FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil © Amazon Studios

Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil

Seriálový Pán prstenů míří do velkého finále, v němž se završí osudy řady obyvatel Středozemě. Druhá řada megalomanského projektu Amazonu vyvrcholí pokračující bitvou o Eregion a zdá se, že trpaslíci nakonec zvládnou dorazit na pomoc elfské armádě. Jejich honba za bohatstvím však uvolní Balroga a Elendil konečně získá slavný meč Narsil.

Filmové novinky 2. 10. 2024 19:00 | Filmové novinky

Seriál Pán prstenů: Prsteny moci pokračuje ve své druhé řadě a ani jsme se nenadáli a už je tu velké finále. To přinese pokračování bitvy o Eregion, který se snaží elfská armáda pod vedením Gil-galada ubránit vší silou. Z nové upoutávky se však zdá, že nakonec dorazí i vytoužené trpasličí posily z Morie. Otázkou zůstává za jakou cenu. Durin totiž možná bude muset učinit těžké rozhodnutí ohledně svého otce a touha po mithrilu bude potrestána uvolněním stínu a plamene v podobě smrtícího Balroga. Anebo nás tvůrci už druhou řadou tahají jen za nos a Balrog opět dorazí jen v nástinech?

Doufejme, že nikoli. Galadriel se nicméně znovu střetne se Sauronem v klíčovém souboji na meče a o Morgothovu korunu. A zábava bude očividně i v Númenoru, kde se Elendil konečně dočká pozvednutí meče Narsilu. Otázkou zůstává, jak tohle všechno tvůrci do epizody nacpou. Součástí totiž má být i finále s čarodějem z Východu a Cizincem z řady Istar, o kterém stejně všichni víme, že je Gandalf. Potvrzuje se navíc, že ačkoli je druhá řada výrazně zábavnější než ta předchozí, dramaturgicky tvůrci dost tápou a brodí se často v časové nelogičnosti, unáhlených rozhodnutích postav, divných skocích v děje a mnohdy silně osekaných linkách, kterých si vytvořili snad až příliš mnoho. Závěrečná část druhé řady dorazí již ve čtvrtek 3. října ráno.

Zdroj: Amazon

Reklama
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
02.10.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil další ze svých očekávaných novinek podzimu, která naváže na úspěch jiných příběhů o sériových vrazích. V novince herečky a nyní i režisérky Anny Kendrick uvidíme vraha řádit přímo v televizní seznamce.

Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
02.10.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Jak známo, společnost Warner Bros. plánuje velkolepý seriál podle knih o Harrym Potterovi. Teď ale studio čelí žalobě od společnosti Sky, která Warnery obviňuje z porušení smluvních závazků a usiluje o spolupráci na tomto projektu.

Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
01.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Herecká a režijní legenda Clint Eastwood oslavila již neskutečných 94 let. Zatímco většina lidí podobného věku sedí doma pod dekou a doufá, že se dožije dalšího dne, charismatický filmař pokračuje v plnokrevné dramatické tvorbě. A nyní odhalil zdá se svůj definitivně poslední film, který řeší sžíravou otázku viny a trestu.

Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
01.10.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo již tento pátek uvedou seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídne komedii s nádechem romantiky a stojí za ním tvůrce filmových hitů Jiří Vejdělek.