FB pixel TP pixel
Převrat ve streamovací válce. Seriálové hity HBO přichází i na český Netflix © HBO

Převrat ve streamovací válce. Seriálové hity HBO přichází i na český Netflix

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si historický moment ve streamovacích válkách. Netflix totiž potvrdil, že i v Česku budou licencované seriály HBO, čímž se definitivně ztrácí dosavadní exkluzivita původních pořadů.

Filmové novinky

Ještě před pár lety si uměl málokdo představit, že by se streamovací a kabelová stanice HBO někdy zbavovala exkluzivity svých originálních seriálů. Nejprve však v Evropě zcela prodala některé své pořady platformě Skyshowtime (Medvědín, Zpřítomnělí), poté v USA licencovala na FAST platformy (zdarma s reklamou) seriály jako Westworld či Vychováni vlky. A nyní dochází k licencování přímo největšímu rivalovi Netflixu. A ačkoli se podle dřívějších zpráv zdálo, že s výjimkou seriálu True blood - Pravá krev nebude obsah HBO dostupný v jiných regionech než v USA, realita je jiná a s největší pravděpodobností se všech nasmlouvaných titulů dočkáme i na českém Netflixu. Ostatně naznačují to již oficiálně oznámené novinky samotným streamovacím gigantem, který od 1. srpna nabízí seriálovou pecku Nesvá (všech 5 řad s českými titulky) a 15. srpna přidá i fotbalovou dramedii s Dwaynem Johnsonem Hráči, jež má rovněž 5 řad.

Další seriály český Netflix prozatím na streamovací platformě nepotvrdil, pokud ale vše půjde dle očekávání a dřívějších oznámení, měli bychom se již brzy dočkat i seriálů Odpočívej v pokoji, Bratrstvo neohrožených a Pacifik. Dohoda mezi Netflixem a HBO v mnohém připomíná tuzemské ujednání mezi Voyo a Českou televizí, která konkurenční službě TV Nova licencuje své původní pořady, jež jsou uváděny pod kolonkou „Znáte z České televize“. Samotnou kategorii Netflix sice ještě nezavedl, pořady HBO ale uvádí s označením „HBO Originals“. Jedná se přitom – stejně jako u Voyo a ČT – o co-exkluzivní distribuci, kdy jsou seriály Nesvá i Hráči stále dostupné i na HBO, to o ně tedy nepřijde. Společnost Warner Bros. Discovery, která HBO vlastní, obsah pouze distribuuje za úplatu dál. Opravdu jde tedy o stejný model jako v minulosti, kdy Warneři prodávali upravené epizody Sexu ve městě, Vincentova světa či Rodiny Sopránů do televize. Poprvé se ale děje, že HBO Originály míří k Netflixu, kde byly dosud uváděné jen seriály spadající pod warnerovské filiálky jako CW či TNT, které v Evropě samy seriály neuvádí.

Zdroj: Variety / Netflix / HBO

Akční překvapení roku září v prvním traileru. Podobnou řežbu jsme dlouho neviděli
Akční překvapení roku září v prvním traileru. Podobnou řežbu jsme dlouho neviděli
01.08.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Novinka Boy Kills World přišla s první akční upoutávkou, která fanouškům žánru vyrazí dech. Nabízí parádní akční scény, kotel ironie a samozřejmě i spoustu drsňáckých momentů z dystopické budoucnosti.

Hollywoodská stávka zasáhla i Netflix. Přesouvá 6 velkých filmů včetně nové fantasy
Hollywoodská stávka zasáhla i Netflix. Přesouvá 6 velkých filmů včetně nové fantasy
01.08.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Zatímco se kvůli herecké a scenáristické stávce v poslední době mluví hlavně o přesunu filmových premiér v kinech, i streamovací společnosti musí pozměnit svůj plán vydávání nových snímků. Netflix potvrdil, že 6 velkých titulů přesouvá z letoška na příští rok.

Oppenheimer zničil Toma Cruise. IMAX přidá Nolanovu megahitu exkluzivní projekce
Oppenheimer zničil Toma Cruise. IMAX přidá Nolanovu megahitu exkluzivní projekce
31.07.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Nečekanému tržebnímu úspěchu Oppenheimera výrazně pomáhá i nebývalý zájem diváků vidět snímek v IMAX kinech. Protože jsou tyto sály na několik dnů dopředu beznadějně vyprodané, vedení kin se rozhodlo exkluzivitu snímku prodloužit. A Tom Cruise z toho nemá radost.

Loki chce spasit svět Marvelu! Trailer na 2. řadu ukazuje šílené cestování časem
Loki chce spasit svět Marvelu! Trailer na 2. řadu ukazuje šílené cestování časem
31.07.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Jen necelý týden po konci seriálu Tajná invaze odhalil Marvel své čerstvé karty, když odhalil první trailer na očekávanou druhou řadu seriálu Loki. V té se opět vrátí Tom Hiddleston jako lstivý asgardský (respektive jotunský) bůh.