FB pixel TP pixel
Největší propadák televizní historie? Seriálový Pán prstenů ztratil už přes polovinu diváků © Amazon Studios

Největší propadák televizní historie? Seriálový Pán prstenů ztratil už přes polovinu diváků

Druhá řada historicky nejdražšího seriálu Prsteny moci, do nějž je Amazon připraven nalít až miliardu dolarů, je sotva v polovině. Zdá se však, že má Amazon problém nejen s kreativní kvalitou seriálu, ale i odlivem diváků. Sliby tvůrců totiž více než polovina sledujících první řady nezbaštila a tu druhou si už vůbec nepustila.

Filmové novinky 6. 9. 2024 14:30 | Filmové novinky

Projekt Pán prstenů: Prsteny moci za sebou podle všeho má ve druhé řadě z pohledu sledovanosti hrozivý start. Poté, co mezi prvním a posledním, osmým dílem první řady dokázal seriálový návrat do Středozemě z dílny Amazonu vykrvácet zhruba 2/3 všech diváků (sledovanost 8. dílu byla o přesně 63 % nižší než premiérového prvního), se zdá, že marketingové snahy před vypuštěním pokračování vůbec nezabraly. Sledovanost druhé řady totiž zůstává nadále žalostná a velmi rychle se stala předmětem posměchu ze strany kritiků.

Data společnosti Samba TV totiž říkají, že první díl druhé řady Prstenů moci si během prvních čtyř dnů pustilo jen 902 000 amerických domácností, což znamená razantní propad oproti první sérii, která spatřila světlo světa před dvěma lety. Dle stejného zdroje si tehdy historicky první díl prequelu úspěšných filmových trilogií, jež se odehrává ve Druhém věku Středozemě, pustilo 1,8 milionu amerických domácností. Reálný propad však bude vyšší než poloviční. Zatímco před dvěma lety totiž zmíněnou cifru seriál nasbíral za 3 dny, aktuálně dokázal zmíněných 900 tisíc tak tak nasbírat až za dny čtyři.

Pro některé není Samba TV relevantním ani přesným zdrojem dat o sledovanosti. Přesto tato první čísla ve srovnání s první řadou naznačují minimálně jasný trend, kterým se sledovanost Prstenů moci vydala. A lze očekávat, že žádné dramatické zlepšení jen tak nenastane. Recenze druhé řady megalomanského fantasy projektu, v němž si Jeff Bezos chtěl vytvořit vlastní obdobu Hry o trůny, totiž seriálu vyčítají více méně to samé, co jim vadilo u té první. Dušování se tvůrců, kteří před premiérou slibovali předloze věrohodnější děj i mnohem epičtější podívanou, tak minimálně v první polovině pokračování neplatí ani trochu. A pokud seriál s cenovkou miliardy dolarů dokázal během 8 dílů přesvědčit dvě třetiny diváků, aby ho vypnuli a nezapnuli už ani pokračování, je jasné, že Amazon má zaděláno na další finanční rekord televizní zábavy – historicky nejztrátovější seriál.

Zdroj: Deadline

Reklama
Rambo od Netflixu je jedním z nejlepších filmů roku. Má téměř stoprocentní hodnocení
Rambo od Netflixu je jedním z nejlepších filmů roku. Má téměř stoprocentní hodnocení
06.09.2024 10:45:00 | Filmové novinky

Na Netflixu je právě k vidění akční revenge thriller Rebel Ridge o americkém mariňákovi bojujícím s korupcí a násilím na maloměstě. Kritici jsou z novinky nadšeni a vyzdvihují napínavou akci, propracované postavy a silný společenský komentář.

Autor Hry o trůny naštval HBO. Zveřejnil ostrou kritiku Rodu draka a reakce přišla okamžitě
Autor Hry o trůny naštval HBO. Zveřejnil ostrou kritiku Rodu draka a reakce přišla okamžitě
05.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

George R.R. Martin je známý jako někdo, kdo nemá problém upřímně říct, že někdo adaptaci jeho knih zbabral. Proto se ve svém posledním blogu (který však následně raději smazal) rozhodl na rovinu napsat, co všechno se podle něj v 2. řadě Rodu draka nepovedlo. Varoval rovněž, že ve 3. a 4. řadě nás čeká víc „toxických“ změn.

Výsměch divákům, nuda i inovativní hit. Joker 2 rozdělil kritiky na nesmiřitelné tábory
Výsměch divákům, nuda i inovativní hit. Joker 2 rozdělil kritiky na nesmiřitelné tábory
05.09.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Druhý díl komiksového dramatu Joker s podtitulem Folie a Deux měl právě premiéru na festivalu v Benátkách. Kritické ohlasy jsou rozporuplné. Někteří oceňují inovativnost pokračování, zatímco jiní mluví o výsměchu fanouškům.

Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda
Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda
04.09.2024 19:05:00 | Filmové novinky

Sága Stmívání pokračuje, z kina se ale přesune na obrazovky Netflixu, který natočí příběh z pohledu Edwarda Cullena. Blyštivý upír nám konečně poví všechny svoje pocity.