FB pixel TP pixel
HBO Max slíbilo Příběh služebnice, seriál ale službu opustí i s dalšími hity © Hulu

HBO Max slíbilo Příběh služebnice, seriál ale službu opustí i s dalšími hity

Ačkoli před nástupem HBO Max streamovací služba slibovala jako jeden z taháků seriál Příběh služebnice, megahit licencovaný původní službou Hulu naopak HBO opustí již v průběhu dubna. HBO rovněž přijde i o některé své vlastní tituly či hity BBC.

23. 3. 2022 16:00 | Filmové novinky

Smutné zprávy pro fanoušky HBO bohužel pokračují. Po zklamání mimo jiné z katalogové nabídky máme ověřeno, že HBO Max budou v brzkých týdnech opouštět další hity. Některé přitom patří buď do portfolia samotného HBO, případně na ně lákalo v kampani před samotným startem služby. Zdaleka největší zemětřesení mezi uživateli jistě přinese zjištění, které vidíte již v titulku článku. Ano, ačkoli na sociálních sítích HBO Max najdete propagační materiály slibující Příběh služebnice, tento megahit zakoupený od amerického Hulu opustí HBO již 25. dubna. Máme dokonce potvrzeno, že HBO na titul v tuto chvíli skutečně nemá navazující licenci, což vzhledem k letnímu příchodu Disney Plus znamená pro streamera definitivní ztrátu jednoho z největších titulů v nabídce. Aktualizace 29.3.2022: Čekáme stále na dvojité potvrzení ze strany HBO, že tento titul opravdu k danému datu službu HBO Max opustí. Aktualizace 26.4.2022: Seriál byl dle webu na poslední chvíli prodloužen o další dva roky a na službě zůstává.

25. dubna ale neskončí jen příběhy z utopického Gileadu. Ke stejnému datu opustí službu i snímek Špatné vychování, který HBO koprodukovalo. Po Spiknutí proti Americe jde tak o další HBO originál, jenž službu opustí. Zvláštností ovšem je, že zatímco Špatnému vychování licence skutečně končí, na Spiknutí proti Americe HBO licenci stále drží. Jen titul ve své nabídce nemá. Potvrzené pak je i opuštění služby ze strany dalšího seriálového hitu MatkaOtecSyn, ten spadá pod britskou stanici BBC.

A dle našich dat budou následovat i další tituly jak od BBC, tak přímo od HBO. Berte však v potaz, že u těchto titulů nemáme jejich zmizení oficiálně potvrzené a tudíž může dojít ke změně. Vzhledem k současné praxi, kdy ale i HBO originály ze služby odchází, je příhodné vás o těchto titulech informovat, neboť samotná služba údaje o končící licenci zahrnuje. 12. dubna by měl skončit seriál Utíkej. 15. dubna končí licence velkému hitu Pozůstalí. A k 1. květnu dojde řada i na HBO produkci Betty. V průběhu května pak HBO vyprší licence na historické tituly Bílá královna, Bílá princezna a Španělská princezna. Dojde také na sžíravé drama Bludné kruhy. Anebo další adaptaci od Hulu podle slavné předlohy Hlava 22. V tomto případě licence vyprší 17. května.

 12 953 zobrazení   182 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix v traileru láká na luxusní psychothriller. Autora přetáhl od HBO
Netflix v traileru láká na luxusní psychothriller. Autora přetáhl od HBO
22.03.2022 12:45:00 | Filmové novinky

Streamovací gigant Netflix právě zveřejnil první ukázku k chystanému seriálovému soudnímu dramatu Anatomie skandálu. Ten veřejnosti odhaluje tajný život britského ministra plný nemanželských afér končící až obviněním ze znásilnění.

Vyproštění 2 hlásí dotočeno. O čem bude pokračování megahitu od Netflixu?
Vyproštění 2 hlásí dotočeno. O čem bude pokračování megahitu od Netflixu?
21.03.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Jedno z nejočekávanějších akčních pokračování by mohlo na Netflix dorazit ještě letos. A konečně víme, o čem bude.

Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera
Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera
21.03.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Režisér prvních dvou filmů o mladém kouzelníkovi a producent třetího dílu, Chris Columbus, prozradil, že by jednoho dne rád zfilmoval scénář divadelní hry a volné pokračování Harryho Pottera s názvem Prokleté dítě. Do kouzelnického světa se nechce vrátit sám.

Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
20.03.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Videoherní rubačka Tekken je plná zajímavé mytologie a propracovaných vztahů mezi postavami. A doposud nemá adekvátní filmovou či seriálovou adaptaci, která by stála za řeč. Teď by se to mohlo změnit.