FB pixel TP pixel
První dva díly 8. řady Hry o trůny budou kratší, než jsme čekali © TMDB

První dva díly 8. řady Hry o trůny budou kratší, než jsme čekali

Špatné zprávy, posledních 6 dílů Hry o trůny se (zatím) netváří příliš dlouhometrážně. I když nám je už od roku 2017 slibováno, že všechny díly budou délkou připomínat celovečerní filmy, nyní se ukázalo, že minimálně první dva díly budou ve skutečnosti kratší, než bylo slibováno.

Filmové novinky

Naposledy v lednu letošního roku francouzský magazín Premiere tvrdil, že první dva díly budou mít po hodině a následovat budou 4 80minutové díly. Nyní se však na veřejnost dostal skutečný vysílací program HBO, na který jako první upozornil server Winter is Coming a z kterého vyplývá, že 1. díl poběží 54 minut a druhý 58. Na poměry dosavadních dílů Hry o trůny jde o poměrně standardní délky, které však odporují tomu, co ještě loni v listopadu ve svém AMA na Redditu tvrdil režisér 3 dílů (epizod 1, 2 a 4) z 8. řady David Nutter: „Všechny díly 8. řady budou myslím delší než 60 minut, rozhodně půjde o delší stopáže.“

První dva díly 8. řady Hry o trůny budou kratší, než jsme čekali © TMDB

Na druhou stranu bychom asi neměli příliš lpět na konkrétních minutách, ale spíš na tom, co se během nich odehraje. Připomeňme epizodu Válečná kořist (Spoils of War) z minulé řady, která trvala kratších 50 minut, a přesto obsahovala bitevní scénu, která patří rozhodně mezi ty nejpůsobivější. A jelikož i sami herci přiznávají, že je poslední řada, zejména pak její závěr, naprosto šokoval či dohnal k slzám, lze očekávat, že i bez pár minut navíc bude každý díl nabitý dějem a tíživým očekáváním neodvratného střetu s armádou Nočního krále. Poslední 4 díly by navíc již skutečně měly být delší (dle nepotvrzených informací 60, 72, 80 a 80 minut).

 363 zobrazení  
Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu
Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu
13.03.2019 | Filmové novinky

HBO oficiálně oznámila datum premiéry chystané minisérie Černobyl. Zveřejněný teaser trailer odhaluje, že pětidílný seriál, který je založen na skutečných událostech, na obrazovky dorazí 6. května.

Kit Harington přiznal, že ze závěru GoT byl hodně dojatý
Kit Harington přiznal, že ze závěru GoT byl hodně dojatý
11.03.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Kit Harington se stal prvním z hlavních hrdinů Hry o trůny, který se po zveřejnění traileru dostal před kamery a pod palbu otázek požadujících víc informací o poslední řadě. Harington se očividně musel snažit, aby nic neprozradil, ale Stephen Colbert byl odhodlán něco z něj ve své Late Show vypáčit.

Amazon ukazuje Good Omens trailer: Konec světa je tu
Amazon ukazuje Good Omens trailer: Konec světa je tu
06.03.2019 18:00:00 | Filmové novinky

Přicházející apokalypsa v prvním traileru Good Omens rozhodně sbližuje podivné jedince. Dlouho očekávaná adaptace stejnojmenného románu Terryho Pratcheta a Neila Gaimana je tady, a to díky Amazonu, který se rozhodl dát mu šanci ve formě minisérie s velmi zajímavým obsazením. Zatím to vypadá na slušnou podívanou!

Hra o trůny: Konečně pořádný trailer k 8. řadě!
Hra o trůny: Konečně pořádný trailer k 8. řadě!
05.03.2019 18:00:00 | Filmové novinky

HBO zveřejnila první plnohodnotný trailer k finální osmé řadě Hry o trůny, která dorazí již příští měsíc. Za zcela nejzásadnější lákadlo lze považovat první záběry z pravděpodobně finální bitvy společenství živých proti mrtvým, na kterou všichni fanoušci netrpělivě čekají.