FB pixel TP pixel
Netflix chystá vlastního Johna Wicka. Trailer slibuje brutální akční řežbu © Netflix

Netflix chystá vlastního Johna Wicka. Trailer slibuje brutální akční řežbu

Nová kapitola akční ságy John Wick zamíří do kin již 23. března, na další akční šlehu ale naštěstí nebudeme muset čekat příliš dlouho. Netflix ji totiž přinese jen o týden později a první ohlasy mluví o další povedené žánrové zábavě s nájemnými zabijáky.

12. 3. 2023 14:15 | Filmové novinky

Milovníci akčních filmů a především výtečné choreografie se mají v březnu na co těšit. Již 23. března do kin vlétne čtvrtý film ze série John Wick, který vrhne titulního zabijáka do dosud největšího a stopáží i nejdelšího dobrodružství vůbec. A podle prvních ohlasů jde o naprostý nášup, který ani na moment nenudí. Na vlastní oči se přesvědčíme již velmi brzy, skvělé však je zjištění, že další akční šlupka je očividně za rohem. A užijeme si ji dokonce z pohodlí gauče.

Netflix totiž odhalil trailer a především i efektní akční scény z nového jihokorejského opusu Pok-sun nesmí přežít, v němž uvidíme nájemnou vražedkyni, která je elitou v zabíjení určených cílů, doma už jí to ale tolik nefunguje. Na rozdíl od Johna Wicka totiž nemá psa, ale dceru, o kterou se musí jako matka samoživitelka postarat. A provrtat někomu hlavu kulkou je rozhodně snazší, než vychovávat teenagerku. Situaci navíc nepomůže fakt, že se na Pok-sun začne pořádat divoký hon a ona musí kromě podchycení svého mateřství zakroutit krkem i armádě konkurentů.

Krvavá jatka z Jižní Koreje

Zatímco minutový oficiální trailer Netflixu akci do velké míry jen naznačuje, mnohem zásadnější je ukázka, která se dostala na veřejnost díky premiéře filmu na letošním Berlinale. V ní se do sebe zabijáci pustí ve velkém stylu a rozhodně není spoilerem, že po několika salvách kulek a elegantních obratů začne krev stříkat v hodně efektních gejzírech. Jihokorejci zkrátka opět dokazují, že jsou pro Netflix hodně cenným artiklem, protože dokáží pracovat s různými populárními žánry a dělají je zatraceně dobře.

Pok-sun nesmí zemřít uvidíme na Netflixu již 31. března, a to nejen s českými titulky, ale i dabingem. Za filmem stojí režisér a scenárista Byun Sung-hyun a v hlavní roli zazáří padesátiletá Jeon Do-yeon, jíž doplní Sul Kyung-gu, kterého jste mohli vidět loni v akční thrilleru Jakša: Nekompromisní operace.

Spokojené ohlasy

Dobrou zprávou pak je, že první ohlasy z Berlinale jsou spokojené a mluví o povedené žánrovce s nesmírně stylovou a brutální akcí, která fanoušky akční choreografie rozhodně nezklame. Film je podle recenzí v podstatě jednou extrémně dlouhou honičkou, která však na rozdíl od Johna Wicka občas trochu tratí na své přetažené stopáži, jež se zastavila na 2 hodinách a 17 minutách. Krácení by prý rozhodně neškodilo, stejně jako větší důraz na emoce, které vás spíš jen lehce líznou, než že by vás doopravdy zasáhly do – jak by řekl Joey Tribbiani – aortální pumpy. Vše ale mají vyvažovat precizní herci, na jejichž um se ostatně můžete podívat v další akční scéně, ve které se zapojí do akce i červený zvýrazňovač. 31. března tedy zapínejte Netflix.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix drtí už čtyři české filmy. Nečekaně se vyšvihla i další novinka
Netflix drtí už čtyři české filmy. Nečekaně se vyšvihla i další novinka
10.03.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Český úspěch na Netflixu pokračuje a aktuálně už v jeho TOP 10 nejsledovanějších titulů najdeme hned čtveřici snímků. Naopak se přestává dařit původním snímkům Netflixu, které v posledních době nejsou příliš atraktivní a rychle mizí ze zájmu diváků.

Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali
Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali
10.03.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Očekávaný sci-fi survival 65 v hlavní roli s Adamem Driverem bude mít v našich kinech premiéru již příští týden. V zámoří již vyšly první kritické reakce, které film bohužel příliš nechválí. Co se konkrétně nepovedlo?

Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
09.03.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se snaží neustále přijít s novými formáty, které by podpořily její úspěšný růst. Po zábavných soutěžích Superlov a Pohlreichův souboj restaurací přichází nový seriál pro teenagery Sex O’Clock, který míří na cílovou skupinu fanoušků fenoménu Prci, prci, prcičky či netflixovského hitu Sexuální výchova.

Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
09.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Pokud alespoň trochu sledujete zahraniční filmovou scénu, nemohlo vám v posledních měsíc uniknout, že jedním z nejpopulárnějších témat byla indická akční bomba RRR, která mísí historický film s adrenalinovou akcí, vztahovou bromancí a bollywoodským tancem. A ačkoli to zní naprosto šíleně, je to opravdu pecka. A nyní ji najdete i na Netflixu.