji nehodlá příliš řešit, podle magazínu The Streamable streamer zahájil testování upozornění, která se objevují na aplikacích pro televizory. Upozornění varuje uživatele, že pravděpodobně sdílí jeden účet ve více domácnostech, což je praxe, která odporuje pravidlům Netflixu.

Ověření přes SMS nebo e-mail

Uživatelé následně musí prokázat vlastnictví účtu pomocí ověření skrze SMS nebo e-mail, jež jsou odeslané vlastníkovi účtu. Jedná se tedy o podobný systém, který používá hudební služba Spotify. Byť ta zakládá své ověřování na poloze zařízení, zatímco Netflix pravděpodobně vychází z IP adres připojených zařízení. Pravděpodobně se ale již blíží období, kdy snadné sdílení účtu napříč kamarády nebude možné. Je totiž patrné, že se tato praxe streamovacím službám nezamlouvá a pomalu činí kroky k jejímu zamezení.

 2 612 zobrazení   31 se líbí
HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů
HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů
13.03.2021 | Streaming novinky

HBO, resp. její mateřský konglomerát AT&T to s větším zásahem na trhu streamovacích služeb myslí opravdu vážně. Do konce letošního roku se tak má značka HBO Max vydat do 60 nových trhů, včetně České republiky. HBO Max by si rádo uzmulo 120 milionů předplatitelů do roku 2025.

Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou
Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou
12.03.2021 | Streaming novinky

Kevin Feige, šéf disneyovské divize Marvelu, je podporovatelem kin a brání jejich exkluzivitu při uvádění filmů. Kina podle něj vedle finanční stránky vytvářejí i nanapodobitelný sdílený zážitek, který pomáhá vytvářet fanouškovství a tvoří jeden z důležitých aspektů úspěchu jejich filmů.

Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
11.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney+ stále jede jako nezastavitelná mašina a nadále nabírá další a další předplatitele dychtících po jejím obsahu. Na konci února konečně pokořila psychologickou hranici sta milionů předplatitelů.

Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
10.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Eddie Murphy a Amazon můžou slavit. Jejich Coming 2 America, pokračování legendární osmdesátkové komedie Cesta do Ameriky, se stal obrovských diváckým hitem lámajícím rekordy.