FB pixel TP pixel
První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci © TMDB

První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci

V americkém tisku již vyšly první reakce na nový a mnohými očekávaný sitcom Steva Carella Jednotky vesmírného nasazení. Bude z něj stejná klasika jako se stala z Kanclu, nebo seriál zůstal za očekáváním?

Filmové novinky

Již tento pátek se v mezinárodní premiéře objeví všem uživatelům Netflixu v jejich knihovně nový komediální seriál z kreativní dílny autorů Steva Carella a Grega Danielse. Ti stáli za jedním z nejúspěšnějších sitcomů posledních let, americkou verzí fenoménu Kancl. Ten je i sedm let po odvysílání poslední řady jedním z nejoblíbenějších seriálů a na americkém Netflixu, který na něj drží práva do konce tohoto roku, se neustále objevuje v horních patrech tabulky nejsledovanějších pořadů. Největší streamer si to bezesporu spočítal, a proto není divu, že této autorské dvojici nyní zaprodukoval nový seriál s názvem Jednotky vesmírného nasazení. Ten vypráví o skupině lidí, která dostala od americké vlády za úkol zhostit se nového útvaru ozbrojených sil lakonicky pojmenovanou jako Vesmírné síly a znovu dobýt Měsíc.

Vybraní američtí kritici již seriál viděli a z jejich reakcí se dá odvodit, že Jednotky se novou klasikou nestanou. Server Rotten Tomatoes nasbíral 50 % pozitivních reakcí, na serveru Metacritic se pak průměrné hodnocení ustálilo na prozatímních 47 bodech ze sta. Jednomyslně je nejpozitivnější na celém seriálu chemie mezi vedoucím skupiny generálem Nairdem, kterého hraje právě Carell, a Johnem Malkovichem, který se ujal role vědce v novém útvaru. Když se ti dva na obrazovce potkají, je radost na jejich výměny pohledět, s jinými postavami to až tak jednoznačné není. Diváci by určitě neměli čekat satiru ve stylu Viceprezident(ky), je to spíše fraška s místy povedenými vtipy, které ale často trefí vedle a v zásadě jí chybí směr a jasný koncept, který by seriálu dal tvar, a stal se tak více konzistentním. Zvlášť prvních pět epizod je prý značně nevyrovnaných, divák se seznamuje s hromadou postav a ztrácí se. Druhá polovina už je soudržnější a kdo Jednotku dokouká, je k ní nakonec poměrně shovívavý.

 1 321 zobrazení   6 se líbí
Temné sci-fi Dark se loučí. Netflix v novém traileru oznámil datum premiéry
Temné sci-fi Dark se loučí. Netflix v novém traileru oznámil datum premiéry
27.05.2020 | Filmové novinky

Netflix se loučí s jedním z jeho nejpopulárnějších neanglicky mluvených seriálů, temným dramatem o cestování časem Dark. Tato německá depka doputuje stylově 27. června, tedy v den apokalypsy, která se v odehrála v seriálu.

Netflix láká na 3 očekávané hity: Komiksovku, sci-fi heist či komedii
Netflix láká na 3 očekávané hity: Komiksovku, sci-fi heist či komedii
26.05.2020 | Filmové novinky

Netflix se opět vytáhl s další várkou trailerů, když tentokrát zamířil převážně do vod sci-fi a fantasy. Těšit se tak v brzké době můžeme na superhrdinskou akci s Charlize Theron, dystopické loupežné krimi nebo nový sitcom od Steva Carella.

Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max
Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max
21.05.2020 | Filmové novinky

Téměř tři roky po uvedení Ligy spravedlnosti, kterou měl na svědomí Joss Whedon, se Zack Snyder dočkal. Jeho původní verze, jež je mezi fanoušky nazývána Snyder Cut, se totiž objeví na brzy startující streamovací službě HBO Max.

Netflix láká na očekávanou oscarovku, komedii a Umbrella Academy 2
Netflix láká na očekávanou oscarovku, komedii a Umbrella Academy 2
20.05.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix opět myslí na svou širokou diváckou základnu a láká své rozmanité fanoušky na bláznivou komedii s Willem Ferrellem, pokračování úspěšného superhrdinského seriálu a na ambiciózní drama oscarového Spikea Lee.