FB pixel TP pixel
Návrat krále! Seriál Obi-Wan Kenobi má první fotky a ukazuje i inkvizitory © Lucasfilm

Návrat krále! Seriál Obi-Wan Kenobi má první fotky a ukazuje i inkvizitory

Už 25. května, přesně 45 let po premiéře Nové naděje, debutuje na Disney+ seriál Obi-Wan Kenobi. Příběh nás zavede znovu na písečný svět Tatooine, jeden z posledních Jediů ale bude cestovat i po dalších planetách a střetne se také s obávanými inkvizitory. Mrkněte na první fotky!

9. 3. 2022 17:30 | Filmové novinky

Ewan McGregor svůj návrat k životní roli charismatického mistra Jedi dlouhou dobu tajil, až v roce 2019 šel s pravdou ven a potvrdil, že si Obi-Wana znovu zahraje v šestidílném seriálu. Ten připravila režisérka Deborah Chow a scenáristé Hossein Amini, Joby Harold a Hannah Friedman. Uvidíme v něm stárnoucího Bena na cestě napříč galaxií, na jejímž konci je snaha obrátit Dartha Vadera zpět ke světlu. Vedle McGregora se vrátí i Hayden Christensen (Anakin/Vader), Joel Edgerton (Owen Lars) a Bonnie Piesse (Beru Lars). V dalších rolích se můžeme těšit na Moses Ingram, Ruperta Frienda, Sunga Kanga nebo Kumaila Nanjianiho.

Magazín Entertainment Weekly nyní vydal první fotky z očekávaného projektu z produkce Disney+. Na nich vidíme mistra Kenobiho v jeho exilu na Tatooinu, kterak krmí Eopie, dále ale také strýčka Owena, jenž stojí tváří v tvář postavě, kterou ztvárňuje Moses Ingram. Zdá se, že jedna z hlavních hvězd seriálu Dámský gambit si v seriálu zahraje jednu z příslušnic Inkvizitoria. To je v nových komiksech od Marvelu jistou organizací temných bojovníkům, kteří slouží císaři Palpatinovi a Darthu Vaderovi k tomu, aby našlo a zlikvidovalo poslední příslušníky padlého řádu Jedi. Inkvizitory jsme viděli už v seriálu Star Wars Povstalci, kde se objevil sám Velký inkvizitor, dále pak pátý bratr, sedmá sestra a osmý bratr. V oblíbené videohře Star Wars Jedi: Fallen Order se zase objevily druhá a devátá sestra. Ingram si v Obi-Wanovi zahraje patrně třetí nebo čtvrtou sestru.

Na dalších fotkách vidíme Obi-Wana už mimo Tatooine. Z písečné planety by měl vycestovat kvůli tomu, aby se imperiálním silám nepovedlo vypátrat Luka Skywalkera, jeho dalším důvodem bude, jak jsme už psali výše, snaha přivést Vadera zpět na světlou stranu Síly. Ostatně, v samotném seriálu se máme dočkat rovnou dvou střetnutí bývalého mistra s učedníkem, během kterých Ben patrně o padlém Skywalkerovi ztratí veškeré iluze. Koneckonců, v Nové naději už starý Ben temného pána nazývá pouze jménem Darth. Seriál bude mít premiéru 25. května 2022 a my jsme v očekávání prvního traileru, který by měl dorazit každým dnem.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nového Vetřelce v kině neuvidíme. Bude online a nenatočí ho Ridley Scott
Nového Vetřelce v kině neuvidíme. Bude online a nenatočí ho Ridley Scott
07.03.2022 15:50:00 | Filmové novinky

Producent a režisér Ridley Scott hodlá poslat do světa nového Vetřelce. Nový příběh ze ságy xenomorfů natočí režisér, který je znám svou zálibou v krvi a násilí.

30 seriálových hitů Netflixu, které dostanou pokračování
30 seriálových hitů Netflixu, které dostanou pokračování
07.03.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Protože Netflix chrlí seriály v neuvěřitelném tempu, orientovat se v tom, jestli daný seriál dostal další řadu, nebo byl z nejrůznějších důvodů zrušen, není vůbec lehké. Připravili jsme proto seznam nejdůležitějších seriálů, u kterých se můžeme na další pokračování v dohledné době s jistotou těšit.

Netflix v traileru láká na mrazivou dystopii z války budoucnosti
Netflix v traileru láká na mrazivou dystopii z války budoucnosti
06.03.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se velmi osvědčují i neanglicky mluvené snímky. Další horkou novinkou, která v březnu zaútočí na diváky, bude válečné drama Černý krab, ve kterém se přesuneme do dystopické budoucnosti.

Nové sci-fi Netflixu má v traileru akci, cestování časem i hvězdu Deadpoola
Nové sci-fi Netflixu má v traileru akci, cestování časem i hvězdu Deadpoola
04.03.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Netflix ukázal plnotučný trailer na nové sci-fi Projekt Adam, na kterém znovu spojil síly tvůrčí tým stojící za akční komedií Free Guy.