FB pixel TP pixel
Podle odhadů má Disney+ již 24 miliónů předplatitelů, kdy dožene Netflix? © TMDB

Podle odhadů má Disney+ již 24 miliónů předplatitelů, kdy dožene Netflix?

Streamovací služba Disney+ je spuštěná jen něco přes měsíc a už má podle analýz více než 24 miliónů předplatitelů. Jak moc je to velké číslo a co to znamená pro ostatní konkurenci, především potom pro Netflix?

Streaming novinky 19. 12. 2019 15:00 | Streaming novinky

Nedávno jsme v článku o Netflixu zmínili, že Disney+ má podle statistik stažení aplikací zhruba 25 miliónů zákazníků. Teď k podobnému číslu došel také výzkum společnosti Cowen & Co. Ten byl prováděn na vzorku cca 2.500 lidí z USA v druhé polovině listopadu a výsledky jsou skutečně ohromující: Disney+ má zhruba 24 miliónů předplatitelů.

To je výrazně více, než se původně tipovalo. První odhady prorokovaly Disney+ zhruba 20 miliónů, ale to až příští rok a po spuštění v dalších zemích světa (koncem března bude Disney+ v zemích jako je Velká Británie, Německo či Francie). Překonat tyto odhady se tedy povedlo Disney+ jen v USA, skutečná čísla mohou být ještě o něco větší, protože služba byla v listopadu také spuštěna v Kanadě, Nizozemí, Austrálii a Novém Zélandu.

Podle odhadů má Disney+ již 24 miliónů předplatitelů, kdy dožene Netflix? © TMDB

Společnost Disney sama tyto odhady zatím nekomentovala, oficiální čísla budou k dispozici na konci ledna 2020, kdy bude pro akcionáře dostupná kvartální zpráva o všech hlavních číslech společnosti. Disney zatím sám pouze vypustil, že hned první den spuštění, 12. listopadu 2019, se ke službě registrovalo cca 10 miliónů lidí, a tento masivní nával způsoboval nemalé technické problémy.

Je také třeba doplnit, že ne všechny účty na Disney+ jsou platící zákazníci. Cca jednu třetinu účtů, tedy zhruba 8 miliónů, tvoří podle analýzy zákazníci mobilního operátora Verizon, kteří dostali Disney+ dostali na rok zdarma jako bonus k jeho službám. Podobný krok během svého spuštění udělal také konkurenční Apple, když svojí konkurenční službu Apple TV+ nabídl na rok zdarma svým zákazníkům s novým jablečným přístrojem.

Radost z analýzy zřejmě nemají v konkurenčním Netflixu, i když vliv Disney+ na Netflix bude zřejmě menší, než se čekalo. Podle odhadů “pouze” 1 milión zákazníků Netflixu v USA zvažuje ukončení služby a přechod k Disney+. To není až tak zásadní číslo, Netflix má v USA celkem 60,6 miliónů. Musí se však poslední dobou prát s malými přírůstky, mezi prvním a druhým čtvrtletí roku 2019 dokonce v USA klesl. Jestli to byla jen dočasná ztráta způsobená slabší jarní nabídkou, nebo se projevují naplno příznaky “streamingové války”, to uvidíme již na konci ledna, kdy také vypustí své oficiální kvartální výsledky. Pak budeme moci čísla obou společností porovnat detailně.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 689 zobrazení   10 se líbí
Těšme se! Známe bohatou seriálovou nabídku HBO pro rok 2020
Těšme se! Známe bohatou seriálovou nabídku HBO pro rok 2020
18.12.2019 | Streaming novinky

Ve své nové upoutávce a v oznámení novinářům kabelová a internetová televize HBO láká diváky především ke svým seriálovým titulům pro rok 2020. Nebudou chybět oblíbená spektakulární pokračování jako Westworld, satirický Boj o moc nebo zbrusu nová kingovská adaptace Outsider.

Netflix poprvé více odkryl čísla předplatitelů. Kolik má Evropa?
Netflix poprvé více odkryl čísla předplatitelů. Kolik má Evropa?
17.12.2019 16:30:00 | Streaming novinky

Netflix musel kvůli investorům poprvé ven s detailnějšími čísly o svých zákaznících. Zatímco dosud reportoval jen celkový počet na celém světě a rozložení na USA a mimo USA, nyní známé jeho oficiální čísla podle regionů. Pojďme se na ně podívat a porovnat je s našimi předchozími odhady.

Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání
Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání
13.12.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Streamovací gigant Netflix prakticky neustále testuje nové funkce, které mají vylepšit uživatelskou zkušenost s jeho aplikací. Nyní přichází funkce, která má simulovat běžné televizní vysílání a omezuje nutnost prohledávat katalog titulů

Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti
Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti
12.12.2019 | Streaming novinky

Mnoho odborníků předpokládalo, že pro Netflix bude Irčan především výstavním projektem pro sběr cen a zvyšováním prestiže, u kterého nebude sledovanost tak vysoká. To se ale nepotvrdilo, protože podle agentury Nielsen snímek vidělo v prvních pěti dnech 17.1 milionů amerických domácností.