FB pixel TP pixel
 Amazon pozastavil nenávistná hodnocení Pána prstenů. Nečiní tak poprvé © Amazon Studios

Amazon pozastavil nenávistná hodnocení Pána prstenů. Nečiní tak poprvé

I když se Amazon po uvedení seriálového Pána prstenů chlubí rekordní sledovaností, musí čelit hordě nespokojených fanoušků, kteří seriál atakují odmítavými recenzemi. Amazon se proti nim ovšem rozhodl rázně zakročit.

9. 9. 2022 14:50 | Streaming novinky

Minulý pátek jsme se konečně dočkali letošního nejočekávanějšího seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. A podle Amazonu, na jehož streamovací platformě Prime Video je seriál k dispozici, se prý z hlediska sledovanosti jednalo o masivní úspěch. Ostře sledovaný projekt, který ve své první řadě stál okolo 465 milionů, přilákal globálně 25 milionů diváků a stal se tak logicky nejúspěšnějším titulem v historii této streamovací služby. Na druhou stranu seriálového Pána prstenů potkal osud mnoha jiných projektů, které si dovolily obsazovat herce jiné barvy pleti do rolí, které jim podle některých fanoušků nepřísluší. Nastal totiž takzvaný „review bombing“, tedy situace, kdy je produkt, služba nebo médium zaplaveno negativními recenzemi.

V případě Pána prstenů tak nastoupila horda nejrůznějších nespokojených diváků, hejtrů, xenofobů či rasistů, kteří ve velkém vyjadřují na daných fórech svůj nesouhlas. Amazon se proto rozhodl na své platformě dočasně pozastavit hodnocení seriálu. Takto Amazon nepostupuje poprvé, podobnou praktiku provedl již u seriálu Velké vítězství. Tento postup pracuje s třídenním zpožděním všech uživatelských recenzí na Prime Video, které jsou následně před zveřejněním zkontrolovány, zda nebyly vytvořeny botem nebo trollem. Na příkladu serveru Rotten Tomatoes se můžeme podívat, jak propastný rozdíl mezi hodnocením kritiků a diváků je. Zatímco recenzenti hodnotí seriál v 85 % kladně, diváci mu udělují pouhých 39 %. Podobně jako Amazon musí nyní review bombingu čelit i společnost Disney se seriálem She-Hulk: Neuvěřitelná právnička. I když je to pro Amazon, který do projektu investoval ohromující sumu, nepříjemná situace, dokud bude Pán prstenů i nadále vizuálně a dějově podmanivý, diváci u něj zůstanou.

Zdroj: Variety

 655 zobrazení   112 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney+ za cenu jednoho piva? Slevová nabídka není jen pro nové zákazníky
Disney+ za cenu jednoho piva? Slevová nabídka není jen pro nové zákazníky
07.09.2022 17:00:00 | Streaming novinky

Disney 8. září startuje oslavy zvané Disney+ Day a během nich naservíruje nejen hromadu nových filmů a seriálů, ale také unikátní slevovou akci, která má zlákat nové i navracejícící se předplatitele.

Obří konkurence Netflixu se blíží. Za dobrou cenu nabídne Top Gun 2 a další hity
Obří konkurence Netflixu se blíží. Za dobrou cenu nabídne Top Gun 2 a další hity
05.09.2022 17:25:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamingových hráčů má konečně termín spuštění v našem regionu. Dočkáme se ho však - jako obvykle - později než jsme čekali. Budoucí streamovací domov Top Gunu, Transformers, Star Treku, Jurského světa, Kanclu, South Parku nebo Dextera se v Česku objeví až na jaře 2023.

Netflix už tuší cenu za předplatné s reklamou. Víme, kam všude ji nacpe
Netflix už tuší cenu za předplatné s reklamou. Víme, kam všude ji nacpe
02.09.2022 12:30:00 | Streaming novinky

Není žádným tajemstvím, že streamovací služba Netflix se chystá zavést reklamy pro své předplatitele. Nemusíte mít však strach, Netflix bez reklam bude stále možné sledovat, a to za poměrně výhodnou cenu.

Rod draka láme historický rekord HBO. Na vrchol Hry o trůny však nemá
Rod draka láme historický rekord HBO. Na vrchol Hry o trůny však nemá
24.08.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Nový seriál Rod Draka od HBO vtáhl diváky zpět do Západozemí. Premiéra Rodu Draka přilákala necelých 10 milionů diváků. Statistiky jsou jak z televizního vysílání HBO, tak ze streamovací platformy HBO Max. Podle společnosti jde o nejvíce sledovaný premiérový díl v dějinách placených televizních kanálů.