FB pixel TP pixel
PODCAST: Do kina půjdeme v rouškách, říká V. Marek z Bioscopu © TMDB

PODCAST: Do kina půjdeme v rouškách, říká V. Marek z Bioscopu

Kdy se otevřou kina? Jaká nabídka tam na nás bude čekat? A jaká budou hygienická opatření? To je jen část témat, která v novém podcastu osvětluje Vojtěch Marek z distribuční společnosti Bioscop, která byla jako jedna z mnoha zasažena pandemií koronaviru.

České novinky

Jak filmová distribuce bojuje s koronavirem?

Již více než měsíc jsou zavřená kina v České republice. Zahraniční řetězce kin mluví o nevyhnutelném krachu, co na to česká strana? Do nového podcastu dorazil opět Vojtěch Marek z distribuční společnosti Bioscop, aby nám osvětlil, jaký je dopad koronaviru na filmovou distribuci v Česku, kdy a za jakých podmínek dojde k otevření kin a jaké filmy nás v nich čekají. Řeč došla i na nově testovaný trend autokin, rušení premiéry filmu 3Bobule na poslední chvíli či možnost budoucího soustředění distribuce více na online filmy.

Filmtoro · Podcast - 037 - V. Marek z Bioscopu: Distribuce se snaží přežít, do kin půjdeme v rouškách

Jsme téměř na všech platformách. Podpořit nás můžete na Patreonu!

Podcasty přinášíme pravidelně každý týden, přičemž obvykle se snažíme o jejich vydání ve středu či ve čtvrtek. Často přicházíme i se speciálními díly, ve kterých přinášíme rozhovory se zajímavými tvůrci, anebo se zabýváme vybraným tématem více do detailu. Podcasty jsme již rozšířili v podstatě do všech koutů internetu. Najdete nás tedy na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcastech, či na YouTube. Dále jsme dostupní ve všech kvalitních RSS aplikacích. Odkazy na naše hlavní kanály nabízíme níže. Pokud se vám navíc naše podcasty a tvorba na YouTube líbí, budeme rádi za finanční podporu na Patreonu. Všem Patronům děkujeme!

Podpořte nás na Patreonu!

Poslouchejte a sledujte nás na:

Videa na YouTube Podcasty na Soundcloudu Podcasty na Spotify Instagram

 150 zobrazení   13 se líbí
KVIFF letos neproběhne. Chystá se globální online festival jako náhrada
KVIFF letos neproběhne. Chystá se globální online festival jako náhrada
28.04.2020 10:00:00 | České novinky

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary dnes oznámil, že se kvůli stále se vyvíjející pandemii koronaviru letošní filmový festival počátkem července neuskuteční. Diváci by však o filmy přijít neměli. Světové festivaly chystají společnou iniciativu v podobě globálního online festivalu.

Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film
Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film
28.04.2020 9:00:00 | České novinky

Distribuční společnost Film Europe dnes spouští streamovací kanál Edisonline, který bude zaměřený převážně na artovou produkci. Ve startovacím balíčku nabídne přes 60 filmů a online přístup ke třem televizním kanálům.

10 nejlepších českých komedií posledních pěti let
10 nejlepších českých komedií posledních pěti let
26.04.2020 | České novinky

Český film neprožívá zrovna nejlepší časy a už od roku 2004 se náš celovečerní film neprobojoval do oscarových klání. Pokud nám ale něco stále jde, jsou to nejrůznější typy komedií. Vybrali jsme desítku těch nejlepších za posledních pět let.

15 nejlepších kriminálek České televize, které můžete nakoukat online
15 nejlepších kriminálek České televize, které můžete nakoukat online
23.04.2020 | České novinky

Jste už z karanténního nakoukávání Netflixu a HBO otrávení a potřebujete něco českého? Proč nezkusit Českou televizi a její ivysílání, které nabízí spoustu kvalitních kriminálek z poslední doby, ale i historie!