FB pixel TP pixel
HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů © TMDB

HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů

HBO, resp. její mateřský konglomerát AT&T to s větším zásahem na trhu streamovacích služeb myslí opravdu vážně. Do konce letošního roku se tak má značka HBO Max vydat do 60 nových trhů, včetně České republiky. HBO Max by si rádo uzmulo 120 milionů předplatitelů do roku 2025.

Streaming novinky 13. 3. 2021 0:00 | Streaming novinky

Telekomunikační gigant AT&T investorům oznámil své plány na další měsíce letošního roku a my jsme díky tomu získali několik nových zajímavých poznatků. Předně, že AT&T skrze HBO Max hodlá sahat po větším zásahu na trhu streamovacích služeb. Ještě letos chce HBO Max dosáhnout úrovně 70 milionů předplatitelů a do roku 2025 by si služba ráda ukořistila alespoň 120 milionů předplatitelů. To jsou vlastně docela skromné plány, bereme-li v potaz, že taková Disney+ stihla 100 milionů aktivních předplatitelů za necelý rok a půl své existence. Ale AT&T je obecně známé, že produkty moc neumí, takže si v případě HBO Max nechává volnější tempo. Ostatně HBO Max nejprve bude muset mimo USA transformovat dosavadní HBO služby, jako české GO, pod svůj nový brand. Lidé se tak budou muset přeučit na de facto novou službu s novým obsahem.

Levnější verze HBO Max, ale s reklamou a bez hitů

HBO Max navíc bude dražší než HBO GO. To už je zcela jisté. HBO GO aktuálně stojí 159 Kč měsíčně, HBO Max má ale na americké visačce 15 dolarů, což je zhruba 330 Kč. Tedy cenově odpovídá nejvyššímu 4K tarifu Netflixu, který ale - na rozdíl od HBO Max - nabízí mnohem více obsahu ve 4K rozlišení. HBO si očividně uvědomuje, že cenovka může být pro řadu uživatelů odrazující (ostatně proč myslíte, že má Netflix více úrovní předplatného, že?), a tak zařadí variantu s reklamami. Ano, psal jsem o tom již v prosinci, ale HBO opravdu půjde po vzoru služeb jako Hulu či Paramount+ do varianty, kdy za menší předplatné bude absenci finančních toků vyvažovat reklamou. Navíc do verze s reklamami nezařadí své filmové kino novinky, které aktuálně mají premiéru ve stejný den na HBO Max i v kinech (Wonder Woman 1984, Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong). Za málo peněz bude zkrátka málo muziky a ještě dostanete otravné reklamy. A ony otravné opravdu jsou, mohl bych vám vyprávět o tom, jak frustrující jsou třeba u konkurenčního Paramount+. HBO Max pro levnější variantu služby s reklamami ještě nemá stanovenou cenu, dá se však očekávat zhruba poloviční oproti plné verzi. Čekejme tedy zhruba 8 dolarů, neboli cca 180 Kč. Nepřekvapilo by mě ani udržení 159 Kč jako je tomu aktuálně na HBO GO.

Expanze proběhne do 60 teritorií v roce 2021

Levnější verze HBO Max se objeví již v červnu letošního roku, kdy bude naplno rozjeta také expanze do dalších zemí mimo USA. První na řadě je Latinská Amerika, kterou má HBO z USA nejblíže. Na podzim se pak bude služba rozšiřovat po Evropě, kde již dříve najala (staro)nové vedení k tomu, aby mohla proběhnout transformace stávajících variant HBO na novou službu. České HBO se již na změnu služby také připravuje a dokonce najímá nové zaměstnance, kteří budou mít na starost právě katalogizaci titulů v rámci služby. A co jsem z pracovních nabídek vyčetl, očekává se, že by se HBO Max měla do České republiky dostat okolo září letošního roku. Do té doby platí, že se HBO GO bude snažit nabízet i kino filmy, které na HBO Max chodí shodně do kin i na streamovací službu. Finální rozhodnutí však závisí na studiu Warner Bros., které stojí za výrobou a distribucí daných filmů.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 2 503 zobrazení   58 se líbí
Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou
Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou
12.03.2021 | Streaming novinky

Kevin Feige, šéf disneyovské divize Marvelu, je podporovatelem kin a brání jejich exkluzivitu při uvádění filmů. Kina podle něj vedle finanční stránky vytvářejí i nanapodobitelný sdílený zážitek, který pomáhá vytvářet fanouškovství a tvoří jeden z důležitých aspektů úspěchu jejich filmů.

Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
11.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney+ stále jede jako nezastavitelná mašina a nadále nabírá další a další předplatitele dychtících po jejím obsahu. Na konci února konečně pokořila psychologickou hranici sta milionů předplatitelů.

Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
10.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Eddie Murphy a Amazon můžou slavit. Jejich Coming 2 America, pokračování legendární osmdesátkové komedie Cesta do Ameriky, se stal obrovských diváckým hitem lámajícím rekordy.

10 březnových novinek na HBO, které prostě musíte vidět
10 březnových novinek na HBO, které prostě musíte vidět
09.03.2021 | Streaming novinky

HBO očividně myslí svůj boj v probíhajících streamovacích válkách vážně a pomalu ale jistě se chystá na upgrade do podoby HBO Max, když zaplňuje svou knihovnu velkými hity. V březnu tak láká diváky na klasiky jako trilogie Kmotr nebo Pán prstenů. Z vlastní seriálové produkce pak nabízí ožehavý dokument Allen v. Farrow nebo teen drama Generation.