FB pixel TP pixel
Proč George R.R. Martin odmítl cameo v 8. řadě Hry o trůny? © TMDB

Proč George R.R. Martin odmítl cameo v 8. řadě Hry o trůny?

Otec Hry o trůny se rozhodl nejít ve šlépějích Eda Sheerana a držet se raději dál od zasněženého Westerosu i kamer štábu. Pozvání objevit se v poslední řadě seriálu přitom od jeho tvůrců Davida Benioffa a Dana Weisse dostal. Není to škoda? Pro fanoušky netrpělivě očekávající zpožděnou knihu The Winds of Winter určitě ne.

Filmové novinky

Martin pro Entertainment Weekly potvrdil, že od tvůrců seriálu dostal pozvánku přímo na plac do Belfastu, aby se mohl v závěrečné řadě Hry o trůny na chvíli objevit. A byť se autorovi tento nápad velmi zamlouval, nakonec se z časových důvodů rozhodl raději věnovat své šesté knize ze série Píseň ledu a ohně s podtitulem The Winds of Winter, v jejíž dokončení už někteří knižní fanoušci, kteří pátou knihu dostali v roce 2011, ani nedoufají.

Proč George R.R. Martin odmítl cameo v 8. řadě Hry o trůny? © TMDB

„David a Dan mě pozvali na cameo v jednom z posledních dílů, což mě opravdu lákalo. Ale nakonec jsem usoudil, že si nemůžu dovolit vrátit se do Belfastu jenom kvůli cameu.“ Je fakt, že pokud zrovna píšete knihu a někdo vám navrhne, jestli byste si nechtěli udělat vyjížďku z Nového Mexika až do Belfastu na jednu scénu a zpět, nezní to jako časově efektivní výlet. Martin už si navíc v seriálu jedno cameo střihl. Jen ho teda nikdo neviděl, protože se objevilo jen v originálním pilotu seriálu, který nechvalně proslul svou příšerností a málem celý projekt pohřbil ještě před tím, než vůbec začal. Malá rolička ze svatby Daenerys, kterou tehdy ještě hrála Tamzin Merchant, však po změně obsazení a příchodu Emilie Clarke i s celou scénou skončila v koši.

 187 zobrazení  
V sequelu Penny Dreadful si zahrají Natalie Dormer a Nathan Lane
V sequelu Penny Dreadful si zahrají Natalie Dormer a Nathan Lane
28.02.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Po třech výborných řadách se romantický hororový seriál z viktoriánské Anglie v roce 2016 náhle rozloučil. Nyní se však chystá americký sequel s podtitulem City of Angels, pro který nově tvůrcům na spolupráci kývli Natalie Dormer (Hra o trůny, Tudorovci) a Nathan Lane (American Crime Story).

Poslední řada Hry o trůny bude podle Emilie Clarke šokující
Poslední řada Hry o trůny bude podle Emilie Clarke šokující
27.02.2019 13:00:00 | Filmové novinky

„Bude to velké, jsou tam věci, které lidi šokují!“ Tak mimo jiné popsala Clarke, představitelka Daenerys Targaryen, obsah posledních 6 dílů Hry o trůny, které nám HBO naservíruje již za měsíc a půl.

Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu
Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu
22.02.2019 | Filmové novinky

Pro mnohé seriálové diváky se adaptace románu Shirley Jackson o strašidelném domě překvapivě stala jedním z nejlepších seriálů loňského roku. Čísla sledovanosti to Netflixu potvrdila, protože se s režisérem Flanaganem domluvila na pokračování.

Veleúspěšné čínské sci-fi The Wandering Earth bude na Netflixu
Veleúspěšné čínské sci-fi The Wandering Earth bude na Netflixu
21.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix zakoupil mezinárodní práva k překvapivému čínskému sci-fi hitu The Wandering Earth, který je nyní v tamních tabulkách nejvýdělečnějších filmů na druhém místě.