FB pixel TP pixel
První reakce: Další hit Netflixu. Akční náhul Old Guard nezklamal © TMDB

První reakce: Další hit Netflixu. Akční náhul Old Guard nezklamal

Po nedávném obrovském úspěchu, který Netflix slavil s dvouhodinovou non-stop akcí s Chrisem Hemsworthem Vyproštění, to vypadá, že novinková akce Old Guard: Nesmrtelní vedená Charlize Theron je ještě lepší.

Filmové novinky

I když samotná zápletka o čtyřech tajných nesmrtelných bojovnících, kteří ochraňují svět, ale jsou prozrazeni právě ve chvíli, kdy se objeví pátý nesmrtelný, prý připomíná mix Highlandera, Logana a Johna Wicka, a může znít omšele až ryze béčkově, herecká jména jako Charlize Theron, Chiwetel Ejiofor či Matthias Schoenaerts jsou ale přeci jen určitou zárukou, že by tento projekt nemusel dopadnout špatně. A podle některých recenzentů, kteří měli možnost Old Guard: Nesmrtelní vidět, dopadl snímek dokonce skvěle. Server RottenTomatoes hlásí, že z 49 dosud zaregistrovaných kritik jich je 35 pozitivních a 14 negativních, což dává filmu aktuální skóre 71 %.

I když se kritici často na jednotlivých aspektech filmu neshodnou, v jednom jsou zajedno, akce je prý moc fajn: je choreograficky zvládnutá, rozmanitá, rytmicky sestříhaná, s vysokým body countem a celkově divácky stimulující. Jak se dalo čekat, nespokojenost vládne hlavně na úrovni příběhu, který je omezen konvencemi žánru, naštěstí propracovanost postav, dobrý casting a neotřelý přístup režisérky Gina Prince-Bythewood vynáší Nesmrtelné nad průměr. Pro některé je moc fajn sledovat snímek jako superhrdinské pojednání o smrtelnosti a ztrátě, pro jiné je vše mimo akci ubíjející. Hlavně pak prý film nefunguje jako drama a jen stěží dokáže vyvolat emoce, také je prý vidět, že rozpočet nebyl vysoký a těžko se zbavuje televizního looku. Již tento pátek Old Guards: Nesmrtelní dorazí na obrazovky Netflixu, takže si můžeme udělat vlastní názor.

 4 958 zobrazení   40 se líbí
Netflix ukázal trailery na tři novinky. Nechybí Transformers, ani akce
Netflix ukázal trailery na tři novinky. Nechybí Transformers, ani akce
07.07.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Červenec je v plném proudu, což mimo jiné znamená, že Netflix tasí plnohodnotné upoutávky na své nejžhavější novinky, které v nejbližších dnech a týdnech zamíří na obrazovky televizí. A jako obvykle se jedná o mix, který má zasáhnout v podstatě všechny věkové skupiny.

Odešel Pan skladatel. Připomeňte si dílo zesnulého Ennia Morriconeho
Odešel Pan skladatel. Připomeňte si dílo zesnulého Ennia Morriconeho
06.07.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Ve věku 91 let odešel dost možná nejlepší skladatel všech dob - Ennio Morricone. Skladatel, který svůj život zasvětil tvorbě hudby pro filmy a televizi, měl na sklonku života za sebou stovky projektů a přesto dokázal do každého z nich vtisknout svou nekonečnou originalitu.

Tvůrci Westworldu chystají adaptaci herní série Fallout. Kde ji uvidíme?
Tvůrci Westworldu chystají adaptaci herní série Fallout. Kde ji uvidíme?
03.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Jonathan Nolan a Lisa Joy, tvůrci oblíbeného a 3. řadou znovu úspěšně nastartovaného seriálu Westworld přebírají otěže adaptace neméně legendární videoherní série Fallout. Ven se dostal dokonce i krátký teaser.

Netflix jede trailerové hody. Nechybí fantasy, animák a rodinná podívaná
Netflix jede trailerové hody. Nechybí fantasy, animák a rodinná podívaná
02.07.2020 | Filmové novinky

Prázdninová nabídka Netflixu rozhodně nebude chudá a vybrat by si měl každý. Nové trailery lákají mimo jiné na animovaný muzikál, komediální drama, seriál pro děti nebo fantasy legendu.