FB pixel TP pixel
Fenomenální návrat Eddieho Murphyho dokonán. Policajt v Beverly Hills je globálním megahitem © Netflix

Fenomenální návrat Eddieho Murphyho dokonán. Policajt v Beverly Hills je globálním megahitem

Eddie Murphy uvedl na Netflixu svůj velký návrat do role Axela Foleyho a po prvních dnech od premiéry si může oddechnout. Zdá se totiž, že je film přesně takovým hitem, jaký si streamer od projektu sliboval. Úspěšný film není jen na několika málo trzích.

Filmové novinky

Eddie Murphy si může oddechnout. Jeho návrat k roli policajta Axela Foleyho se totiž povedl víceméně na jedničku. Spokojení jsou kritici i diváci, Policajt v Beverly Hills: Axel F je hodnocený jako jeden z nejlepších dílů celé série, sledovanost je podle prvotního úspěchu na streamovací platformě více než solidní a Netflix tak bezpochyby začíná pracovat na pokračování. Těžko uvěřit, že trvalo dlouhých 30 let, než se Axel vrátil. I když je v něčem vypovídající, že už to nebylo na plátna kin, ale právě jen na malé obrazovky v našich obývacích pokojích.

Snímek Policajt v Beverly Hills: Axel F má aktuálně na serveru Rotten Tomatoes, sdružujícím recenze zámořských i dalších kritiků, 66 procent pozitivních reakcí při průměrné známce 5,5 bodu z 10. Diváci však film hodnotí mnohem lépe a dávají mu 4 body z 5 při 80 procentech pozitivních hodnocení. Čtvrtá část kriminální série se tak zařadila na druhou příčku nejlépe hodnocených dílů hned za první film z roku 1984. Ano, je to neuvěřitelné, ale první film je starý už 40 let.

Globální úspěch

Pozitivní divácké reakce se očividně propisují i do zájmu o film napříč světem. Jak totiž ukazují data naší platformy FlixPatrol, která sleduje statistiky popularity na streamovacích službách, od své premiéry film celosvětově rostl a postupně obsadil první příčku v 74 a posléze 71 zemích světa. Nejedná se tak o úplně TOP megahit, neboť k tomu ještě pár světových trhů chybí, jednoznačně jde však o globální megaúspěch, který by měl přinést i výraznou sledovanost. Filmu se ostatně daří skutečně na různých kontinentech. Hitem se stal samozřejmě v Severní Americe, s výjimkou zemí u pohoří And uspěl i na jihu kontinentu. Úspěch zaznamenal i v Austrálii, většině Evropy (v Česku a Francii ale jen číslo 2), zaujal i v části zemí Afriky (Maroko, Egypt, Nigérie či Keňa), naopak slabší je obliba v asijských zemích. To ale není u podobné čistě americké látky velkým překvapením.

Celosvětový úspěch samozřejmě musí Netflix těšit i z toho důvodu, že Policajt v Beverly Hills nebyl zrovna levným projektem. Hit producenta Jerryho Bruckheimera stál podle dostupných informací 150 milionů dolarů, což by ještě před 10 lety znamenalo, že film musí jít do kin. Časy se ale mění a pro Netflix jsou podobné velké filmy do velké míry marketingovým nástrojem. Divákům totiž ukáže, že umí doručit velké eventy, rozšíří dál povědomí o své značce a v ideálním případě navýší počty předplatného. Krátkodobá návratnost projektu tak pro něj nemusí být zase tak moc zásadní. Obzvlášť když je Policajt v Beverly Hills kvůli loňským stávkám v Hollywoodu jedním z mála skutečně velkých filmů, které Netflix letos na platformě uvede.

Zdroj: FlixPatrol / Rotten Tomatoes

Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků
Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků
07.07.2024 12:37:00 | Filmové novinky

Po loňském úchvatném výkonu v absurdním dramatu To se mi snad zdá nyní Nicolas Cage září v intenzivním hororu Longlegs, ve kterém sehrál chladnokrevného sériového vraha. Kritici mluví o nejděsivějším snímku posledních let.

Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
05.07.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Sci-fi mohou slavit na streamovací platformě Amazon Prime úspěch. Prokázal to například divácký hit Fallout. Ne každému vědeckofantastickému obsahu se však daří a diváci se budou muset nově rozloučit i se seriálem Za hranicí.

Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
05.07.2024 13:25:00 | Filmové novinky

Streamovací obr Netflix vydal nejnovější a pravděpodobně skutečně poslední trailer na chystané finále seriálu Sladký domove. A tahle postapokalyptická sci-fi slibuje velkolepou bitvu o matičku Zemi, v níž budou stát na jedné straně lidé a na druhé monstra. Máme se na co těšit.

Premiéra Stranger Things 5 je v nedohlednu. Každá epizoda je v podstatě filmem
Premiéra Stranger Things 5 je v nedohlednu. Každá epizoda je v podstatě filmem
04.07.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Showrunner seriálového hitu Stranger Things Ross Duffer potěšil své fanoušky zprávou o významném milníku produkce. Prostřednictvím Instagramu oznámil, že natáčení závěrečné řady dosáhlo poloviny. Na finální střet s Vecnou si ale ještě nějakou dobu počkáme.