FB pixel TP pixel
Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře © Apple TV+

Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře

Klimatické změny jsou téma, které ve společnosti v posledních letech rezonuje čím dál víc. Nový rozměr této problematice vtiskne seriál Předzvěsti, který se odehrává v nedaleké budoucnosti, kde klimatické změny už nejsou pouze upozaďovaným tématem, ale největší hrozbou pro lidstvo.

16. 2. 2023 13:30 | Filmové novinky

První trailer divákům představí svět, ve kterém je mnoho dnešních problémů již vyřešeno, jako například lék na rakovinu. S uzavřením starých problémů však přichází problémy nové, které jsou teprve v zárodku. Země je zdevastována změnami klimatu a lidstvo tak musí čelit tomu nejzásadnějšímu problému – jak vůbec přežít. V čele osmidílné série je Scott Z. Burns, který je scénáristou, režisérem i výkonným producentem. Burns stojí například za scénářem k filmům Nákaza či Vedlejší účinky. Každá epizoda by měla přijít s novým příběhem s tím, že se postupně budou jednotlivé dějové linky propojovat. Oficiální synopse seriálu zní:

Seriál Předzvěsti je limitovanou sérií, která nám ukazuje blízkou budoucnost, kde se součástí našich životů staly chaotické změny klimatu. Osm propletených příběhů o lásce, práci, víře a rodině z různých koutů světa, zasazených do doby, kdy se naše planeta mění rychleji než její populace. Každý příběh je jiný, všechny ale spojuje boj o společnou budoucnost a rychle se měnící rozhodnutí, které si tento nový svět žádá. Je lidstvo dost odvážné na to, aby se stalo řešením vlastního zmaru, než bude příliš pozdě?

Jasné poselství a hvězdné obsazení

Na jedné straně seriál působí jako zajímavá vizuální podívaná z antiutopické budoucnosti. Na druhé straně pracuje se silně realistickými motivy, které naši planetu v budoucnu mohou skutečně potkat. Je tak zřejmé, že seriál nese určité poselství, které se bude snažit předat co nejvíce lidem. Zda se mu to skutečně podaří, zjistíme již za měsíc. Velkým lákadlem pro diváky může být také přímo hvězdné herecké obsazení. Můžeme se těšit na jména jako Kit Harington, Matthew Rhys, Heather Graham, Sienna Miller, Meryl Streep, David Schwimmer, Judd Hirsch, Cherry Jones, Edward Norton, Indira Varma, Diane Lane, Keri Russell, Gemma Chan, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Eiza González, Tobey Maguire, Murray Bartlett a mnoho dalších.

Scott Z. Burns je sice výkonný producent, ale stojí po boku Michaela Ellenberga, Gregoryho Jacobse, Dorothy Fortenberry a Lindsey Springer. Seriál vznikl ve spolupráci streamovací služby Apple TV+ a produkční společnosti Media Res, kterou založil právě Michael Ellenberg. V této spolupráci již dříve vznikly seriály jako The Morning Showa Pačinko. První epizoda Předzvěstí bude mít premiéru na Apple TV+ 17. března 2023.

Zdroj: Slashfilm

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Nejlepší Batman je konečně dostupný online. Kultovní seriál si nesmíte nechat ujít
Nejlepší Batman je konečně dostupný online. Kultovní seriál si nesmíte nechat ujít
15.02.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Zatímco se filmoví fanoušci hádají, jestli je lepším Batmanem Ben Affleck, Michael Keaton nebo Christian Bale, skutečně znalí fanoušci temného rytíře ví, že jeho nejlepším představitelem byl nedávno zesnulý Kevin Conroy. A nyní si jeho hlasové mistrovství můžete konečně užít i v Česku.

Nejlepší komediální seriál současnosti se vrací! Nový trailer dojme a odhalí datum premiéry
Nejlepší komediální seriál současnosti se vrací! Nový trailer dojme a odhalí datum premiéry
15.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Nazujte si kopačky a hurá zpátky na trávníky. Apple konečně ukázal, kdy se na hřiště AFC Richmond vrátí ikonický kouč Ted Lasso a jeho věrný tým občas přihlouplých, ale přesto nesmírně sympatických čutálistů.

Paul Walker se vrací do Rychle a zběsile. Režisér vysvětlil velký návrat zesnulé ikony
Paul Walker se vrací do Rychle a zběsile. Režisér vysvětlil velký návrat zesnulé ikony
15.02.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Po nabušeném traileru k desátému dílu akčního nářezu Rychle a zběsile se jeho režisér Louis Leterrier rozpovídal o návratu Briana v podání zesnulého Paula Walkera do série.

Hvězda The Last of Us vystoupila proti homofobním hejtrům. Poslala jim jasný vzkaz
Hvězda The Last of Us vystoupila proti homofobním hejtrům. Poslala jim jasný vzkaz
14.02.2023 15:30:00 | Filmové novinky

The Last of Us se může pyšnit oddanou fanouškovskou základnou. Jak ale divácké hodnocení třetího dílu s názvem Long Long Time ukázalo, nachází se mezi nimi i řada neprogresivně smýšlejících jedinců. Těm teď vyslala představitelka Ellie jasný vzkaz.