FB pixel TP pixel
Třetí řada Zaklínače se omluví fanouškům. Tvůrci napraví klíčové vztahy z knih © Netflix

Třetí řada Zaklínače se omluví fanouškům. Tvůrci napraví klíčové vztahy z knih

Už za dva měsíce se na Netflix již potřetí vrátí seriál Zaklínač i Geralt z Rivie, naposledy v podání Henryho Cavilla. Fanoušci mají své oprávněné obavy, nicméně uniklé informace právě z chystané třetí řady nyní ukázaly, jakým způsobem chtějí tvůrci napravit minimálně vztah Geralta a Yennefer.

28. 4. 2023 11:50 | Streaming novinky

Pozor: Následující řádky obsahují spoilery z knih Andrzeje Sapkowského i údajný únik děje z 3. řady seriálu Zaklínač.

Druhá řada Zaklínače si vysloužila poměrně intenzivní kritiku zejména pro svůj odklon od původních povídek Andrzeje Sapkowského. Asi úplně největší změnu zaznamenala postava Yennefer (Anya Chalotra) a zejména její vztah ke Geraltovi (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). Místo toho, aby trávila s Ciri čas ve Svatyni Melitelé a vznikal zde mezi nimi vztah podobný matce a dceři, konala Yennefer úplný opak. Pod vlivem pradávné Voleth Meir byla ochotna vyměnit život Ciri za to, že opět získá magické schopnosti, přičemž si tento svůj omyl uvědomila až v poslední chvíli. Geralt ani jeho svěřenkyně však z takového chování Yen přirozeně moc nadšení nebyli.

Nabízí se proto jasná otázka – jak Netflix pochroumané vztahy mezi ústřední trojicí dokáže spravit? Máme-li se totiž stále držet předlohy, tomuto triu už mnoho společného času nezbývá a dosavadní marketingové sliby o jakési „rodinné atmosféře“ mezi nimi zatím rovněž zůstávají nesplněny. Web Redanian Intelligence nicméně dokázal zjistit, jak se tvůrci pokusí následky druhé řady v ději uhladit.

Tvůrci použijí dopis s oslovením „Drahý příteli“

Vztah Geralta a Yennefer bude předmětem hned úvodních epizod třetí řady seriálu. Dle dostupných zdrojů bude Geralt zpočátku snahu o vysvětlení celé situace ze strany Yen zcela ignorovat, což jí donutí komunikovat s ním skrz psané vzkazy, na nichž jej bude označovat jako „přítele“. Napříč touto mini-dějovou linkou by měl Geralt postupně opět získávat důvěru k čarodějce, a nakonec s ní opět začít mluvit.

Ústřední trojice by se v jednom z nových dílů měla rovněž zúčastnit Belleteynu, neboli „Májové noci“, což je svátek plodnosti probíhající celou noc, při níž tradičně začínají, nebo končí fyzické vztahy, což by celé situaci mělo rovněž výrazně napomoci. V závěru této úvodní dějové linky by měl Geralt Yennefer dát svůj dlouhý dopis, jež je odpovědí na její vzkazy začínající oslovením „Drahý příteli“. V něm Yen sdělí, že jí opět plně důvěřuje a nebojí se jí svěřit ochranu Ciri. Poté se naše trio rozdělí, jelikož Yennefer s Ciri čeká cesta do Aretuzy.

Tyto uniklé informace však prozatím popisují pouze vztah Geralta a Yennefer v úvodu třetí řady a jasně ukazují, že záměrem tvůrců bylo všechny křivdy co nejdříve vyžehlit. V následujících epizodách bude Ciri opět jen s Yennefer a obě tak získají čas najít k sobě opět cestu před událostmi na ostrově Thanedd, kde by se měl do děje opět zapojit i Geralt. V jakém rozpoložení spolu tihle tři třetí řadu ukončí? Nebude to celé působit příliš uspěchaně? A jak se vlastně s Geraltem rozloučí Henry Cavill? Na to si zřejmě budeme muset počkat do léta.

Zdroj: Redanian Intelligence

 3 860 zobrazení   88 se líbí
Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Filmy od Netflixu v kinech nečekejte. Šéf služby má jinou strategii úspěchu
Filmy od Netflixu v kinech nečekejte. Šéf služby má jinou strategii úspěchu
21.04.2023 10:00:00 | Streaming novinky

Apple a Amazon před nedávnem oznámili změnu strategie, když se rozhodli promítat vybrané filmy v kinech v široké distribuci. Co na to Netflix?

Netflix roste pomaleji, než se čekalo. Zákaz sdílení účtů se mu ale vymstil jen někde
Netflix roste pomaleji, než se čekalo. Zákaz sdílení účtů se mu ale vymstil jen někde
19.04.2023 12:20:00 | Streaming novinky

Další čtvrtletí je za námi a Netflix tak jako vždy reportuje svoje čísla. Streamer má za sebou slabší čtvrtletí a přidal jen 1,75 milionů uživatelů, burza si přála alespoň 2,5 milionu. Celkově ale stále neochvějně vede a hlásí úspěchy s novým předplatným za reklamu i zákazem sdílení účtů.

Netflixu roste v Česku masivní konkurence. Canal+ posiluje a má dohodu i s Apple
Netflixu roste v Česku masivní konkurence. Canal+ posiluje a má dohodu i s Apple
14.04.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Společnost Canal+ není v mediálním ani streamovacím světě žádným nováčkem a ve své domovské Francii patří ke špičce. Podle všech indicií se chystá také do České republiky se svojí streamovací službou v plné parádě. A není to jediná novinka, která se okolo ní v poslední době vyrojila.

HBO Max definitivně končí. Nová služba slibuje seriál Harry Potter a 40 novinek měsíčně
HBO Max definitivně končí. Nová služba slibuje seriál Harry Potter a 40 novinek měsíčně
12.04.2023 20:00:00 | Streaming novinky

Tak je to oficiální. Společnost Warner Bros Discovery právě představila svoji budoucnost streamování. Nebude nosit jméno HBO Max, nýbrž jen Max.