FB pixel TP pixel
Netflixu se v Česku líbí. Natočí zde svůj nejdražší film od tvůrců Avengers © TMDB

Netflixu se v Česku líbí. Natočí zde svůj nejdražší film od tvůrců Avengers

I přes probíhající epidemii se v Česku zahraniční filmové produkce nezastavily a vedle hollywoodských bijáků u nás vzniknou i seriály a filmy pro Netflix či Amazon. Netflix zde dokonce z části natočí svůj dosud nejdražší film The Gray Man z rozpočtem 200 milionů dolarů.

České novinky

Jak jsme se mohli dozvědět z udílení letošních Zlatých Glóbů, slavné herečky Gillian Anderson a Rosamund Pike, které se zúčastnily slavnostního ceremoniálu při přebírání hereckých cen, byly v době televizního přenosu v Praze, a potvrdily tak, že i přes probíhající pandemii a dlouhodobě zpřísněné podmínky v České republice zde zahraniční produkce svá natáčení nepřerušily. Pike, která dostala cenu za netflixovskou černou komedii Jako v bavlnce, je se svou rodinou v Praze již více než půl roku, když pro Amazon natáčí fantasy seriál Wheel of Time. Amazon si Českou republiku obzvlášť oblíbil, když u nás dosud utratil ohromujících 3,1 miliardy korun, především za dvě řady fantasy Carnival Row, a vrátí se i s plánovanou třetí řadou. V Praze pak v tuto chvíli Amazon natáčí třetí řadu akčního dramatu Hanna.

Netflixu se v Česku líbí. Natočí zde svůj nejdražší film od tvůrců Avengers © TMDB

V Česku se očividně líbí i Netflixu. Loni se u nás natáčel v únoru uvedený dobrodružný sci-fi seriál Evropské kmeny nebo akčně hororový Transatlantic 473, který na Netflixu uvidíme v průběhu tohoto roku. Navíc se do Česka dostane i dosud nejdražší netflixovská produkce The Gray Man, za kterou streamer plánuje utratit přes 200 milionů dolarů. Tento akčně špionážní spektákl natočí bratři Anthony Russo a Joe Russo, tvůrci několika marvelovských bijáků. A v hlavních rolích se k nám podívají výrazné hollywoodské hvězdy: Ryan Gosling a Chris Evans. Natáčení začalo již počátkem března v Los Angeles, kdy se dostane produkce do České republiky, je ale v tuto chvíli neznámé.

 16 009 zobrazení   655 se líbí
Dokumentární megahit V síti je nyní dostupný online ZDARMA!
Dokumentární megahit V síti je nyní dostupný online ZDARMA!
11.03.2021 11:10:00 | České novinky

Dokument o internetových predátorech V síti si v posledních týdnech odnesl sošky za nejlepší dokument na Cenách filmové kritiky i Českých lvech. A nyní se na něj můžete podívat zcela zdarma. Víme kde.

Kde můžete vidět vítězné filmy 28. ročníku Českých lvů online?
Kde můžete vidět vítězné filmy 28. ročníku Českých lvů online?
07.03.2021 14:00:00 | České novinky

Patříte mezi diváky, kteří nakoukávají české filmy až podle toho, když vyhrají nějakou výroční cenu? A chcete si je pustit v pohodlí domova, protože stejně nemáte jinou možnost? Pak pro vás máme přehled toho, kde si vítězné snímky Českých lvů můžete přehrát online.

Znuděný večer Českých lvů ovládly snímky Šarlatán a Krajina ve stínu
Znuděný večer Českých lvů ovládly snímky Šarlatán a Krajina ve stínu
07.03.2021 9:00:00 | České novinky

V pandemií silně poznamenaném slavnostním večeru cen Český lev úřadovaly především filmy Šarlatán a Krajina ve stínu. Večer se obešel bez diváků i humoru a připomínal reality show.

55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne až v srpnu. Pokud Covid dovolí
55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne až v srpnu. Pokud Covid dovolí
04.03.2021 15:00:00 | České novinky

MFF Karlovy Vary oznámil, že 55. ročník filmového festivalu neproběhne na začátku července, jak je obvyklé, ale až koncem srpna. Důvodem je snaha vyhnout se co nejvíce pandemii a víra v to, že půjde festival uspořádat co nejvíce v tradiční podobě.