FB pixel TP pixel
Prokletá 2. řada Zaklínače se znovu natáčí. Letní premiéra se asi nestihne © TMDB

Prokletá 2. řada Zaklínače se znovu natáčí. Letní premiéra se asi nestihne

Přes všemožné peripetie, které opakovaně narušují natáčení populární fantasy Zaklínač, to vypadá, že se kamery opět spustily a druhou řadu se snad podaří konečně dokončit. Předpokládaná srpnová premiéra je ale v ohrožení.

Filmové novinky

Natáčení druhé řady fanoušky veleočekávané fantasy Zaklínač se konečně opět rozjelo. A snad se už podaří dotočit všechny chybějící scény, abychom se dočkali druhé řady na obrazovkách Netflixu co nejdříve. Připomeňme, že natočit druhou sérii podle adaptací knih polského spisovatele Andrzeje Sapkowského provází značná smůla. Nejprve se natáčení přerušilo na několik měsíců kvůli prvnímu lockdownu, posléze se rozhodlo, že celý natáčecí štáb zůstane ve Velké Británii a ostatní lokace, včetně těch v České republice, se nevyužijí. Ovšem na Britských ostrovech na podzim nastal druhý lockdown a opět se přerušovalo, následně si představitel hlavní role zaklínače Geralta Henry Cavill zranil na place nohu. Naštěstí se zranění vešlo do prosincových plánovaných prázdnin, a tak se při dalším rozjezdu natáčení minulý týden Cavill vrátil s ostatními členy štábu a další zdržení tak nenastalo.

Na plac se kromě zaklínače Geralta vrátil i jeho přítel zaklinač Lambert v podání herce Paula Bulliona. Ten výše zmíněné potvrdil na svém twitterovém účtu. Natáčení by pak mělo podle nových plánů pokračovat až do konce března, a ne jen do února, jak se původně předpokládalo. Což opět způsobí přesunutí data premiéry, nejpravděpodobněji někdy na podzim tohoto roku a dříve předpokládaný srpnový termín se tak asi nepodaří splnit. Úvodní díly by ale už měly být dokončeny a pracuje se na nich v postprodukci. O speciální efekty se v tuto chvíli stará devět společností a Netflix všechny ujistil, že by se oproti první řadě měly triky výrazně zlepšit.

 639 zobrazení   146 se líbí
Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí
Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí
22.01.2021 | Filmové novinky

Poslední bondovská štace Daniela Craiga měla konečně dorazit do kin letos v dubnu. Jenže jak všichni víme, tam venku je drobný problém zvaný pandemie koronaviru, kvůli němuž jsou již několikátý měsíc zavřená kina. A ta se zřejmě neotevřou do léta. Bond tedy opět mění datum premiéry.

HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
20.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Již v březnu by se zákazníci streamovací platformy HBO Max měli dočkat nové verze komiksového blockbusteru Liga spravedlnosti v režii Zacka Snydera. Oproti původně uváděným informacím se ale nedočkáme minisérie, ale jednoho čtyřhodinového filmu.

Netflix láká na hity! Kromě sci-fi nabídne i romantiku a černou komedii
Netflix láká na hity! Kromě sci-fi nabídne i romantiku a černou komedii
18.01.2021 | Filmové novinky

Zimní večery jsou pořád dlouhé, takže se bez výčitek můžeme těšit na netflixovské novinky jako oceňovanou černou komedii Jako v bavlnce, závěrečný díl romance Všem klukům: Navždy s láskou nebo druhou řadu sci-fi Ledová archa.

HBO Max tlačí na kinohity a ukazuje záběry z Godzilly a Mortal Kombatu
HBO Max tlačí na kinohity a ukazuje záběry z Godzilly a Mortal Kombatu
17.01.2021 14:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se řada filmařů, kinařů a vlastně i diváků ošívala, když studio Warner Bros. oznámilo strategii nasazovat své kinohity roku 2021 do kin i na službu HBO Max, vypadá to, že plány stále platí a nic je nezastaví. Warneři dokonce ukazují první záběry z očekávaného Mortal Kombatu či Godzilly.