FB pixel TP pixel
RECENZE: Old Guard nejlepším akčňákem roku? Svět se zbláznil © TMDB

RECENZE: Old Guard nejlepším akčňákem roku? Svět se zbláznil

Chápeme, v kinech se nic moc nehraje a touha po alespoň nějakém uvolňujícím akčním blockbusteru se zvyšuje. Zase ale nebuďme nadšení úplně ze všeho jako američtí kritici, podle kterých je akční novinka s Charlize Theron skoro akčním filmem roku. I když v tom má spíš co dělat rasa a pohlaví tvůrců.

Video

Všichni ten pocit dobře známe. Trailery na film vypadají tak nějak průměrně, ale objeví se první recenze mluvící o milém překvapením a povedeném akční nářezu a v době koronaviru najednou ručička očekávání povyskočí i pořádný kus výš. Stejně tak tomu bylo u komiksové adaptace Old Guard, jejímž hodnocením jsme také pěkně naletěli. Místo stylového akčního filmu s nesmrtelnými jsme dostali akce zhruba za nehet zdeformované ruky po výbuchu granátu a většinu času vyplňuje naprosto plonkové plakání nad údělem Highlanderů... ehm... nesmrtelných z pradávných časů. Tak nad čím zahraniční kritika tak jásá? Inu, někdy se stačí podívat do kolonky režie a spojit si jedna a jedna s aktuální společenskou situací v USA. Nám je ale jedno, jaké má režisér pohlaví a jestli je bílý, černý, nebo růžový. Takže vás asi nepřekvapí, že v naší nové recenzi náš vrchní recenzent Toren rozhodně žádné plusy za společenský boj rozhodně nepřidává. Naopak ho tahle nová netflixovka naštvala tak, že na to zjevně ještě dlouho nezapomeneme.

 2 138 zobrazení   28 se líbí
RECENZE: Eurovize od Netflixu nejpohodovější komedií léta
RECENZE: Eurovize od Netflixu nejpohodovější komedií léta
10.07.2020 10:00:00 | Video

Will Ferrell usiloval o natočení filmu o Eurovizi dlouhé roky a povedlo se mu to až díky Netflixu. Jak dopadla islandská cesta na nejslavnější pěveckou soutěž současnosti a jakou roli hrají v životě Islanďanů tajemní skřítci s krátkými nožíky?

RECENZE: Tenkrát poprvé od Netflixu se vyrovná slavným Prcičkám
RECENZE: Tenkrát poprvé od Netflixu se vyrovná slavným Prcičkám
29.06.2020 13:00:00 | Video

Nová komedie od Netflixu řeší tradiční téma dospívání v Americe z pohledu indické dívky. A tentokrát se jedná o seriál, který by vám neměl uniknout.

RECENZE: Jsou Jednotky vesmírného nasazení stejně dobré jako Kancl?
RECENZE: Jsou Jednotky vesmírného nasazení stejně dobré jako Kancl?
22.06.2020 12:00:00 | Video

Tvůrčí tým stojící za americkým Kanclem se dal znovu dohromady a pro Netflix vytvořil seriál dělající si legraci z nové vesmírné jednotky Donalda Trumpa. Podařilo se na kvality Kanclu navázat?

RECENZE: Kdybys jen tušil nabízí jednu z nejlepších romantik na Netflixu
RECENZE: Kdybys jen tušil nabízí jednu z nejlepších romantik na Netflixu
14.06.2020 | Video

Pokud máte rádi teenagerské romantické filmy od Netflixu a pátráte po něčem ve stylu Všem klukům, které jsem milovala, máme pro vás tip na vcelku nenápadnou a netradiční variantu v podobě novinky Kdybys jen tušil.