FB pixel TP pixel
Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi © Česká televize

Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi

Kvalita televizní produkce stoupá nejen celosvětově, ale mílovými kroky i u nás. Předním hráčem je již tradičně Česká televize. I letos na podzim se můžeme těšit na nové a odvážné projekty, od kterých si veřejnoprávní vysílatel slibuje milionovou sledovanost.

České novinky 26. 7. 2024 14:50 | České novinky

Snad již tradičně budou velkou roli v programu hrát kriminálky, které, jak ukazují mj. výborné Devadesátky nebo minisérie Vedlejší produkt, patří k nejpopulárnějšímu typu obsahu ČT. Dalším výrazně zastoupeným segmentem pak budou reality shows, mj. v podobě milované StarDance, a historická dramata navazující na úspěch projektů jako Božena nebo Marie Terezie.

Mezi tvůrce, který dostane na podzim velký prostor, se bezpochyby řadí Jiří Strach, který naposledy na ČT1 uvedl svůj kontroverzní televizní film Svatá. Od prvního září naváže na úspěch svého seriálu Docent, v němž se Ivan Trojan tak trochu omylem stává vyšetřovatelem vražd. Scénář má opět na svědomí bývalý vyšetřovatel Josef Mareš, který stojí za velehity jako jsou Případy 1. oddělení nebo Devadesátky. Druhým Strachovým projetkem, který budou moci diváci vidět na obrazovkách České televize mysteriózní Lovec, který by měla volně navázat na minisérie Ďáblova lest a Ztracená brána.

Dvousetletému výročí narození předního českého skladatele Bedřicha Smetany se bude věnovat stejnojmenný snímek, v němž si autora Rusalky nebo Prodané nevěsty zahrál Václav Neužil. Hraný film by pak měl doplnit i inovativní dokument.

Přišla v noci a Bod obnovy

Asi nejzajímavějším z projektů, které Česká televize na podzim představí, je seriál o vztazích ovlivněnými sociálními sítěmi s názvem Vlastně se nic nestalo. Projekt s Denisovou Barešovou nebo Elizavetou Maximovou v jedněch z hlavních rolí bude mít po vzoru mladistvých seriálů jako Adikts nebo TBH premiéru na platformě iVysílání a až následně zamíří do lineáru. Za seriálem stojí režisér Jan Vejnar, který má na kontě suverénně nejlepší loňský film, komedii Přišla v noci.

Mezi zajímavý premiérový obsah, který ČT nabídne, se neřadí jen vlastní projekty, ale i množství českých koprodukčních filmů. Diváci se tak mohou těšit na impozantní sci-fi Bod obnovy, rafinovanou dobovou krimi Úsvit nebo již zmiňovanou komedii Přišla v noci.

Zdroj: Česká televize

Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
07.07.2024 14:00:00 | České novinky

TV Nova 7. července uvádí závěrečný díl populární kriminálky Odznak Vysočina. Oblíbený seriál, jenž se dočkal již tří řad, uvede svou dosud poslední 8. epizodu a o týden později bude nahrazen další krimi. Tentokrát však nepůjde o novinku, ale o starší kousek.

Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
02.07.2024 16:30:00 | České novinky

Jak poznáte začátek léta? Jednoduše. Na televizních obrazovkách končí velké seriálové premiéry a na jejich místo nastupují reprízy starších kousků. Nejinak je tomu v případě TV Nova, která se chystá na závěr nejnovější řady kriminálního hitu Odznak Vysočina. Pro náhradu přitom televize sáhne do prověřeného žánrového šuplíku.

Definitivní konec Stínů v mlze. Kriminální hit dostane mysteriózního nástupce
Definitivní konec Stínů v mlze. Kriminální hit dostane mysteriózního nástupce
23.06.2024 13:45:00 | České novinky

Už v pondělí 24. června definitivně skončí seriál Stíny v mlze. Jeho druhá řada se stala velkým hitem na obrazovkách České televize, tvůrci se však rozhodli nepokračovat. Česká televize již má náhradu na léto.

Aragorn míří do Varů! Hvězdu Pána prstenů doplní další hollywoodské hvězdy
Aragorn míří do Varů! Hvězdu Pána prstenů doplní další hollywoodské hvězdy
19.06.2024 12:35:00 | České novinky

Skvělá zpráva pro fanoušky Pána prstenů! Hostem 58. ročníku MFF Karlovy Vary bude herec a režisér Viggo Mortensen. Na slavnostním zahájení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a uvede snímek Až na konec světa, který napsal a režíroval. Herce proslavila role Aragorna ve fantasy podle J. R. R. Tolkiena.