FB pixel TP pixel
Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě © Marvel Studios

Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě

Více než dva měsíce trvalo nejnovějšímu megahitu od Marvelu, aby dorazil online a diváci ho mohli sledovat ve svých obývacích pokojích. Jde o jasný důkaz, že se filmu v kinech dařilo. Ostatně studio Disney volí i velmi specifickou distribuci, která odkládá možnost zapůjčení filmu.

Filmové novinky 2. 10. 2024 20:00 | Filmové novinky

Snímek Deadpool & Wolverine letos v kinech zaznamenal tržby přes 1,3 miliardy dolarů a nebýt jiného hitu spadajícího pod studio Disney, V hlavě 2, šlo by o úplně nejvýdělečnější snímek, který jsme letos v kinosálech mohli vidět. Pro studio Disney i samotný Marvel jde samozřejmě o ohromný úspěch a důkaz, že akvizice katalogu konkurenčního Foxu se nadále vyplácí. Marvel nyní může nejen plodit nové projekty, ale zároveň sázet na vlnu nostalgie po starých X-Menech.

Pozdní uvedení online

Úspěch filmu v kinech však samozřejmě nemotivoval Disneyho k urychlenému vydání online na streamovacích službách, případně na fyzických nosičích. K online releasu tudíž dochází až po více než 2 měsících od premiéry v kinech. Disney navíc odmítá film urychleně pustit do zápůjček a hodlá z online uvedení vydolovat maximum peněz v rámci dlouhodobých nákupů. Co to znamená pro diváky?

Aktuálně nejlepší poměr cena-výkon nabízí Apple TV, které dlouhodobě známe spíše jako iTunes. Tam je Deadpool & Wolverine dostupný ke koupi za 329 Kč, přičemž titul je k zakoupení ve 4K s Dolby Vision a Dolby Atmos. Tedy v nejvyšší možné kombinaci v rámci TVOD distribuce. Na jiných platformách už je nabídka výrazně horší. Rakuten je sice o něco málo levnější, když film nabízí za 299 Kč, jenže zvuk je jen v 5.1 Dolby Surroundu a obraz není ve 4K. Google Play pak rovněž nabízí pouze SD verzi, a to za dosti nesoudných 340 Kč. Zajímavé je, že k zapůjčení bude film dostupný až 26. listopadu, což je v rámci studiové distribuce velmi výjimečné a v podstatě neslýchané. Dokonce i fyzické nosiče dorazí již 6. listopadu.

Kdy bude film na Disney Plus?

Uvedení na Disney Plus aktuálně není známé. Vzhledem k tomu, že verze k zapůjčení bude dostupná až na konci listopadu, však lze odvodit, že na SVOD půjde titul až v průběhu prosince jako jeden z předvánočních hitů.

Zdroj: Marvel / iTunes / Google Play / Rakuten

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 012 zobrazení   56 se líbí
Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
02.10.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Seriálový Pán prstenů míří do velkého finále, v němž se završí osudy řady obyvatel Středozemě. Druhá řada megalomanského projektu Amazonu vyvrcholí pokračující bitvou o Eregion a zdá se, že trpaslíci nakonec zvládnou dorazit na pomoc elfské armádě. Jejich honba za bohatstvím však uvolní Balroga a Elendil konečně získá slavný meč Narsil.

Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
02.10.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil další ze svých očekávaných novinek podzimu, která naváže na úspěch jiných příběhů o sériových vrazích. V novince herečky a nyní i režisérky Anny Kendrick uvidíme vraha řádit přímo v televizní seznamce.

Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
02.10.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Jak známo, společnost Warner Bros. plánuje velkolepý seriál podle knih o Harrym Potterovi. Teď ale studio čelí žalobě od společnosti Sky, která Warnery obviňuje z porušení smluvních závazků a usiluje o spolupráci na tomto projektu.

Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
01.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Herecká a režijní legenda Clint Eastwood oslavila již neskutečných 94 let. Zatímco většina lidí podobného věku sedí doma pod dekou a doufá, že se dožije dalšího dne, charismatický filmař pokračuje v plnokrevné dramatické tvorbě. A nyní odhalil zdá se svůj definitivně poslední film, který řeší sžíravou otázku viny a trestu.