FB pixel TP pixel
Outlaw King se objeví na Netflixu v o 20 minut kratší verzi. Máme se bát? © TMDB

Outlaw King se objeví na Netflixu v o 20 minut kratší verzi. Máme se bát?

Jeden z nejlepších filmů letošního festivalu v kanadském Torontu zamířil před uvedením na Netflixu zpátky do střižny a režisér David Mackenzie srazil stopáž pod 2 hodiny.

Filmové novinky

Příběh skotského vladaře Roberta Bruce, který ve 14. století po smrti Williama Wallace (znáte ze Statečného srdce) dokázal vyvést Skotsko z anglického područí za cenu velké spousty krve, jsme během našeho hemžení na nedávném festivalu v Torontu označili za 4. nejlepší film celého festivalu. Film, který měl při svém uvedení 137 minut, však některé diváky nudil trochu repetetivními scénami menších potyček, což vycítil i režisér David Mackenzie.

Mackenzie proto tři dny po premiéře zamířil na vlastní přání zpět do střižny a vysekal z filmu dle svých slov celé sekvence, které zpomalovaly děj. Podle režisérových slov jde hlavně o scény v prvním a třetím dějství, přičemž se menšího upozadění dostalo některým vedlejším postavám. Vrchní lodivod však dodává, že si za svým vlastním rozhodnutím stojí a že nás na Netflixu čeká vypucovanější verze filmu, než kterou jsme viděli (a nadšeně z ní hýkali) v Torontu. Ostatně již po premiéře se Mackenzie nezdráhal přiznat, že film dokončil jen s několikadenním předstihem a není si jistý, jestli na filmu není potřeba ještě zapracovat. Jako diváci tak můžeme být relativně v klidu. A to i díky potvrzení, že to hlavní ve filmu zůstalo. Ano, máme na mysli ve 12 framech se objevující chloubu Chrise Pinea.

Outlaw King bude mít na Netflixu premiéru 9. listopadu.

© TMDB

Král psanec: Outlaw King

Outlaw King | USA | 2018 | Historické filmy | Středověk

Když byl Robert Bruce korunován skotským králem, byl donucen Anglií odejít do vyhnanství. Po letech se vrací, aby si vzal právem to, co mu patří. Hrají: Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Tony Curran, Billy Howle, Stephen Dillane, Sam Spruell

 69 %
Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | od 9. 11. 2018
 338 zobrazení   21 se líbí
Natočí Netflix seriál podle počítačové série Diablo?
Natočí Netflix seriál podle počítačové série Diablo?
24.09.2018 14:00:00 | Filmové novinky

V minulých dnech prosákla na veřejnost velmi zajímavá informace týkající se slavné počítačové hry Diablo. Na Netflixu s velkou pravděpodobností uvidíme seriál na motivy této hry a dle dostupných informací by se mělo jednat o animovanou sérii, která bude zpracovávat všechny díly této akční RPG.

Dnes uvedený nový seriál Maniac láká na Netflixu na hvězdná jména
Dnes uvedený nový seriál Maniac láká na Netflixu na hvězdná jména
21.09.2018 15:15:00 | Filmové novinky

Emma Stone. Jonah Hill. A čerstvě ohlášený režisér nové bondovky, Cary Fukunaga. To jsou tři hvězdy, které stojí za seriálem Maniac, jedné z největších podzimních novinek. Ode dneška je na Netflixu a my vás naladíme, proč na něj koukat.

Daredevil má nový trailer a datum premiéry na Netflixu: 19. října
Daredevil má nový trailer a datum premiéry na Netflixu: 19. října
20.09.2018 19:30:00 | Filmové novinky

Třetí sezóna seriálu, který začal komiksové šílenství na Netflixu, byla ohlášená už před nějakou dobu, ale konečně máme potvrzené datum premiéry - 19. října. V nové ukázce sice toho moc o ději nové sezóny neuvidíte, ale styl má parádní!

V tomhle domě straší! Nový hororový seriál na Netflixu od 12. října
V tomhle domě straší! Nový hororový seriál na Netflixu od 12. října
20.09.2018 14:00:00 | Filmové novinky

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek, kterou Netflix přichystal na tento podzim, je hororový seriál The Haunting of Hill House. A trailer, který k němu včera vypustil, doprovodil sloganem "je tak strašidelný, že jsme ho pustili během dne".