FB pixel TP pixel
Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill © TMDB

Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill

Natáčení druhé řady Zaklínače je již v plném proudu, klapka nestíhá, Anya Chalotra nasazuje fialové kontaktní čočky a Henry Cavill shazuje vodu, aby ukázal pořádné mutantní "gains". Zároveň však běží castingy na nové klíčové role seriálu, které zároveň odhalují, kam nás budoucí děj zavede.

Filmové novinky

Jak je v téhle branži zvykem, jména postav, pro něž Netflix hledá vhodné protagonisty, jsou falešná a zcela smyšlená. Jenže když chcete najít vhodnou herečku pro roli překrásné (vlastně nejkrásnější na světě), vysoké elfí čarodějky Francescy Findabair, musíte ji zájemkyním dostatečně popsat. A tak i když na veřejnost unikly popisy postav s falešnými jmény, není pro žádného zkušeného fanouška Zaklínače žádný problém dosadit si k nim skutečné známé postavy z příběhů Andrzeje Sapkowského. Seznam obsahuje hned čtyři nové hlavní role: Zmíněnou Francescu, dále zaklínače Coëna (do role již byl obsazen Yasen Atour), který Ciri v Kaer Morhen trénoval v souboji s mečem, dalšího zaklínače Lamberta (do role již byl obsazen Paul Bullion), známého svým prořízlým jazykem, který se rovněž podílel na výcviku Ciri, a v neposlední řadě "kmotra" a mentora zbývajících zaklínačů v Kaer Morhen, Vesemira.

Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill © TMDB

Jeden z nejstarších a nejzkušenějších žijících zaklínačů Vesemir patří k nejočekávanějším novým postavám druhé řady seriálu. A tvůrci to vědí, takže pro její obsazení hledají pokud možno staršího a zároveň dobře známého herce. Sami se navíc rozhodli oslovit trojici hereckých těžkých vah. Pozvánku hrát dalšího "bad-ass" zaklínače dostali Michael Keaton, Mads Mikkelsen a Mark Hamill. První dva zmínění již údajně nabídku odmítli, ale Mark Hamill (který již dříve o tuto roli projevil zájem) zatím nikoliv. A jelikož jste už určitě viděli druhou řadu Soumraku templářů, tak víte, že Hamill v roli Vesemira by byla pro obsazení absolutní pecka!

Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill © TMDB

Castingová nabídka dále obsahuje 10 vedlejších rolí. Nechybí mezi nimi vychytralý špion Sigismund Dijkstra, mocný ambiciózní mág Rience, který byl po vyplenění Cintry pověřen nalezením Ciry, čarodějka a sekretářka Vilgefortze Lydia van Bredevoort, která si s sebou nese na první pohled neviditelné následky jednoho šeredně nepovedeného experimentu, nestvůru připomínající křížence medvěda s kancem a lvem jménem Nivellen (kterého si už s jistotou střihne Tormund Kristofer Hivju), mocná bruxa (vyšší upír) Vereena, která by se měla objevit v příběhu s Nivellenem a legendární elfí léčitelka, astronomka a vědma Ithlinne. V dalších vedlejších rolích se představí bratr Francescy Gary, stará žena ukrývající ve svém nitru démona Vanessa-Marie, mladičká sadistická dívka Violet (roli již dostala Carmel Laniado) a ostrá prostitutka Anna.

 875 zobrazení   38 se líbí
Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
20.02.2020 | Filmové novinky

I když se mělo za to, že adaptace kingovské kriminálky Outsider bude pouze limitovaná série a po svých odvysílaných deseti dílech se po ní zavře voda, scénárista Richard Price všechny překvapil, když prozradil, že pracuje na pokračování.

Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
19.02.2020 12:00:00 | Filmové novinky

V Applu se rozhodli vykročit jinou cestou než Netflix, který téměř dennodenně zasypává fanoušky hromadami materiálu, a spíše po vzoru HBO se zaměřují na v počtu skromější, ale o to prestižnější projekty. Mrkněte na s námi na dva z nich, jejichž premiéra se kvapem blíží.

Netflix představil 5 nových ukázek na očekávané seriálové hity
Netflix představil 5 nových ukázek na očekávané seriálové hity
17.02.2020 | Filmové novinky

Kvantita netflixovských oznámení je neskutečná a abychom všechno stíhali, musíme ukázky dokonce kompletovat po více kusech. Čerstvě jsme se dočkali nejen oznámení další řady Sexuální výchovy, ale i záběrů ze Stranger Things nebo další řady Castlevanie!

Zopakujte si události 1. řady Půjčovny masa před pokračováním na Netflixu
Zopakujte si události 1. řady Půjčovny masa před pokračováním na Netflixu
16.02.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Příběh Takeshiho Kovacse se za necelé dva týdny dočká svého pokračování. Pokud ovšem nestíháte celou první řadu v návalu novinek nakoukat, Netflix pro vás má doslova dar z nebes v podobě přehledného opáčka.