FB pixel TP pixel
Drsná čistka pokračuje. Nový vlastník HBO ruší dalších pět seriálů © CW

Drsná čistka pokračuje. Nový vlastník HBO ruší dalších pět seriálů

Discovery po svém spojení s Warner Bros. pokračuje v nemilosrdném rušení dalších a dalších seriálových projektů. Po konci několika seriálů z vesmíru Arrowverse to tentokráte odnesla celá řada dalších a to včetně další komiksovky.

15. 5. 2022 9:00 | Filmové novinky

Společnost Discovery se po spojení s Warner Bros. pustila do „konečného řešení“ situace okolo stanice CW. Ta je z padesáti procent ve vlastnictví právě Warner Bros. Discovery, druhou půlku drží Viacom CBS. Na CW, která funguje od roku 2006, se vysílala řada oblíbených seriálů, v posledních letech ale obě velké společnosti začínají pochybovat nad jejím přínosem a výdělečností. Nástupem Davida Zaslava do čela mohutného kolosu jménem Warner Bros. Discovery se spustila lavina ukončování projektů CW. Jako první to před několika dny odskákaly DC seriály Batwoman (konec po třech sériích) a také Legendy zítřka (konec po sedmi sériích).

Zrušení dalších seriálů

A likvidace pokračuje! Discovery nemilosrdně zařízlo další DC seriál, konkrétně Naomi. Příběh mladé obdivovatelky Supermana, která se sama stane superhrdinou, vydržel jen jednu sérii. Showrunnerka Ava DuVernay si tím pádem může na seznam připsat už druhý DC projekt, který se dočkal brzkého konce - už dříve ji totiž Warneři zrušili celovečerák New Gods, který ani nestihla natočit.

Drsná čistka pokračuje. Nový vlastník HBO ruší dalších pět seriálů © CW

Naomi si žila jepičím životem, další zrušené projekty tu ale s námi byly přece jen poněkud delší dobu. Po čtyřech sériích končí reboot Čarodějek, ve kterém se objevovala trojice sester s kouzelnickými schopnostmi. Dalších dílů se nedočká ani vcelku vřele přijetý Roswell: Nové Mexiko, což byl koneckonců také reboot, konkrétně Roswellu z let devadesátých. Telenovela s mimozemšťany vydržela taktéž čtyři série. U čtyř sérií zůstane i v případě In the Dark, ve kterém hlavní slepá hrdinka řešila vraždu svého kamaráda. Překvapivě končí i Odkaz, spin-off oblíbených Upířích deníků. A světe div se, i v jeho případě po čtyřech sériích. Pěti sezón se dočkala rebootovaná Dynastie, i ona ale došla na svůj konec, svému předchůdci s Joan Collins se tak ani náhodou nevyrovnala.

A zatímco výše zmíněné projekty byly zrušeny, několik dalších se na CW dočkalo pokračování. Z DC se jedná o nejlepší seriál z celého Arrowverse, tedy Superman a Lois, ve kterém září ústřední dvojice Tyler Hoechlin a Elizabeth Tulloch, do své deváté řady pak pádí i The Flash. Prodloužení se dále dočkaly seriály Riverdale, Nancy Drew, Fotbalový talent, Kung Fu a také Padaleckiho reboot Walkera. Co se posledního jmenovaného projektu týče, ten má dokonce objednaný i prequel Independence. Otázkou ale zůstává, zda všechny tyto seriály poběží nadále na CW, nebo budou přesunuty.

Pokud se ptáte, proč by vás měla stanice CW zajímat, když v Česku neběží, pak vězte, že z jejího katalogu výrazně čerpá tuzemské HBO Max. To logicky přijde o i v Česku populární Odkaz, Roswell: Nové Mexiko a Naomi. Zrušení Dynastie zase znamená ztrátu seriálu Pro tuzemskou verzi Netflixu.

Zdroj: CinemaBlend

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Seriálový Resident Evil míří na Netflix. Mrkněte na drsný trailer plný zombies
Seriálový Resident Evil míří na Netflix. Mrkněte na drsný trailer plný zombies
14.05.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Již brzy nás čeká premiéra prvního hraného seriálu ze světa populární videoherní série Resident Evil. Netflix nám proto nabízí první ochutnávku očekávaného projektu obsahující akci, zombíky i temné drama.

Mistr nechutností Cronenberg je zpět. Trailer jeho sci-fi novinky není pro citlivky
Mistr nechutností Cronenberg je zpět. Trailer jeho sci-fi novinky není pro citlivky
14.05.2022 8:30:00 | Filmové novinky

Režisér David Cronenberg se vrací k filmům, které ho zacementovaly jako svéráznou legendu s unikátním autorským rukopisem. Po civilních dramatech servíruje drsnou vizi budoucnosti.

Disney Plus ukazuje český dabing Obi-Wana a chystané marvelovky
Disney Plus ukazuje český dabing Obi-Wana a chystané marvelovky
14.05.2022 7:40:00 | Filmové novinky

Disney myslí vstup své streamovací služby Disney Plus na tuzemský trh rozhodně vážně a aktuálně začíná sypat na internet trailery na chystané hity. Díky tomu jsme dostali i dabované trailery Obi-Wana Kenobiho a Ms. Marvel. A znějí skvěle!

Nejlepší sci-fi seriál Netflixu současnosti má bombastický nový trailer
Nejlepší sci-fi seriál Netflixu současnosti má bombastický nový trailer
14.05.2022 7:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil plnohodnotný trailer na třetí řadu seriálu Love, Death and Robots, který zatím nasbíral 11 cen Emmy. V nové řadě se s jednou povídkou vytasí i režisér David Fincher.