FB pixel TP pixel
Papírový dům zůstává megahitem. Netflix by chtěl další řady © TMDB

Papírový dům zůstává megahitem. Netflix by chtěl další řady

Seriálový fenomén Papírový dům výrazně překročil hranice regionální produkce a vyšvihl se mezi nejpopulárnější projekty videotéky Netflix, když zastínil i mnohé dražší a ambicióznější americké produkce.

Filmové novinky

Není proto divu, že se streamovací společnost i přes svou politiku, v níž se jen málokterý seriál dočká více než tří sezón, snaží dohodnout s tvůrci na pokračování svého hitu. K němu Netflix nejprve zakoupil mezinárodní vysílací práva, zkrátil stopáž epizod první řady a celou ji pak rozdělil na dvě části, které vypustil s půlročním rozestupem. Třetí a čtvrtou část pak rovnou spoluprodukoval a výrazně navýšil rozpočet. Letošní první dubnový pátek si na Netflixu odbyla čtvrtá řada a vysoká sledovanost se pravděpodobně opakovala. To potvrzuje nejen přítomnost v žebříčku nejsledovanějších seriálů, které Netflix dennodenně zveřejňuje, ale i fanouškovské weby a mnohé internetové diskuze, které se po skončení čtvrté části, jejíž finále má otevřený konec, objevují.

Netflix by si prý rád opět objednal rovnou další dvě části, a proto se rozbíhají další jednání s tvůrci. Společnost ovšem ještě nic oficiálně nepotvrdila, a i kdyby, tak si budeme muset na další díly určitě nějakou dobu počkat. Světová pandemie narušila natáčecí plány a v tuto chvíli lze jen těžko předvídat, kdy bychom se mohli s partou lupičů opět setkat. Uvidíme, kam se nakonec jednání a vyhodnocení sledovanosti Netflixem dostane, a jakým směrem se bude děj nadále ubírat. Přeci jen je slyšet čím dál více fanoušků, kteří začínají být unaveni zavedenou dějovou formulí o několika zvratech v každé epizodě a nesmyslném chování postav, často se pak objevují přirovnání k seriálu Útěk z vězení, který trpěl podobným syndromem a skvělé první řadě se těmi následujícími už nikdy nepřiblížil.

 1 345 zobrazení   111 se líbí
Nažhavte motory! Netflix přidal do nabídky 7 dílů Rychle a zběsile
Nažhavte motory! Netflix přidal do nabídky 7 dílů Rychle a zběsile
17.04.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Pokud milujete vůni benzínu po ránu, anebo prostě máte rádi akční bejkárny s rychlými auty, lepými děvami a tunou hlášek, Netflix pro vás má fajn nabídku na víkend. Těsně před víkendem totiž doplnil do nabídky hned sedmičku filmů ze série Rychle a zběsile.

Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online
Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online
16.04.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Očekávaná gangsterka o Alu Caponem, ve které hlavní roli ztvárnil Tom Hardy, se stěhuje. Místo do kin zamíří přednostně do online distribuce. Jestli se dočká i velkého plátna, ukáže až čas.

Avengers, do boje! HBO startuje maraton (téměř) všech filmů od Marvelu
Avengers, do boje! HBO startuje maraton (téměř) všech filmů od Marvelu
10.04.2020 12:50:00 | Filmové novinky

Pokud patříte mezi fanoušky Marvel Cinematic Universe, ale nevlastníte žádný z filmů na fyzických nosičích, určitě vás potěší zpráva, že na HBO GO bude postupně přibývat 17 filmů ze slavné Infinity ságy, které si můžete pustit v jednom dlouhém maratonu. Co všechno bude na službě dostupné?

Netflix představil ukázku na akční film roku a další dubnové novinky
Netflix představil ukázku na akční film roku a další dubnové novinky
09.04.2020 | Filmové novinky

Streamovací gigant odhalil další várku trailerů na tituly, jejichž premiér se na našich obrazovkách dočkáme během dubna. Vedle akční pecky s Chrisem Hemsworthem Netflix nabídne investigativní dokumentární minisérii nebo portrét dvou umělců, kteří výrazně ovlivnili hip-hopovou scénu.