FB pixel TP pixel
Pán prstenů pod taktovkou Amazonu nabídl fanouškům první teaser, zve na průzkum Středozemě © TMDB

Pán prstenů pod taktovkou Amazonu nabídl fanouškům první teaser, zve na průzkum Středozemě

Amazon se konečně rozhodl pošťouchnout fanoušky Pána prstenů, kteří pravděpodobně umírají touhou dozvědět a něco víc o chystaném seriálu. Tvůrci toho moc neodhalili, ale je to dost na to, aby internet zaplavily desítky různorodých teorií a domněnek.

Filmové novinky

Profily s názvem The Lord of the Rings on Prime začaly být oficiálně aktivní na Twitteru, Instagramu a Facebooku, kde fandy přivítaly první dva posty. Úplně první post obsahuje pouze jeden Tolkienův citát:

Po něm následovala ona mapa, s kterou se stejně jako Tolkien rozhodl začít i Amazon. Je sice kompletně bez popisků, ale i tak nabízí pozorným a znalým fandům pár náznaků. Tato mapa Středozemě především kromě známých krajů (Rohan, Gondor, Mordor, Kraj) ukazuje například i hory, které leží dál na východ za jezerem Rhun, jež zpravidla tvořilo nejvýchodnější okraj map Středozemě pro Pána prstenů. Je tedy možné, že se do těchto končin v novém seriálu podíváme.

U mapy nechybí text, tentokrát v podobě prvního verše známého Tolkienova popisu prstenů moci: „Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.“ Připomeňme si, že tři elfské prsteny moci se jmenovaly Vilya, Nenya a Narya, ukoval je okolo roku 1590 Druhého věku Celebrimbor. Očekává se, že Amazon do svého LOTR seriálu plánuje investovat více než 1 miliardu dolarů (Jeff Bezos si poručil plnohodnotného konkurenta pro GoT a nehodlá na něm podle všeho šetřit) a již nyní počítá hned s několika (některé zdroje říkají až pěti) řadami a možným spinoffem.

 711 zobrazení   80 se líbí
Potvrzeno: Na Netflixu končí Punisher i Jessica Jones
Potvrzeno: Na Netflixu končí Punisher i Jessica Jones
18.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Nastalo to, čeho jsme se všichni báli, ale víceméně jsme už nějaký ten pátek očekávali. Netflix dnes potvrdil, že ruší poslední marvelácké seriály, Punishera a Jessicu Jones. Už minulý rok zrušil Luka Cagea, Iron Fista a Daredevila. Fanoušci těchto sérií teď napjatě očekávají, zda se jich ujme někdo jiný.

Westworld možná čeká zkrácení, natáčení 3. řady začne v březnu
Westworld možná čeká zkrácení, natáčení 3. řady začne v březnu
18.02.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Až bude v druhé polovině příštího měsíce zahájeno natáčení 3. řady seriálu Westworld, bude na herce dost možná čekat méně práce. Po rozporuplném přijetí druhé řady se nyní plány na další natáčení mění a pokračovat se bude zřejmě s méně díly.

Chris Evans by po posledních Avengers mohl u MCU zůstat jako režisér
Chris Evans by po posledních Avengers mohl u MCU zůstat jako režisér
15.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Spolupráce Marvelu s Chrisem Evansem by mohla pokračovat i po Avengers: Endgame. Místo Kapitána Ameriky by Evans usedl na režisérskou židli při natáčení plánovaného televzního seriálu od Marvelu, která se chystá pro Disney+. Nabídka už údajně padla.

Filmový Vetřelec míří do televize, produkce se účastní i Ridley Scott
Filmový Vetřelec míří do televize, produkce se účastní i Ridley Scott
14.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Dva. Ne jeden, ale rovnou dva seriály ze světa Vetřelce jsou podle všeho nyní ve fázi vývoje, přičemž na jednom z nich pro Hulu pracuje jako producent Ridley Scott. Zdá se, že místo dalšího filmu tak bude Vetřelec pokračovat buď jako hra a nebo také jako seriál.