FB pixel TP pixel
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky © Netflix

Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky

Netflix odhalil další ze svých očekávaných novinek podzimu, která naváže na úspěch jiných příběhů o sériových vrazích. V novince herečky a nyní i režisérky Anny Kendrick uvidíme vraha řádit přímo v televizní seznamce.

Filmové novinky 2. 10. 2024 18:00 | Filmové novinky

Netflixu se sázka na příběhy sériových vrahů dlouhodobě vyplácí. Ostatně pro důkazy nemusíme chodit daleko. Stačí vytáhnout kdejakou true-crime dokumentární sérii, kdy je prakticky každá hitem. Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera se stal globálním fenoménem a nyní se daří i jeho nepřímému pokračování Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových. Není divu, že Netflix zaujal i režijní debut herečky Anny Kendrick, který vypráví o skutečném případu z konce 70. let, kdy si sériový vrah Rodney Alcala vyhlédl svou další potenciální oběť přímo před zraky milionů diváků během televizní seznamky.

Seznamkový zabiják

Skutečný vrah Rodney Alcala se v roce 1978 objevil v pořadu The Dating Game a vyhrál rande se svobodnou Cheryl Bradshaw. Co tehdy ale nikdo v televizi nevěděl, byla skutečnost, že měl Alcala v té době na svědomí již 5 životů jiných žen. Jeho podivné chování a vzezření během pořadu mu vysloužilo přezdívku „Seznamkový zabiják“. Zajímavostí rovněž je, že herečka Anna Kendrick film původně režírovat neměla a měla ztvárnit pouze hlavní ženskou roli. Scénáři ale doslova propadla a nakonec se rozhodla úspěšně prodat svou režijní představu producentům.

A zdá se, že tahle sázka na nejistotu byla velice úspěšná. Nejenže Netflix projevil zájem o distribuci filmu ještě před jeho dokončením, snímek již měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu, po kterém internet zaplavily nadšené reakce kritiků. Ty film označují za jeden z nejzajímavějších filmů roku a celkové hodnocení na Rotten Tomatoes se drží na 90 procentech pozitivních reakcích z 51 recenzí. Průměrné hodnocení textů se přitom zastavuje na více než solidních 7,8 bodech z 10 možných. Recenzenti chválí skvělé vystižení doby, budování napětí, téma žen jako objektů, kontrast mezi pestrobarevnou randící show a civilním pojetí scén mimo ni, výtečné herecké výkony a snahu vyhnout se senzacechtivému pojetí. Snímek Woman of the Hour uvidíme na Netflixu od 18. října.

Zdroj: Netflix

 1 320 zobrazení   16 se líbí
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
02.10.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Jak známo, společnost Warner Bros. plánuje velkolepý seriál podle knih o Harrym Potterovi. Teď ale studio čelí žalobě od společnosti Sky, která Warnery obviňuje z porušení smluvních závazků a usiluje o spolupráci na tomto projektu.

Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
01.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Herecká a režijní legenda Clint Eastwood oslavila již neskutečných 94 let. Zatímco většina lidí podobného věku sedí doma pod dekou a doufá, že se dožije dalšího dne, charismatický filmař pokračuje v plnokrevné dramatické tvorbě. A nyní odhalil zdá se svůj definitivně poslední film, který řeší sžíravou otázku viny a trestu.

Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
01.10.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Zatímco v USA se děsivý Nosferatu zjeví již na Vánoce, v Česku si počkáme až do nového roku. Novinka režiséra Roberta Eggerse však slibuje mrazivou podívanou, ve které upíři opět získají renomé děsivých monster.

Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
30.09.2024 19:20:00 | Filmové novinky

První epizoda nového seriálu z dílny Marvelu Agatha: Za vším schovaná dosáhla na Disney+ během prvního týdne solidní sledovanosti. I když se tato čísla nedají srovnat s největšími hity z portfolia Disneyho, jde o relativně slibný začátek.